Cambuur mot SC Heerenveen ?? Derby '13 -'14

Clarissa Engström Februari 26, 2016 Miscellanea 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Staden mot bönderna, modal mot kapitalet, mot underdog favorit. Finns det såg derbyt mellan Cambuur och Heerenveen. Klubben från frisiska skridsko byn kretsar på lika villkor delta i Eredivisie, klubben från staden kulturhuvudstad år 2018, har den här säsongen blivit befordrad och måste bevisa sig själv. Derbyt visar att underdog kan kämpa sig till rollen som favorit. Det kommer att vara på 26 jan 2014 3-1.

Cambuur Stadion i Leeuwarden

Händelserikt vecka

Det var en händelserik vecka för SC Cambuur. Deras trafikledaren, fläkt och granne till arenan, känd holländaren Auke de Sloper var avliden. Metallskrot köpman Auke Visser var fredagen före derbyt begravd i en kista med Cambuur färger. Auke och färgerna gult och blått på Cambuur logotypen var mycket i nyheterna. Leeuwarder Courant rapporterade nästan varje dag om Auke och förbereder sig för hans begravning och Man Bites Dog, det TV-program som gjorde Auke och hans bror Jan känd med sändningar på Iron Heinen, en speciell skickas ut. Även på Cambuur Män s Track började fredagen före derbyt lite senare, eftersom hela urvals adjö till sin ?? fan av den första timmen ?? ville ta.

Profiteroles

Efter denna händelserik vecka i januari 2014 börjar på söndag 26 januari derby mot ärkerivaler SC Heerenveen. Det är första gången sedan April 30, 2000 i Leeuwarden, Heerenveen som kommer på besök. Den 29 september 2013 de två frisiska klubbarna spelade mot varandra i Abe Lenstra Stadion i Heerenveen och när Herren Veners vann med 2 till 1. De biljetter till matchen mot den 26 januari såldes inom fem minuter. Bakker Schuurmans i frisiska huvudstaden svarar på tävlingen och baka puffar med Heerenveen logotyp och Cambuur färger. Bagaren blev inspirerad att detta bakkunst av kunder i butiken. Alla talar om spelet. De puffar Cambuur säljer bättre än Heerenveen. Det spelet har redan vunnit Cambuur säger baker Gretel Gerligs-Schuurmans.

Fries och Luwwadders

Staden och byn är både i Friesland, men Cambuur Leeuwarden talar frisiska men Luwwadders. Friserna talar Heerenveen ger frisiska. Båda sidor förstod varandra, men förstår inte varandra. De Cambuur Fans skryta inför de Luwwadders och anti-Fries. Heerenveen, med hans skjorta i frisiska sjunker färgar, står för allt frisiska. De kulturella skillnaderna är ivriga anhängare odlas där så är möjligt. Så ingen frisiska sången spelas på Cambuur Stadion, där det är god praxis i Abe Lenstra Stadion. Tidigare också sjungit i Leeuwarden frisiska nationalsången, men eftersom det frisiska blod på Tsjoch har utvecklats sedan 1990 hymn Heerenveen är på Cambuur Stadion tabu. På Cambuur Stadion ekar den klassiska frisiska staden ?? t Woanskip.
Efter nästan trettio år för Cambuur vann sista hem Heerenveen, ekar Anneke Douma triumferande genom stadion.

Twitter.com/SCCambuurLwd

Twitter-konto för SC Cambuur hålla tävlingen genom Tweets på. Hashtaggen är #cambuur och #camhee.
Tjugo minuter före starten av tävlingen är att ha följande lydelse:
En annan 20 minuter att avspark och arenan är redan fylld till brädden! Kom på Cambuur! #camhee #cambuur pic.twitter.com/Jd2kpIzzjX
Första minuten:
1. Vi började med derbyt! Ogbeche och Van Moorsel har sparkat räkning Cambuur! #camhee #cambuur
I den fjärde minuten, nästa Tweet läsa:
4. MÅL SC Cambuur! Från ingenstans gör ELVIS MANU 1-0! #CAMBUUR #camhee
I 43th minuten det igen:
43. MÅL SC Cambuur! Arenan exploderade som Bartholomew Ogbeche 2-0 huvuden inuti! #CAMBUUR #CAMHEE
I den 69: e minuten jublar twitterkonto igen:
69. MÅL SC Cambuur! DET ÄR 3-0! Jody Lukoki mullrar endast Nordfeldt ibland poängen bemästrat! #CAMHEE #cambuur
Och sedan i den 85: e minuten efter denna tweet:
85. Mål Heerenveen. Alfred Finnbogason gör det 3-1. #camhee #cambuur
Slutligen:
DET ÄR FÖRBI! DERBY VINST! Cambuur vann absolut förtjänar 3-1 mot SC Heerenveen! #camhee #cambuur

Attraktiva

De män af Dwight Lodeweges och Henk de Jong dra en seger 3-1 från en välförtjänt seger och en välbehövlig. Cambuur får sex poäng från de två första spelen efter vinteruppehållet.
I en utsåld arena med en härlig atmosfär som sträcker sig till utanför arenan för att njuta av klubben och fansen av spelet.
Den nyrekryterade anfallaren Bartholomew Ogbeche skulle kunna spela fotboll. Spits tränare Jan Brown tror på den nigerianska. Brown trodde på tävlingen och fd Ameland var rätt. Abachi och Manu dra ihop för det första målet, strax efter starten av matchen. Det visade sig vara den sista slag för Heerenveen. Den nya Cambuur spelare gör det andra målet och förtjänar titeln Man of the Match, en drömstart för den nigerianska.
SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Lioness, Van der Laan, Bijker; Van Moorsel, El Makrini, Ritzmaier; Lukoki, Ogbeche, Manu
SC Heerenveen: Nordfeldt; Dijk, Van Aanholt, Kum, De Roon, Van der Berg, Sommar, Basacikoglu, Slagveer, Finnbogason, Zyvech
Domare: Gözübüyük
  • Kurs Poäng: 1-0 4. Manu; 44. 2-0. Ogbeche; 69. 3-0. Lukoki; 85. 3-1. Finnbogason.
  • Kort: gul: Basacikoglu, Finnbogason Lukoki
  • Åskådare: 10.000
  • DE Man av matchen Ogbeche
  • Contest Sponsor: ABS Byggnadsställningar
  • Boll sponsor: Technion
  • Commander, Band igen Stephanos
  • Ballenjongens FVC

PSV

Nästa hemmamatch är på Onsdag Februari 5, 2014 på 18:45 pm mot PSV.
SC Cambuur tillstånd efter 20 matcher i 13: e plats med 22 poäng.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha