Cataract Eye: symptom, kataraktkirurgi och laser

Grå starr är en grumlig lins. Katarakt kallas också "katarakt". En grå starr är i ett tidigt skede knappt märkbara, men som grå starr fortskrider, kommer det inkommande ljuset bli alltmer spridd och personen kommer att börja se mindre skarp. Den suddiga bilden i grå starr kan inte korrigeras genom glasögon. Åldersrelaterad grå starr är den vanligaste typen av katarakt. Den senil katarakt är mycket vanligt hos personer över cirka 65 år.

Katarakt

  • Vad är grå starr?
  • Att förorsaka katarakter orsakade?
  • Vilka är symptomen på grå starr?
  • Hur grå starr behandlas?

Vad är grå starr?

Katarakt uppstår när en grumling av linsen på. Linsen ligger direkt bakom iris eller regnbågshinnan och är synlig på elevens öppningen. Genom att använda eleven ?? öppnandet av centrum av iris ?? faller ljuset in i ögat och genom linsen tänds för att den mark på näthinnan där det finns en skarp bild bildas. Linsen är tydlig och öppen under normala förhållanden, men som en person, kommer det här objektivet vara mindre ljus äldre. Detta kommer alla se någon vara både när och fjärran, suddigare och gråare i färg. Den som vill göra äldre därigenom få, men inte alla har verkligen påverkat.

Att förorsaka katarakter orsakade?

I de flesta fall är katarakt en följd av hög ålder. Chanser att få grå starr, är högst omkring 65 års ålder. När är åldersrelaterade grå starr kommer grå starr vanligtvis förekommer i båda ögonen. Förutom senil katarakt, kan katarakt också ärvas eller skapas genom linsen är skadad, till exempel på grund av en olycka. Vidare kan långvarig användning av vissa läkemedel eller droger orsakar grå starr. Grå starr kan också uppstå på grund av diabetes.

Vilka är symptomen på grå starr?

Grumling av linsen i grå starr som inträffar i allmänhet utvecklas mycket långsamt och det kan ta år innan personen märker något. Vid ett tillfälle katarakt har kommit så långt att det verkar som om man tittar genom en immig vindruta eller frostat glas. Förutom suddigare bild, kan allt verka gråare och mindre färgglada. I de tidiga stadierna av grå starr är det ovanligt att någon plötsligt dubbelt tycks se med ett öga. Även någon med grå starr ofta lider av starkt ljus för att se bra och ger måttliga ljuskällor för en mer bekväm vision.

Hur grå starr behandlas?

Grå starr kan behandlas väl i Nederländerna. Behandling av katarakt är inriktad på att återställa synen. När någon drabbas hårt av grå starr, är operation anges. I kataraktkirurgi, är den inre, opak, en del av linsen avlägsnas från kapselpåsen, med hjälp av ett slags mini-dammsugare. Nästa, en liten plastlins placeras här. Efter flera månader, helade ögat och i fred. Sedan ett lämpligt glas kan monteras så att personen återigen är skarp.
För en stor del av de människor som har framförts från grå starr skapar en ny dis i den ursprungliga linspåsen. Också återstående små lins kvarlevor kommer att växa. Detta kan leda gradvis återgå till synskärpa minskning. Detta fenomen kallas "sekundär katarakt". Med hjälp av den särskilda YAG-laser utvecklats för detta ändamål, kan detta tas bort smärtfritt. Laserbehandling sker polikliniskt och tar bara fem minuter.
(0)
(0)

Kommentarer - 4

Bara en fråga, om du har grå starr du också se när man tittar upp och ner med ögonen flecked virvel inför dina ögon? Eller har ingenting att göra med grå starr.

Som en bra adress i en nordlig provins för kataraktoperation.

Sekundär grå starr är en grumling av ögats lins, som kan uppstå efter en kataraktoperationen. Det sker i sekundärkatarakt laserbehandling. Omedelbart efter behandlingen kan patienten se ett antal små svarta prickar som rör sig längs. Dessa fläckar är rester av kapselsäcken och försvinner automatiskt. Om fläckarna ökar eller om patienten ser ljusblixtar, kan det vara så att det är något fel med näthinnan. I sådant fall skall patienten omedelbart kontakta den behandlande läkaren.

Om du tror att du har grå starr, bör du gå till deras GP börda. Som kan ge dig en remiss till en ögonläkare.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också