Charles Dickens och depression

Lizetta Fronberg Januari 7, 2016 Hälsa 68 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Charles Dickens, en av Englands största författare, känd från Oliver Twist och A Christmas Carol. Vi ser kända eller viktiga personer ofta som ofelbar. I våra ögon, gör de aldrig något fel. Men ingenting är mindre sant. Dessa människor är sjuka. Likaså Charles Dickens; Charles Dickens led av depression. Baserat på exempel från hans liv, vill jag berätta mer om vad depression är, hur det kan uppstå och hur den kan fortsätta.

Symptom

Det finns flera symptom som tyder på depression. Symtomen kan delas in i tre olika typer; emotionella, fysiologiska och kognitiva. Den vanligaste känslor bland deprimerade människors sorg. Och inte någon form av sorg som vi alla ibland känner, men en djup, intensiv smärta. Anhedoni kan också förekomma hos människor. Detta är förlusten i lust i livet. Deprimerade människor har ofta problem med att sova, förändringar i aptit och aktivitetsnivå. Ibland lider av psykomotoriska fördröjning. De går och rör sig långsammare än vanligt. Många personer med depression har en brist på energi, och känner ständigt trött. Istället för psykomotorisk retardation, kan de också lider av psykomotorisk agitation. Här kan de inte bara sitta stilla och de känner sig upprörd. Personer med depression ofta känner sig värdelös, skyldig, hopplös och ibland till och med självmordsbenägen. De har svårt att koncentrera sig, och beslut fattas. I mycket svåra fall kan personer med depression lider av vanföreställningar och hallucinationer, men det är inte känt om Charles Dickens drabbades också av. Gör människor här hör bry sedan, se, tror eller känner saker som inte är sanna. Däremot kan känslor av håglöshet hittas i verk av Charles Dickens i hans pjäser. Av dessa är det känt att dessa var autobiografisch för en stor del.

Riskfaktorer

Det finns många riskfaktorer som ökar risken för psykisk ohälsa. I fallet med detta exempel är Charles Dickens. Tidig Föräldrakontroll Erfarenheter och svar. Tidiga erfarenheter styrorgan människor eller vissa aspekter av deras liv är i dina händer, såsom tillgången till livsmedel. I början av sitt liv var Charles Dickens föräldrar ganska rika, men efter att hans far på grund av skulder som ingår i fängelset och hade Karl med sin mor och sju bröder och systrar bor med en vän till familjen. På grund av detta kunde bli mycket värre hand om sig själva. Vid tolv Charles redan kommer att fungera. Han brukade utföra tungt arbete, det var inte mycket att betala, och hade därmed försöker hjälpa försörja sin familj. Så när det blev mycket svårare att få mat. Föräldrar kan bidra till utvecklingen av deras barn, men som jag skrev var Charles ?? far i fängelse och kunde inte göra något åt ​​hans uppväxt. Dessutom Charles var det andra barnet av åtta barn, så hans mor hade lite tid ändå för varje barn. Också överlevde Charles Dickens 1865 en tågolycka. Även om det inte var en knarkspruta längre, har det fortfarande ett intryck på honom. Han själv skrev:
Jag är fortfarande helt rätt i, men anser att det är en effekt av järnvägen skakning. Jag är märkligt svag ?? svag som om jag återhämta sig från en lång tids sjukdom.
Dessutom finns det så kallade skyddsfaktorer. Dessa faktorer kan skydda specifikt avråds få en psykisk sjukdom. Och även de finns ledtrådar i livet av den unge Charles. Han hade många släktingar instans där han kunde falla tillbaka på, han var intelligent och han kunde en stor del av sina problem själv sjunka. Detta faller under de så kallade individuella skyddsfaktorer och familj skyddsfaktorer.

Framsteg

Psykiska sjukdomar kan passera eller kan alltid överleva. Fortsätta sin existens talas det om kontinuitet. Det finns två typer; heterotypical och homo typiska. Gay Typiska framsteg innebär att psykisk sjukdom under alla år, förblir densamma. I hetero framsteg förblir person ha en psykisk sjukdom, men ändrar typ av psykisk sjukdom. Jag misstänker att detta var fallet med Charles Dickens, att efter hans tågolycka led av posttraumatiskt stressyndrom, som han faktiskt gjorde själv har angett.

Slutsats

En försänkning har varit något mycket publikaner, men det är inte oöverstigliga. Med rätt stöd från omgivningen och rätt inställning kan fortsätta eller kanske till och med förhindras. Tyvärr vill de klarar ett depression kan inte säga någon är också hälsosamt; det kan också vara så att det finns någon annan psykisk sjukdom. I fallet med Charles Dickens det är så. Charles fick efter sin depression lider av posttraumatiskt stressyndrom.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Brynhilda Sandell
  Like 0   Dislike 0

Jag är djupt i historien och är intresserade av hans böcker, tycker jag detta är en fascinerande artikel. Jag har också läst i "samma andetag". :-)

Amadeus Haglund
  Like 3   Dislike 2

Den här artikeln är otroligt intressant. :-) :-)

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha