Cayennepeppar som smärtstillande salva

Cayennepeppar är främst känd som skarp stickande, nästan smärt inducera ingrediens i olika spice produkter. Konstigt det verkar som om vi använder dessa cayenne att lindra ledvärk. De viktigaste verksamma ämnen i cayennepeppar är fettlösliga capsaicinoids. Den alkaloid capsaicin har en smärtlindrande effekt; externt tillfört värme orsakar en sensation och ökar det okänsliga smärttröskeln i den underliggande vävnaden genom att registrera smärtnervtrådar. Initialt orsakar detta mer smärta och klåda, sedan minskar smärta, en effekt som kan länge hävdat genom att smeta tre till fyra gånger per dag med en capsaicin kräm, salva eller gel.

Forskning med cayennepeppar

I en två-veckors studie på 40 personer med akut ländryggssmärta Ginsberg jämförde effekten av en gel med en salva som innehåller capsaicin med bergamott och lavendel. Från den tredje dagen smärtan var i gruppen som använde gelen med capsaicin signifikant minskade jämfört med placebogruppen. I en andra studie med 154 patienter med akut exacerbation av kronisk ländryggssmärta gavs i tre veckor, hälften av ett plåster som innehåller 11 mg av kapsaicinoider eller placebo patch. Reduktion av smärta med minst 30% förekom hos 61% av människor som använt capsicumpleister och 42% av dem som fick placebo plåstret. Den totala Århus index sjönk betydligt mer i capsicumgroep. Efter tre veckors behandling, 13,5% av capsicumgroep och 6,6% av klagomål placebogruppen. Den capsicumpleister tolererades väl; nästan ingen en avbröt behandlingen.

Forskning Frerick

Forskare Frerick visade 320 patienter med kronisk ospecifik ländryggssmärta med hjälp av en capsicumpleister eller placebo plåster i 21 dagar. Den totala Århus index föll betydligt mer bland dem som hade använt capsicumpleister än i placebogruppen. Minskning på minst 30% av smärtan förekom hos 67% av befolkningen i capsicumgroep och vid 49% i placebogruppen; reduktion av åtminstone 50% av smärtan förekom hos 45% och 24% av deltagarna, respektive. : 59-64).

Uppdatering av kajennpeppar

Cayennepeppar på huden, men inte är helt oskyldig, doseringen och varaktigheten av behandlingen är av betydelse. För hög dos och används för länge kan orsaka salvan hudirritation och brännskador.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha