Bygg din egen Media Center

En Media Center inköp kan snabbt bli en dyr affär. Det är dock fullt möjligt att själv bygga en fullständig Media Center.

Förutsättningar

Om det är att bygga en Media Center behöver vi följande:
 • En dator med ett operativsystem för att köra på mjukvara.
 • En intern eller extern hårddisk med tillräckligt med lagringsutrymme för att lagra mediefiler.
 • Specific Media Center-programvara.
 • Inmatningsenheter.
 • Valfri men rekommenderas för fler möjligheter: internet.

PC eller laptop
Först måste du ha en dator eller laptop, du ansluter via en videoutgång till TV: n. Denna enhet kommer att göra alla tunga lyft och resultaten vidarebefordras till TV-bilden. Du kan jämföra det med att projicera din skärm via en projektor.
Hur kraftfull PC / laptop måste vara beror på vad du föredrar. Om du är ett fan av high definition, måste enheten kunna hantera detta. Kan det vara något mindre än en lättare konfiguration tillräcklig. En Pentium 4 3 GHz med 1GB RAM är i sig en bra start. För det andra, kan du redan köpa under 100 ??.
Du behöver med andra ord inga dyra, kraftfull dator att köpa. Men använda enheten som en Media Center, om andra program kan mycket snabbt påverka prestanda.
Tips: leta efter en bra bärbar dator som bara bildskärmen är trasig. Vem skulle du kan kosta nästan ingenting eftersom den bärbara datorn är i sig värdelös. Den bärbara datorn bildskärm du inte behöver eftersom vi kommer att använda TV: n som bildskärm.
Minsta systemkrav:
 • CPU Pentium 4-2,5 GHz eller motsvarande.
 • 1 GB RAM.
 • Grafikkort med hög upplösning och full färgstöd.
 • Standard ljudkort.

Operativsystem
Beroende på vilket program du använder måste du välja rätt OS. Vi pratar lite längre fram i artikeln. Tänk på att det redan finns lösningar för Windows, Mac och Linux.
Tillgång till Internet
Om du vill njuta av en omfattande online-funktionalitet, såsom automatisk hämtning av film täcker eller strömmande YouTube-video ?? s, en snabb internetuppkoppling är viktigt. Bredband rekommenderas för streaming, annars kommer bilden att ständigt avbryts för buffring.
Om du har Wifi hemma du bättre välja en liten bärbar dator. Den har en inbyggd WiFi-anslutning, vilket undviker optioned ytterligare nätverkskablar. Du kan också använda en USB dongle att göra en WiFi-anslutning, men de är i allmänhet mindre stabila än den interna Wi-kontakt i en bärbar dator.
Inmatningsenheter
Bärbara datorer har den fördelen att de redan innehåller ett tangentbord och mus. För PC ?? s måste du ange separat. Det rekommenderas att välja trådlösa telefoner, om du ständigt måste gå upp från din fåtölj att styra Media Center.
Ett mer användarvänligt, men något dyrare lösning är att använda en speciell typ av fjärrkontroll, speciellt framtagen för Media Center. Det finns enkla modeller som bara kan ersätta musen, andra innehåller också ett litet tangentbord, till exempel, för att använda snabbt och enkelt söka termer i filmbibliotek eller för att bläddra igenom Media Center på Internet.
Exempel på en fjärrkontroll för Media Center
Exempel på en fjärrkontroll för Media Center

Anslutningen från datorn till TV: n

Laptop / PC utgång
Varje kort laptop eller video har en VGA, S-Video och / eller DVI-utgång. De något dyrare modeller har en HDMI-utgång.
S-Video, VGA, DVI och HDMI-utgång
S-Video, VGA, DVI och HDMI-utgång
HDMI kan bearbeta digital video och driver upp ljudet också. DVI kan hantera digital video, men inte skicka upp ljudet. VGA och S-video är äldre och kan bara hantera analoga videosignaler. Ljudet skickas inte till TV: n.
TV Input
Många moderna tv ?? s har en VGA-ingång, men de börjar bli knapp. HDMI har blivit den nya standarden. Det finns adaptrar för DVI till HDMI för att bilda, dock utan ljudöverföring.
DVI till HDMI-adapter
DVI till HDMI-adapter
Tänk på att VGA analoga signaler och ingen högupplösta bilder kan hantera. Om du har en HDMI-utgång, använd helst. Också alltid använda kvalitetskablar. Det skulle vara synd att lida degradering genom att vilja spara på kablar.
Gammal tv
Om du inte är turen att redan ha en ny TV betyder inte att du kan uträtta något. Precis som du ansluter en videobandspelare eller CD-spelare till TV: n med en SCART-kabel, kan du överföra bilden av den bärbara datorn på samma sätt.
SCART-ingång
SCART-ingången
Det finns flera kablar och adaptrar mycket billig som gör detta möjligt.
Video till SCART-adapter
Video till SCART-adapter
Det är självklart att du kan överföra endast analog video på detta sätt till TV: n. Se till att du ställer in fjärr ?? ?? A / V för att välja TV-kanal.

Bildöverföring

Det är möjligt att när du ansluter den bärbara datorn till TV: n inte omedelbart får bildöverföring. Detta måste aktiveras i operativsystemet. Finns på en bärbar dator detta ?? beroende på modell - en tangentkombination. I Windows 7 kan du enkelt kalla denna funktion med nyckeln med Windows-logotypen i kombination med P.
Se också till att källan till din TV hänvisar till detta ändamål.
Om allt går väl ska du nu se innehållet i skrivbordet i Windows på TV: n. En bra TV hittar automatiskt upplösningen. Om TV: n har stöd för bredbilds HD, detta är i grunden minimum 1920x1080.
Skaffa dig på skärmen rörliga ränder, betyder det att TV: n inte kan hantera den resolution som doorkijgt. Moderna tv ?? s, dock automatiskt anpassa sig till den inkommande signalen.

Ljud

Som nämnts sänder endast HDMI-ljud till TV: n. Om detta är ansluten till ett hemmabiosystem, kan du också använda omedelbart.
Arbetar du via en annan typ av kabel, då måste man ta hand om ljudet. Du kan antingen använda linjeutgången på ljudkortet. Har inte dessa, som ibland sker med bärbara datorer, kan du helt använda utgång för hörlurar.
line-out och hörlursutgång
Line-out och hörlursutgång
Ibland har du en optisk ljudutgång, som kan transportera digitalt ljud. Du kommer då naturligtvis måste å andra sidan att ha en enhet som kan hantera detta ljud.
Optisk ljudutgång
Optisk ljudutgång
Genom datorhögtalare
En bärbar dator har inbyggda högtalare, men det betyder egentligen inte producera optimalt ljud för användning i en hemmabiomiljö. Det är bättre att ge externa, aktiva högtalare. Med aktiva högtalare, menar vi att de har sin egen volym. Detta resulterar vanligtvis i en bättre ljudkvalitet.
Också välja en modell med en bashögtalare, bas mycket väl komma till sin rätt. Idag har en mycket begränsad pris redan omger datorhögtalare.
Surround datorhögtalare
Surroundhögtalare dator
Genom ett hemmabiosystem
Och om du har ett hemmabiosystem med DVD eller BlueRay, kan du använda det, naturligtvis. Hemmabiosystem har ofta fler anslutningsmöjligheter, till exempel optisk och har även fler alternativ för ljudkontroll ökar.
Anslutning till ett hemmabiosystem
Anslutningar till ett hemmabiosystem

Fillagring

Dina mediafiler bör naturligtvis vara tillgängliga från datorn. Det finns några möjligheter:
 • Placera dem på en extern hårddisk och anslut den till datorn.
 • Placera filerna direkt på hårddisken på datorn.
 • Anslut computermet en NAS-enheten.

Programvara

I grund och botten, du kan med traditionell programvara som Windows Media Player-filer i helskärmsläge uppspelning på den bärbara datorn, kommer bilden att visas på TV: n är perfekta. Men du behöver flera typer av programvara. Ofta måste också installera särskilda codecs för att spela vissa videofiler.
Det är speciell programvara som utvecklats speciellt för detta ändamål. En av dem är även vanligt att Windows och kallas Windows Media Center.
Även om WMC liksom alla filer kan spela, saknar en hel del funktionalitet. Till exempel kan Windows Media Center står ingen information om filmer eller musik upphämtning från Internet och ansluta till mediafiler. Detta kan ske via ytterligare plug-ins, men de är inte alltid stabil. Det är också sant att Windows Media Center körs bara på Windows operativsystem och inte på Mac eller Linux.
Ett bättre alternativ är XBMC, ett open source ?? ?? Media Center som skapade originalverk för Xbox. Den körs på Windows, Mac och Linux och är helt gratis.
XMBC
XMBC
Dess användning är relativt enkel. Du kan navigera genom en enkel menystruktur. Det är tillräckligt att hänvisa till den plats i varje sektion av mediafilerna.
Om det finns en Internet-anslutning, kommer XMBC automatiskt söka på Internet för motsvarande omslag och metadata. Tycker inte om standardgränssnittet, då kan du enkelt välja en annan hud eller ladda ner från Internet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha