Centralia, Pennsylvania, den evigt brinnande stad

Dietmar Svärd Februari 27, 2016 Underhållning 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Centralia är en liten stad i den amerikanska delstaten Pennsylvania. När en pittoresk liten stad, full av vänliga människor, vackra hem och imponerande natur. Idag är det en plats fylld med rök skador och bara tjugo personer. Under staden visade sig vara en kolgruva och efter bränning en soptunna stod hela staden i brand. Branden väntas brinna i århundraden.

Centralia

Denna lilla stad i Pennsylvania har en yta på endast sex hundra kvadratmeter och är därför en mycket liten stad jämfört med andra städer i staten. De platser Aristes och Ashland ligger på ömse sidor av Centralia, två kilometer bort. Fram till 1962 Centralia var en härlig stad, en populär plats att besöka, men detta förändrats dramatiskt.

En underjordisk överraskning

Centralia var faktiskt en stad där alla ville leva. Även om det var en liten plats, hade allt. Det fanns några vackra kyrkor, en ganska rymlig butik, vackra hus med lämpliga trädgårdar, en motorväg och mysiga restauranger. Men invånarna i staden inte vet att bland husen, kyrkorna och lagrar en stor kolgruva låg med så mycket som 24 miljoner ton antracit. Antracitkol är ett slag som faktiskt riktigt dålig brinna. Du gör nästan ditt bästa för stickande på det, men när den är tänd, är det också en betydande insats för att släcka branden.
Flera gånger de ackumulerade högar i staden var redan upplysta och brännas utan problem, men 1962 gick det helt fel. När du bränner papperskorgen heap fångade en kol grop brand och dramat var inte om att se.

Brandsläcknings Fire

Man och makt användes för att släcka branden, och varje gång det verkade fungera elden flammade upp på annat håll. Inom en kort tid var hela jorden under staden Centralia elden och släckte elden dök upp, och visade sig vara omöjligt. Jorden revs på många platser öppna, asfalten på motorvägen slet sönder och nästan varje byggnad i staden, hus, kyrkor, butiker och andra byggnader, verzakten eller kollapsade. På många håll i staden kom rök och koldioxid från marken bort, men de hade fortfarande hoppas att elden slocknar och staden skulle sparas.

Små olyckor

22 år var människor bara bor i staden. Mellan 1962 och 1984 fanns det ett stort antal människor i Centralia, även om mer mindre olyckor inträffade på hela dramat ?? s kan läcka ut. Ett bra exempel är att en 12-årig pojke som lekte utanför hemma hos sin mormor. Pojken satt aningslöst leker i trädgården när marken runt honom, slet öppna och försvann. Pojken kunde ta en trädrot och som räddade hans liv. Hålet som spontant uppstår under honom var inte mindre än 24 meters djup, rykande och rökning. Detta hände 1981 och fler och fler sådana olyckor inträffat. 1984 slutligen beslutat att staden inte kunde räddas och evakueras mycket Centralia.

Centralia idag

Det är klart att staden inte är en säker plats att besöka under semestern. Ändå finns det många turister som besöker platsen att bli fotograferad, att förundras över de plymer av rök upp från gatan och se med egna ögon hur staden bränns genom en underjordisk kolgruva. Och det finns några invånare i staden men inte kunna säga adjö till staden som den någonsin har varit. År 2000 fanns det fortfarande 21 personer i Centralia och 2006 fanns det tjugo. Det är okänt om denna personen har flyttat, avlidit av ålder eller uppslukad av mass förbränning under staden. Förmodligen kommer det att vara åldrar innan branden är helt släckt och Centralia kan byggas.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha