Cirkulation Houtland Lichter 2013

Lorett Lundmark Februari 28, 2016 Sport 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
På Onsdag, 25 september, 2013 i Västflandern Lichtervelde placera 69 upplagan av Tour i Houtland hållas. Där deltagarna finns på startlistan av loppet? Hur spåret ser ut? Vilka är de favoriter till segern i denna match?

Historia

Kursen hölls för första gången 1945. Den belgiska André Maelbrancke vann den första upplagan. Han är också en av de tre rekordinnehavare i fråga om antalet segrar i Tour i Houtland. Maelbrancke vann tävlingen tre gånger, som Gilbert Desmet och Etienne de Wilde. Senaste vinnarna av denna ras är Graeme Brown, Stefan van Dijk, Guillaume Van Keirsbulck och Marcel Kittel.

Trail Cirkulations Houtland 2013

Inledningen av Tour i Houtland är 00:45 på marknaden Lichtervelde. Den första delen av spelet består av en stor cirkulation genom området. Ryttare bland annat genom Gistel, Diksmuide, Kortemark och Torhout. Efter 104.2 kilometer ryttarna är tillbaka på marknaden i Lichtervelde. Då har ytterligare åtta lokala varv på 10,8 kilometer är rest. Totalt är avståndet av denna ras 190,6 kilometer. Finishen väntas omkring fem timmar.

Väntar Contest

Förutom pro race arrangeras ett kriterium den 25 september i Lichtervelde som i avvaktan på konkurrensen för eliten utan kontrakt och löften. Detta kriterium består av femtio rundor av 1,4 kilometer. Start och mål är på marknaden. Detta kriterium innebär att från och med 13.30.

Lichter och Houtland

Lichtervelde är en by i Västflandern. Kommunen Lichter har cirka 8500 invånare. Det område där kommunen kallas Houtland. Detta område är strax söder om Brygge och väster om Meetjesland.

Lichter av doodrijder

Platsen Lichtervelde har också blivit känd i cykling historia, eftersom det var residens för cyklisten Henri Van Lerberghe, som fick smeknamnet "den Doodrijder Lichtervelde. Han var skyldig detta smeknamn i Tour of Flanders 1919. Från den dagen Lerberghe säker. Till att börja med, skrek han till resten av flocken, "Jag kommer att köra hela döda idag!" De andra ryttare skrattade sedan för den stora tal. Men under loppet visade Van Lerberghe verkligen vara i en överlägsen toppform. Vid 120 kilometer från mål började han en stor solo. Längs vägen kom han till en järnvägsövergång där tåget stannade. Från Lerberghe lät sig inte stoppa dem. Han kröp under tåget och cyklade vidare genom. Han byggde en stor ledning. Strax innan målgång, stannade han vid ett café och drack två öl där. Om det var upp till honom, skulle han förmodligen ännu mer berusad, men hans team manager kom till honom när komma ur caféet. När han kom till mållinjen, Van Lerberghe ropade till publiken att de alla kunde gå hem, eftersom han var en halv dag före sina motståndare. Nummer två i Tour of Flanders äntligen kom upp med en eftersläpning av 14 minuter över mållinjen.

Deltagarna Cirkulation f Houtland: börjar listan med siffror

Det kommer att finnas 21 lag i början av Tour i Houtland 2013. Dessa omfattar sex lag som har en Wolrd Tour-licens, nämligen: Lotto - Belisol, Omega Pharma - Quickstep, FDJ, Belkin, Argos Oil Shimano och Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team. Nedan finns en preliminär förteckning över deltagarna.

Favoriter

Bland de viktigaste utmanarna till seger i dessa tävlingar hör Kittel, Petacchi och Dehaes.

UCI

Circulation Houtland Lichtervelde av Internationella cykelförbundet UCI klassificeras i kategori 1.1 i Europa Tour. Detta är samma kategori som t.ex. Kuurne-Bryssel-Kuurne.

TV

Tyvärr Circulation Houtland inte kommer att sändas live på TV. Förmodligen den flamländska public service-företaget kommer att ha en sammanfattning av sändningar.

Resultat 2012

 • Marcel Kittel Argos Olja 04:25:43
 • Adam Blythe BMC z.t.
 • Timothy Dupont Jong Vlaanderen z.t.
 • Joeri Stallaert Landbouwkrediet z.t.
 • Michael Staeyen Topsport Vlaanderen z.t.
 • Andrew Fenn Omega Pharma - Quickstep z.t.
 • Jempy Drucker Accent.jobs z.t.
 • Jens Debusschere Lotto z.t.
 • Dylan Groenewegen Lag Rich z.t.
 • Giorgio Brambilla Radios z.t.
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha