Cancer: nya ogräsmedel i heta stolen

Cancer: nya ogräsmedel i heta stolen

Efter Roundup misstänks annan ogräsmedel som säljs i trädgården, att orsaka cancer. Framtiden Generations föreningen hävdade sitt förbud.

2,4-D, ett ogräsmedel som används i Frankrike av hem trädgårdsmästare, har klassificerats som "möjligen cancerframkallande" av International Agency for Research on Cancer. Denna nivå av farlighet, även kallad 2B, kom trea i Circ riskskala.

Minns att glyfosat, en annan herbicid, rankas ett hack ovan 2A, "trolig cancerframkallande för människor".

Denna terminologi innebär att experter har samstämmiga uppgifter att vittna mot dessa produkter, men de har inte tillräckligt med vetenskapliga bevis för att säga att de är "cancerframkallande för människor", vilket skulle motsvara nivån på störst risk.

Sedan offentliggörandet av Circ, kommande generationer föreningen kallas förbudet mot 2,4-D. I ett uttalande den 23 juni, hans talesman Francois Veillerette säger:

"Framtida generationer kräver tillbakadragande av marknadsföringen av herbicider 2,4-D, många formuleringar fortfarande tillåtet för amatör trädgårdsmästare. Ett ogräsmedel som är känt är möjligen cancerframkallande har verkligen ingenting att göra i området av bekämpningsmedel som används för att bekämpa ogräs offentliga eller privata utrymmen. "

Föreningen har också skrivit till Ségolène Royal, minister för ekologi, för utmaningen på detta. Den senare har nyligen begärt att Roundup avlägsnas bås från den 1 januari 2016.

Läs även: Bekämpningsmedel: de verkliga hälsorisker

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha