COA och mottagande av asylsökande

Central Agency för mottagande av asylsökande, som kallas kallas COA fångar asylsökande. Det händer med statliga medel. COA arbetar med partnerorganisationer som är inblandade i asylförfarandet. Skyddsrummet är bostäder styrs av COA. Den asylansökan prövas av IND. COA hanterar olika förläggningar och kan öppna med hög tillströmning snabbt nödbostäder platser eller ens kris nödbostäder platser.

AC i Ter Apel

Hantering kostar pengar

Mottagande av asylsökande kostar pengar. Budgeten för COA var tidigare i 2014 € 509.000.000. Det är nästan alla statliga medel och en liten del av EU-pengar. Deras kontor är betalda och mottagningscentra för asylsökande. Dessutom behövs pengar för IKT, säkerhet, städning, inrätta boende, energi, försäkring och bortskaffande av avfall. Personalen på COA slukar 118,5 av 509 miljoner euro. En stor kostnad är hälso- och sjukvården. Det är en femtedel av budgeten och för 2014 innebär att 103 miljoner euro.

Växer och krymper

Den COA är en tillväxt och krympning organisation. På den tiden fanns det en stor tillströmning av flyktingar väntas växer organisationen. Man tror personal och platser öppnas. Den motsatta rörelsen ser vi om det finns färre flyktingar kommit till Nederländerna och det finns färre människor att registrera sig som asylsökande. År 2014, 2030 personer arbetar på COA. Den siffran är December, eftersom under året växte organisationen från 1360 till 2030 anställda.
COA har fyra typer av tjänster:
 • Kris
 • Skyddsrum
 • Tillfälligt boende
 • Regelbunden barnomsorg

 • Kris
  De idrottshallar: de är utrustade för akut kris max 72 timmar .. Idrottshallar i Heerenveen och Harlingen är exempel på denna typ av lättnad.
  Skyddsrum
  Webbplatser med en kapacitet på 300 till 600 personer under en period av sex till tolv månader. Lägret i Nijmegen är ett exempel på en nödsituation läge.
  Tillfälligt boende
  Dessa är ofta parker som finns mellan ett och två år och där det finns utrymme för 300 till 800-plus invånare.
  Regelbunden barnomsorg
  Detta är kretsen i flyktingförläggningar drivs av COA. Den AZC ?? s vara öppen under en period av mer än två år och med en kapacitet på 300 till 1500 plus människor.

  Framme i Nederländerna och sedan?

  Flyktingar som har hittat vägen till Nederländerna på något sätt skyldiga att rapportera till ett registrerings Center. I Nederländerna, som i Ter Apel. Det finns också en AC i Zevenaar och i Den Bosch. Flyktingarna i en central destination anges i jargong COA och KOL. COA föreskrivs i detta skede för måltider, husrum och sjukvård. Efter ungefär en dag eller sex flyktingar går vidare till en POL, en process förläggningen. Det börjar asylförfarandet. Flyktingarna registrera med IND, Immigration och naturalisetjänst justitieministeriet och säkerhet. POL komma i Ter Apel, Wageningen, Gilze och Arnhem. Efter registreringen är flykting en asylsökande och betraktades under ett förfarande om det finns en rätt till en bostad i Nederländerna. När proceduren är klar, flyttade han till en flyktingförläggning någonstans i Nederländerna.

  Asylförfarande

  Asylansökan kan ge olika resultat. Den asylsökande väntar detta svar i en flyktingförläggning, en flyktingförläggning. Detta inkluderar den sökande eller dennes asylansökan tilldelas, eller, det behövs mer forskning om det förkastas. Om ansökan beviljas den asylsökande kan bo och få uppehållstillstånd för fem år. Integrationsprocessen startar. Påståendet avvisas, då vägledningen syftar till avkastning.
  Asylförfarande i korthet
  Dag 1
  • eenAC anmälan
  • utlänningspolisen verifierar identiteten
  • tillfällig vistelse i en COL

  Dag 2
  • Alla genomgår en hälsokontroll

  Dag tre
  • registreringsprocessen kommer att slutföras vid IND

  Efter 6 dagar till flera veckor
  • förfarandet allmänna asyl startar
  • De asylsökande intervjuas av IND
  • flyktingen sker med hjälp av tolk och advokat

  Efter 8 dagar
  • IND att fatta ett beslut. Detta kan vara:
 • Acceptans, kommer den sökande får uppehållstillstånd för fem år.
 • Avslag, måste utlänningen lämna Holland inom 28 dagar.
 • Mer forskning behövs, det finns en långvarig procedur.

 • Överklagande

  Asylsökande som inte kanske kan överklaga beslutet överklagandet. Det finns också medicinska skäl till varför en asylsökande får stanna i alla fall. . De människor som är helt utmattad placeras i en start centrum, frihet begränsar plats.
  VBL är också i Ter Apel. De människor som är där får hjälp med sin återkomst repatriering och Avresa tjänst ministeriet för säkerhet och rättvisa. De kan också få stöd från IOM, International Organization for Migration. En VBL inte ett fängelse, men de boende själva måste rapportera varje veckodag. Utan tillstånd, kan de inte lämna kommunen Vlagtwedde.

  FOLKHOP

  Ibland tar flyktingar i en VBL eller AZC sitta ben utan att ha en adress sin destination. De gick sedan MOB, lämnade för en okänd destination.

  Hem

  De människor som har fått uppehållstillstånd flödet vid varje given tidpunkt till ett hem i en av kommunerna i Nederländerna. Varje kommun har en uppgift att tillhandahålla bostäder för innehavare status. Denna plan bygger på befolkningen i kommunen. Syftet är att statushållaren så snabbt som möjligt från AZC flyttar till ett hus, men det kan ta ibland månader i praktiken. Innehavarna kan inte välja var de ska bo, precis som de är bundna av arbete eller studier eller för att återförenas med en familjemedlem i första graden beaktas.

  Permanent uppehållstillstånd

  Den tillfälliga uppehållstillstånd efter fem år på vissa villkor förlängas eller omvandlas till ett permanent uppehållstillstånd. Kommer det att finnas en permanent uppehållstillstånd släpps, kan man också ansöka om holländska medborgarskap.
  Under nittiotalet, under Balkankriget, har många flyktingar från denna region ges ett tillfälligt uppehållstillstånd. När freden i området hade återvänt, finns också många östeuropeiska flyktingar återvände till sitt hemland. Samma sak kan hända med syrierna 2015 i stort antal till Europa och även till Nederländerna. De får i allmänhet en tillfällig status och kan återvända till sitt Syrien om det är där igen lugnt och säkert.

  Kris skyddsrum

  Det finns tider som så många asylsökande i Nederländerna för en kort tid, bör COA arbetar med akuta krisskydd platser. Så är fallet under hösten 2015, när en massa människor från Syrien kommer till vårt land för att undkomma IS faror där. Ter Apel, en plötslig stor tillströmning inte och sedan krisscenario dras ur skåpet. Kommunen Vlagtwedde kom överens om att inte mer än 2000 asylsökande får stanna i skydds komplex av Ter Apel. För större inflöde måste avledas till andra platser. De människor som befinner sig i nödsituationer krisen shelter platser måste ändå registrera sig som asylsökande. Den akuta krisen är riggad för att förhindra att människor i majs, sova på stationer eller på gatan. De människor som vistas där upp till 72 timmar och få en säng, mat och en del saker som tandborste och tandkräm. Att vård är ofta inom idrotten. Förutom kris nödbostäder platser finns det i tider även nödbostäder platser för personer som redan har för att registrera, men kan fortfarande inte gå in i en flyktingförläggning.

  Främlingar fängelse

  Nederländerna har en kriminalvårdsanstalt där utlänningar sätts som har begått ett brott. I PI i Ter Apel finns utrymme för 434 fångar och han fungerar som VRIS enhet. VRIS står för utlänningar i straffrätt. Utlänningar i PI i Ter Apel dömdes av domaren, efter sina brott förklarades oönskade utlänningar eller vistas i landet olagligt. PI arbetar med DT & V att förbereda utlänningar under sin internering på att återvända till sitt ursprungsland.
  Ordlista
  • AC Application Center
  • AZC asylkärna
  • KOL central destination
  • Repatriering Repatriering och avresa service
  • IND Invandring och naturalise service
  • IOM International Organization for Migration
  • MOB kvar för en okänd destination
  • PI Penitentiary
  • POL process förläggningen
  • VBL begränsningar plats
  • VRIS utlänningar i straffrätt

  AC Ter Apel

  LegendaA Kontors COA
  B Office IND Application Centre
  C PI Ter Apel
  D Mottagning
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha