"Cancer över 20 år sällan dödlig. Oncologist Antoni van Leeuwenhoek ser genombrott

 Cancer har över tjugo år mer dödlig sjukdom. Sjukdomen kan botas om det har blivit ett kroniskt tillstånd. Säg specialister från Amsterdam Antoni van Leeuwenhoek Hospital, som specialiserat sig på behandling av cancer.

 Ökning av antalet cancerfall

 Ökningen av antalet cancerfall verkar ostoppbar. Varje år hundratusentals patienter. År 2020 har Nederländerna nästan tre kvarts miljon människor som har cancer eller har haft.

 Men det finns goda nyheter, säger Antoni van Leeuwenhoek. Omkring tjugo år är 90 procent botas cancer gör eller kronisk.

 Forskning

 Detta löfte är Antoni van Leeuwenhoek reflektera över sin hundrade födelsedag. Från dag ett sjukhus och forskningscentrum är helt fokuserad på cancer, säger tidigare chef Piet Borst. ,, Och att det fanns en omedelbar utredning avdelning fäst vid den. Gå nu behandla och forskning går hand i hand. ''

 Under årtionden patienter har strålbehandling eller operation, men läkarna visste inte riktigt vad de gjorde. Resultatet är att cancer var nästan alltid en dödsdom.

 Sjuttiotalet

 På sjuttiotalet landade långsamt tanken att cancer var en sjukdom som orsakats av skador på DNA; det första steget mot verklig kamp sjukdom. ,, Vi hade knappt några medel till forskning, säger Ed Rose, som sedan 1973 var en forskare vid AVL och nu undervisar. ,, Försökte vi att odla celler i en dragig kontor. Om vinden var fel, kom från jästceller längs Amstel tvärs över gatan och du kan kasta bort alla dina experiment. ''

 Eighties

 Endast på åttiotalet Antoni van Leeuwenhoek gjort stora framsteg. Centret blev en av de ledande forskningsinstitut i världen. ,, Fick vi äntligen goda tekniska resurser. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit sedan dess. Till exempel har vi upptäckt att femal din bröstcancer är lika bra med bröstbevarande kirurgi, '' säger Rose.

 Sedan åttiotalet har det skett enorma framsteg. Andra centra för behandling av cancer har dem bidragit.

 Hälften överlever

 Överlever för ungefär hälften av alla cancerpatienter. Men tack vare alla de förbättringar kommer att öka ytterligare. Viktigt för framtiden är att studera DNA av tumörer.

 ,, Vi är på randen till en revolution ", säger tidigare chef Borst. Nyligen, hanterar det också att riva upp DNA från tumörer och exakt upptäcka vad svagheter tumörerna. ,, Och vilka mediciner reagerar, "sade Borst.

 DNA

 Antoni van Leeuwenhoek är redan upptagen med att göra DNAprofielen av tusentals tumörer som det har bevarat sedan åttiotalet i en tumör bank. ,, Vi kommer snart fler och fler nya patienter att läsa DNA hos deras tumörer. Så att alla kan välja en unik behandling. ''

 Enligt Chest kommer att arbeta så småningom för alla cancerformer. ,, I slutändan har varje tumör dess akilleshäl. ''
  

(0)
(0)

Kommentarer - 3

"Nu överlever ungefär hälften av alla cancerpatienter." Source?

Mycket alltför optimistisk, cancer genomet är mycket instabil, cancer är mycket heterogen sjukdom, äggstockscancer, pankreascancer, lungcancer är över 20 år fortfarande inga kroniska sjukdomar, de forskare som gör den här typen av uttalande, inte cancer vårdgivare .... Clevers, Academy, Pinedo, lyckligtvis få lite nyans, realism i ...

På berättelser om Mother Goose. Dessa forskare är 20 år garanteras ett betalt arbete.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också