Claus, prins av Nederländerna

Luci Åhlund Februari 28, 2016 Miscellanea 50 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Drottning Juliana och prins Bernhard hade gezegt Drottning Beatrix själv ska bestämma vem hon ville gifta sig med. När drottning Juliana meddelade engagemang Prins Claus och drottning Beatrix, det var mycket uppståndelse i Nederländerna. Claus var en tysk och en tysk plan efter kriget?

Familj

Prins Claus föddes den 6 september 1926 i stället Dotzingen i Tyskland. Han hette Claus George Willem Otto Frederik Geert van Amsberg. Hans far var Claus Leopold Felix Gabriel Julius August von Amsberg. Hans mor var Gösta Julie Marion Marie Adelheid von Amsberg-Freiin. Hon var Baroness Bussche-Haddenhausen. Prins Claus var den enda sonen i familjen. Han hade sex systrar.

Skola

Prins Claus var 1933-1936 i grundskolan. Bad Doberan i Mecklenburg. Sedan gick han till en internatskola i Tanganyika, där hans föräldrar bodde sedan 1928. Hans far hade en plantage där, så Claus levde en stor del av sitt liv i Afrika. År 1938 familjen gick tillbaka till Tyskland. Han följde sedan en high school igen på en internatskola. I skolan var han mycket populär. Tillsammans med sina vänner han ofta hamnade i bus. Han återstod där till 1943.

Armén

I januari 1944 prinsen blev inkallad till arbetsplikt under en period av två månader. Han var tvungen att gå till King Mountain. Efter var han tillbaka i high school igen två månader senare fick han ett diplom krig i juli 1944. Omedelbart därefter blev han inkallad till militärtjänst. Prinsen tilldelades till reserven division Neuruppin, där han stannade sekretessbelagda fram mars 1945.
År 1945 prinsen tilldelades Italien. I början av maj var han fånge av amerikanerna. Han hamnade i ett läger i Ghedi. Han var tvungen att arbeta som förare och tolk. I september 1945 amerikanerna förde honom över till den amerikanska lägret Latimer i England. När han från lägret om han gick i December 1945 göt Hitzacker.

Efter kriget

För att studera efter kriget var alla unga män är godkända av befriare. Liksom alla high school hade han blivit automatiskt medlemmar i ungdomsorganisationer. Liksom "Jung People" och "Hitler Jugend. Den slutliga domen i de allierade var bekymrad "brorsdotter. Prins Claus var tvungen att göra om sin undersökning av gymnasiet eftersom hans krig diplom inte erkändes. Han åkte med ett fåtal personer examen kurs gör och sätta i slutet av 1947 finaler väl!

Ambassadör

I maj 1958 till mars 1961 var Claus ambassadör vid den tyska ambassaden i Dominikanska republiken. Fram till januari 1963 prinsen kvar i Afrika. Efter det blev han placerad på UD i Bonn. Här arbetade han fram till augusti 1965, då de ekonomiska förbindelserna med Afrika.

En tysk, det är en bra idé?

Drottning Juliana och prins Bernhard hade gezegt Drottning Beatrix själv ska bestämma vem hon ville gifta sig med. När drottning Juliana meddelade engagemang Prins Claus och drottning Beatrix, det var mycket uppståndelse i Nederländerna. Claus var en tysk och en tysk plan efter kriget? Men efter forskning kom ut att Claus inte kunde hjälpa att han var tvungen att gå med i kriget. Så det 8 december var 1965 tillstånd ges för äktenskap.

Äktenskapet

Drottning Beatrix och prins Claus gifte den 10 mars, 1966. Borgmästare Van Hall bekräftade äktenskapet, i stadshuset i Amsterdam. Kyrkan blev välsignad i den västliga kyrkan och så gjorde pastor JH Sillevis Smitt. Claus nu fick Koninklijke titel: Prince of Nederländerna och Esquire i Amsberg. De bosatte sig i Drakensteyn slott i Lage Vuursche. Beatrix bott där sedan 1963. Prins Claus var tre gånger far till tre söner. Willem-Alexander, Johan Friso och Constantijn. Omedelbart efter Prins Claus var i Nederländerna, ville han få lära sig språk och seder i Nederländerna. Tillsammans Hade Prins Claus och hans fru för mycket uppmärksamhet åt sina tre söner och gjorde resor till Surinam och Nederländska Antillerna.

Utveckling

Prins Claus höll sig mycket bättre med utvecklingssamarbetet. Han utsågs av många saker:
  • Ledamot av det nationella rådgivande nämnden för Development Society
  • Bureau medlem av detta råd
  • Ordförande för den nationella kommissionen för utvecklingsstrategin
  • President av holländska frivilliga
  • Rådgivare till ministern för utvecklingssamarbete

Sjukdom

Efter Drottning Beatrix den 30 april har följt hennes mors Prins Claus går bakåt. Från 1982 till 1984 var han under behandling på grund av symtom på depression. Men efter ett tag han återhämtade sig och fortsatte med utvecklingen. När han var tillbaka på jobbet, gav han en tv-intervju om sin depression. År 1991, strax efter att han och Beatrix hade firat sin Silver bröllop på Prince spelades in igen. Detta var återigen på grund av psykiska problem. Det var också känt att när princen led av Parkinsons sjukdom. Efter flera månader kunde han lämna Bronovo sjukhus i Haag igen.

Prins Claus Fund

Eftersom Prins Claus hade gjort så mycket för att utveckla inrättades på hans 70-årsdag Prins Claus fonden. Denna fond ger pengar till utvecklingsländer. Vid presentationen av preizen 1998 stal Claus att kasta av showen med sin slips.

Döden av Prins Claus

År 2002 prinsen började bli sjukare. Han var ofta ingår i AMC. Han har avlidit på söndag 8 Oktober, 2002 till Parkinsons sjukdom. Han var 76 år gammal.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Om nya barn
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha