Byggande och boende i Gambia

Många européer ser Gambia som deras slutdestination och sedan bestämmer sig för att bosätta sig där. Det kan innebära: hyra eller köpa ett hus, eller köpa en bit mark och bygga vidare på det. Äldre människor ofta välja något som är redan klar. De yngre människor är mer äventyrliga och vill starta något själva. För den senare gruppen, här är några tips. Eftersom den gambiska kulturen är helt annorlunda än de nederländska, allt fungerar lite annorlunda än i Nederländerna. Det bör tas hänsyn till ett antal frågor och faktorer. Bör inte förväntas En västerländsk arbetsdag. Detta försök att genomdriva kommer att slå tillbaka. Detta är Afrika, ta det som det är.

En bit mark och tidningarna

Där det börjar. Efter en kort eller lång strävan finns en bit av vad som finns i smak och vad som kan köpas. Du är fri att ta allt i handen, men du vill ha mer säkerhet, är det lämpligt att anlita en advokat. Vara säker på att du kommer att få se handling och studera dem väl. Utan dessa papper inte köpa något! Fortsätt men Observera även att kustremsan kallas TDA Tourist Development Area. Detta kan leda till ett genomsnitt på 1200 meter inlandet, mätt från högvatten linjen och på detta område kan inte köpas. Dessutom ett stort område längs kusten från Kartong till någonstans Brusubi föremål för ett embargo. Denna Embargo går från kust till kustvägen. Inom detta land kan förvärvas men tidningarna inte du komma runt. Så stanna på andra sidan av vägen och visar företrädesvis en specialist styra tidningarna. Du kan göra det själv, men det kan orsaka en hel del stress. I bästa fall du är en vecka eller tre redo. Men tänk på att det tar längre tid.

Bygg, hur vi gå till väga?

Detta kan göras på två sätt: Aktivera en entreprenör eller ens att bygga med lokalbefolkningen.
Du går med en entreprenör i havet, gör tydliga och bra avtal. Aldrig betala allt på en gång och göra en hel del kontroll. Om det är en bra entreprenör som gör vad han säger, du själv har minst problem.
Vill du arbeta med lokalbefolkningen, kom ihåg att en bra murare är dyrare än en som bara tar bort några buskar. Var och en har sitt pris och kan ofta förhandlas där.
Det finns heller ingen tvekan om saker går fel, så se till att det alltid finns en god kontroll för att kunna ingripa i tid.

Bygg din egen. Vad ska vi göra först?

En första rengöring
En första rengöring av pjäsen buske som är nu din bostad är som att alla buskarna nära marken är stympad. Tala väl med arbetarna utanför de träd och buskar de måste lämna. Den första rengöring krävs för att ge dig en överblick av din nya tomt. Sedan kan du börja planera där du kanske vill ditt hus, där du kommer att göra en köksträdgård eller vad som helst. Vilka träd du vill stå stilla och som måste avlägsnas.
En väl
Utan vatten du börjar något. Du ritar du vill skydda, och det innebär en mur runt det lägger populärt-stängsel ?? ?? nämns. Det finns många stenar som behövs. På de flesta håll stenar lokalt tillverkade med en form och det finns en hel del vatten behövs. Sålunda kan det vara lämpligt att lämna en grop grävas så snabbt som möjligt så att vatten kan dras ut för att göra stenarna. En generatortje och en pump kan också ge lösning. Om du har vatten så att du kan verkligen komma igång.
Lokalbefolkningen kommer att dricka det här vattnet ofta utan problem för utlänningar, men det rekommenderas inte. En väl kommer strax efter att den grävdes mycket gasproducerande och stank. Först efter långa och frekvent användning av vattnet kommer att vara säkert att dricka.
I tiden att det bör finnas stenar kan göra en lokal svetsare svetsar en grind, så att när stängslet är fullbordad kan föreningen vara stängd.

Byggnad utan stress

Det kan verkligen. En viktig regel: Se till att hålla folk glada! Och som kan göras genom att säkerställa en god frukost och en god lunch, och naturligtvis betala i tid lönecheck. Om du har en konstruktion besättning slet tillsammans, be någon som ?? morgon bröd, fisk och grönsaker kan bära. För att göra det ännu enklare, säkerställa adekvat matlagning och letar efter en tjej / kvinna som kommer att laga mat varje dag. Det kan vara bra att ha de vanligaste ingredienserna som redan finns i lager, till exempel en påse med ris. Låt regelbundet på hela webbplatsen för att se ditt ansikte, få en pratstund med alla och äter säkert håller med lunch. Du kan bli vän med.

Stiftelser och avlopp

Gambia är ett stort termitstack. Det finns ingen utväg. Därför är det viktigt att göra en ordentlig grund. Se till att åtminstone 50 till 60 cm kommer att vara belägen ovanför markytan. På så sätt får du mindre benägna att termiter och hålla dina fönster och dörrar i hela. Termiter inte gillar järn och betong, kommer de att gå upp mot det, men om de är ca 50 cm Wood inte stöta stoppa dem där. Någonstans i huset, en infiltration ?? ?? dvs grävde en kloak eller septisk och bör cement för avlopp. En gång i ett år måste rengöras.

El och vatten

Det finns el i området så är det en fråga om en begäran om att lämna anslutning. . Om detta inte är sannolikt att vara solenergi valet. Beroende på vilka behov du har kan du göra den kompakt eller utvidgas. Det finns bra företag som kan informera och kan ordna detta åt dig. Låt solfångarna är företrädesvis platser på marken och inte på taket. Det är absolut nödvändigt att dessa rengöras regelbundet, vilket är en mycket svårare när de är på taket.

Vatten, kallt och varmt

Det finns redan en brunn. Vid huset ett vattentorn kan byggas därpå med en vattentank som kan fyllas från brunnen, och så att huset kan vara försett med vatten. Men om ditt dricksvatten, överväga att få ett borrhål ?? ?? att göra liknande. Detta går mycket djupare än en brunn och du genast rent och drickbart vatten.
Vill extra varmvatten, kan du använda en panna. Detta kan konsumera en hel del makt, en möjlighet att undvika detta är att använda en solfångare ?? ??. Detta värms upp av solen och kräver ingen elektricitet. Gratis varmvatten så.

Skydd

Gambia är ett av de fattigaste länderna i Afrika. Olyckligtvis innebär detta också att risken för inbrott är hög. Om du lämnar ditt hus och föreningen obevakad är bara en tidsfråga innan de rånade. Säkerheten är därför en nödvändighet. I de flesta husen ser du också preskriberas fönster och dörrar. Skydda möjligt på flera sätt:
  • Gör stängslet tillräckligt hög och sätta glas eller taggtråd på.
  • En vänlig metod är att placera Bougainville runt längs staketet. Det tar ett tag innan det är tillräckligt stor men sedan kommer det verkligen ingen igenom. Och det ger också ett annat vackra blommor.
  • Se till att det finns alltid någon närvarande vid föreningen. En väktare som stannar i en stuga vid grinden och en annan i trädgården kan hjälpa är också en bra idé.
  • Överväga att köpa ett par hundar. Bortom gott sällskap dessa är bra väktare.

Rainy Season

Många utlänningar stanna till regnperioden i Gambia. Regnperioden för många är för kvavt och förtryckande. Efter regnperioden, de tillbaka igen. De diehards ?? ?? som stannar kvar i regnperioden i Gambia har lite extra arbete för att göra deras liv bekvämare. Tänk på ett myggnät ovanför sängen och en fläkt ?? natt kan vända sig för vissa förfriskningar. Ett annat problem är att allt kan vara en stor pöl. På föreningen promenader kan vara mycket hala och du sjunka djupt in i leran. Och alla måste ta av dig skorna för att gå inne i ditt hus är inte roligt. En bra lösning är att använda skal på stigar eller hela trädgården. Detta ger dig inte längre lider av leriga tassar. Detta är också en trevlig lösning på de starka vindarna i januari och februari. Ämnet kan i praktiken inte längre rör.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha