Camel mjölk: en ingrediens för choklad och camembert

Ingabrita Sohlman Februari 27, 2016 Näring 23 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Under hösten 2009 för att gå till media efter Sinterklaasintocht om huruvida ett hållbart ursprung holländska choklad brev. Fokus är i huvudsak inriktad på kakaoproduktion. Men mer behövs för tillverkning av choklad, såsom mjölk. I Nederländerna och i Förenade Arabemiraten - i liten skala - choklad baserad på kamelmjölk som produceras.

Choklad

En chokladbaserad kamelmjölk i Nederländerna kanske inte är tillgängliga, är dock förbrukningen av kamelmjölk också i vårt land i förväg. Under namnet Kamelka finns choklad, och sedan början av 2011 även bröd gjort på denna mjölk finns.
Införandet av choklad på grundval av kamelmjölk, emellertid finns någon annanstans och tidigare plats. Under varumärket Al Nassma, en hänvisning till den svala öknen vinden, är i Förenade Arabemiraten i slutet av 2008 lyxiga choklad och choklad marknadsförs i olika smaker. Tillverkningen av dessa chokladprodukter är i händerna på ett österrikiskt företag. Konceptet är att fånga på och utanför Förenade arabemiraten, konsumtion av denna typ av choklad till.
Samtidigt har Al Nassma öppnat en butik i Dubai. Butiken ligger i stadsdelen Umm NAHAD, nära Camelicious, Kamel gården där Al Nassma innebär kamelmjölk. Utanför regionen, är choklad en populär produkt som i exklusiva butiker i USA, Europa och Japan säljs.

Kamel eller dromedar

Kön kamel, en hovdjur, har två typer: kamelen och dromedar. Typerna är vidare indelade i en vild och domesticerade arter. Djuren redan domesticerade långt före vår tideräkning. Deras pucklarna gör dem att känna igen: kamelen har två, dromedar en.
Lanzarote Både kamel och dromedar finns i öknen och torra områden i Nordafrika, Mellanöstern och Asien, och tål extrem kyla och värme. De var också utvisas i de torra områdena i Australien och Kanarieöarna. Den enda plats där djuren fortfarande lever i det vilda, är den mongoliska stäppen.

Anpassad

Dessa gupp har en märklig egenskap: de används för lagring av fett och därmed ge energi, så att djuren under en lång tid utan vatten och mat för att överleva. Djuren äter gräs och buskar, med eller utan taggar, och även dricka saltvatten. De kan ingå i en kort tid för att spela in en stor mängd vatten, som de behåller i taget för att urinera, och genom att producera torra avföring. Dessutom är de också kunna ha sin kroppstemperatur ett par grader stiga att svettas som mindre avsevärd, endast när kroppstemperatur över 40 ° C sant. Deras svett systemet är också mycket effektiv och ger djuren svalna.
Kameler är de största däggdjur som har anpassat sig till ett liv i öknen. Dessa justeringar består ?? förutom det begränsade behovet av mat och vatten ?? från förmågan att resa långa sträckor. Inte för inte kamelen kallas fartyget i öknen. Benen är bred och mjuk, så att djuren inte sjunka ner i sanden. Dynorna är täckta med ett tjockt lager av förhårdnader, så en stenig mark och värmen i sanden hindrar inte dem. Kistan är täckt med förhårdnader att skydda djuret när den är på den varma marken i vila.
Där människor har ett ögonlock och exempel två katter, kameler har tre ögonlock. Detta är deras ögon extra väl skyddade mot den fina, opstuivende ökensand. Dessutom kan de, i händelse av en sandstorm stänga sina näsborrar.
Den bruna beige päls skyddar mot kyla och värme. De förlorar våren i många delar av sin tjocka vinterpäls och gå in sommaren med bara några extra hår på hakan, axlar, rygg ben och stötar. Vid vinterpäls är sedan full och tjock och håret är mörkare i färgen.

Användning

Kameler lever i grupper och alltid kör efter varandra, så att de lätt kan satsa genom att nomader i husvagnar. De använder också djur som packdjur för transporter. En kamel kan i maklig takt så ?? s trettio kilometer på en dag, med en last på cirka hundra kilo. ?? På natten är besättningen i en cirkel runt passagerarna och skyddar dem med deras doft mot skorpioner och andra rovdjur.
Pälsen används för spinning av ull; huden garvas till läder. Spillning kan användas som bränsle, blandas med urin och efter torkning göra tjänst som byggnadsmaterial. Urinen sig kan återigen användas som ett schampo.
Kameler användes också som utbyte eller betalning, såsom ett bröllop eller konflikt. De används också för tävlingar där det finns satsar på djuren; även skönhetstävlingar förekommer.
Kamelen mjölk kött och är en viktig ingrediens i menyn i öknen Dweller. Köttet verkar smaka gott och vara friska med låg fetthalt. Också kamelmjölk har ett rykte om att vara frisk. De speciella egenskaperna hos kamelmjölk har också trängt in i västvärlden. På grund av de positiva effekterna av att dricka kamelmjölk för vissa villkor kan hjälpa. En sidoanteckning: Ny forskning i Mellanöstern tyder på att MERS virus kan förekomma i mjölken hos aktiva smittade dromedarer och därmed möjligen från djur till människor kan överföras.

Mer senaste utvecklingen

Under sommaren 2010 fick företaget Camel Milk & produkter som exporteras från Dubai i EU tillstånd kamelmjölk till Europa. Sedan 2013, denna mjölk i Europeiska unionen till salu.
De arabiska oljeländerna har verkligen genomgått en snabb modernisering genom oljetillgångar, men kultur och tradition från förr fortfarande respekteras och hoppades att dessa nya tillämpningar för att underhålla. Camel passform och ändå passa i den tradition och det är anledningen till att nu ?? förutom tillverkning av choklad ?? Även keso och camembert från kamelmjölk produceras. Nya tillämpningar således på grundval av en traditionell produkt. De "vanliga" mejeriprodukter som yoghurt och desserter, till exempel smaker av jordgubbar och choklad är inte glömmas bort.
Produkterna presenteras under varumärket Camelicious, med logotypen i en kamel med solglasögon.
Av samma anledning, i staden Riyadh, som traditionellt äger rum en av de största kamelmarknaden på den arabiska halvön och har regelbundna kamel tävlingar är organiserade, en ny variant av snabbmat gjorde sin entré: Kamel burger. Produkten är mycket populär bland befolkningen.
Den senaste tidens uppmärksamhet infektion med MERS corona att sjuka människor på kameler kan överföras, verkar popularitet fortfarande vara i Mellanöstern inte skada.
Under ett antal år, kamelmjölk, som erhållits från eenbultige kamel, därför, även i Nederländerna. Inte via import från livsmiljö kamel, men bara ?? ?? en kamel gård i Nederländerna.

Vidare bekant

För en detaljerad introduktion till kamel och kamelprodukter är det möjligt att besöka den holländska kamel gården. Information kan hittas på www.kamelenmelk.nl.
Vem är nyfiken på choklad och bröd gjorda av kamelmjölk kan ta en titt på webbplatsen för Kamelka.
Två filmer där kamelen är av central betydelse för hans Historien om gråtande kamelen, som äger rum på den mongoliska stäppen, och dokumentären Ässhäk, Geschichten aus der Sahara.
Vem läser snarare än att se att söka skydd i böckerna av den holländska författaren Arita Baaijens som strövar i öknen med hennes egna kamel besättningar och anmäler det. Mer information kan hittas på sin webbplats www.aritabaaijens.nl.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha