Catch bananflugor med vitvinsvinäger

Du vet hur det funkar: frukt skål är fodrad med massor av små flugor. Och de ses ofta i soporna. Det är fruktflugor. Naturligtvis ingen vacker syn eller för ny idé eftersom de kan överföra sjukdomar. Var dessa fruktflugor ifrån? Och viktigast av allt, hur du bli av med det? Läs här hur du kan göra ganska bra i kampen själv, med hjälp av bland annat vitvinsvinäger.

Hur kommer det sig fruktflugor i ditt hus?

En möjlighet är att fruktflugor i butiken på frukt är också att komma in i huset i din varukorg. Men mycket oftare blir det att fruktflugor bara från utsidan genom ett fönster eller en dörr ditt hem inkomst. Frukt är en magnet på flugorna, samt godis och matrester. Störst chans att fruktflugor du har i de varma månaderna, så på våren, sommaren och tidig höst.

Vad kan du köpa färdiga bekämpa fruktflugor?

I butikerna är alla typer av produkter för försäljning till flyga i allmänhet och mot fruktflugor i synnerhet.
En gammal vän är den klibbiga fällan. Denna består av ett band som du kan dra sig ur en tub. Om en fruktflugor landade på bandet kan han inte längre därifrån. Många människor tycker bandet äckligt att titta på och du måste vara mycket försiktiga så att han inte fastna i håret.
En klassiker är burken gift. Genom att sålunda injicera ett gift utrymmet kommer att fördelas så som flyger genom den flyga gift inandning och ge efter för det.
Väl Numera du ofta ser små flaskor med en naturlig lock för fruktflugor i den. Om fruktflugor in i flaskan och faller i vätskan dränka dem.

Hur kan du komma ner med hemlagad bekämpningsmedel i fruktflugor?

Själv också kan mycket väl ta hand om kampen mot fruktflugor. Naturligtvis måste du se till att det inte finns någon ruttnande frukt på rummet. Täck fruktfat är också klokt och matrester måste avlägsnas så fort som möjligt. Även tomma koppar, glas och sprit flaskor är attraktiva för fruktflugor, så som bör rensas upp snabbt. Rätter men lämna den på disken är inte en bra idé!
Men när fruktflugor gång i hans hus, de måste naturligtvis bekämpas. Uppenbarligen använde en nyckelfärdig lösning från butiken, men du kan också skapa något att fånga dem.
Vad du behöver:
  • ett glas eller flaska
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • flytande handtvål
  • en bit plastfolie eller plastpåse

Ta ett glas eller en flaska och ta den till en matsked av vitvinsvinäger. Tillsätt 2 teskedar kranvatten och en liten droppe flytande handtvål.
Täck glaset med plastfolie och tränga igenom och antalet hål i den. Om det är en flaska med en smal hals inte behöver täckas där.
Hur hemlagad fällan fungerar ändå? De fruktflugor lockas av lukten av vitvinsvinäger och gå på hösten. Eftersom ytspänningen har sänkts av nedgången av tvål, kan de inte längre lämna vätskan och drunkna dem. De kommer att vara i botten av glaset eller flaskan kommer att ligga, så att du kan också se exakt hur mycket du redan har fångat. För detta, naturligtvis, ett klart glas eller flaska eller mest praktiska.
När fällan är full av flugor, eller senast efter cirka två månader, skölj vätskan med döda flugor på toaletten och placera om det fortfarande behövs en ny fälla.
För bästa effekt, är det klokt att sjunka till flera platser i hemmet, företrädesvis i närheten av där du ser flygande fruktflugor.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha