Burden, vad betyder det för mig?

Bördan blir tyngre fasta kostnader för invånarna i ett land. Den börda som regeringen. Ofta är det nedskärningar. I Nederländerna, spenderar regeringen mer än 20 miljarder euro mer än den tjänar. Måste klippa det. Å ena sidan kommer det att finnas mindre behov skall utfärdas av regeringen. Å andra sidan finns det medborgarens börda.

Vad börda?

Alla har fasta kostnader: hyra av huset, inteckning, energikostnader, vatten kostnader, försäkringskostnader, underhållskostnader för barn och mat. Dessutom finns det ytterligare kostnader såsom bil, resekostnader, skolavgifter etc. Även vi betalar skatter, alla som har inkomster från förvärvsarbete eller betalning till skattemyndigheterna en procent. Detta kan också beräknas för fasta kostnader: du behöver inte komma ur det. En börda innebär mer att betala och därför kvar med färre under mållinjen.

Snitt från 2014

Varje år kommer det att finnas igen någon gång nedskärningar fram till 2015 är 18 miljarder snitt. Koalitions avtalet av 2012 var att ytterligare 16 miljarder extra nedskärningar som krävs för att vara. Från och med 2014, ytterligare 6 miljarder i ytterligare nedskärningar. Till 2017 för att få en fin balanserad budget skulle vara under perioden 2012-2017 till 20 miljarder snitt. För att komma dit skulle vara ännu 25 miljarder nedskärningar måste vara ett underskott på 0.
Av de 6 miljarder extra nedskärningar skulle komma 3 miljarder på bekostnad av regeringen: de ska spendera mindre. De övriga tre miljarder extra nedskärningar kommer att bäras av medborgarna. I genomsnitt varje medborgare skulle vara cirka 180 euro extra att kapitulera.

Nederländerna har stora skulder

Alla ytterligare nedskärningar Nederländerna kan inte hjälpa dig ur skuld. Det förväntas att statsskulden 2017 har stigit till över 500 miljarder euro. Detta omvandlas omkring 30.000 euro per capita. Tänk dig att vi skulle göra dessa skulder. Unheard of! Men regeringen gör det utan att blinka ett öga.

Vi lever över våra tillgångar

Jo det finns något att säga om några av dessa skulder. Nederländska folket har levt i flera år långt över sina tillgångar. Betalningarna var höga, vården var bra, skatter var låga. Jämfört med andra länder, Nederländerna var en statlig barnflicka, en skatteparadis och en gratis pengar att ge bort mark. Det finns en hel del pengar slösas bort att omfatta asylsökande och utländska fördelar, alltför länge betalades och fördelarna var höga. Flera länder har också missbruk av det. Fortfarande med tilläggen är riggade av utländska personer. Dessutom är för mycket pengar som spenderas på löner och bonus inkluderar bankdirektörer och tjänstemän. Även bedrägeri i vården har kostat en hel del pengar.

Vad gör en börda för mig?

Om det finns skattehöjningar gjort alla märker det i plånboken. Regeringen hoppas också att minska statsskulden. Frågan är om detta uppnås: genom högre skatter, kommer konsumenterna spenderar mindre. Nästan hälften av intäkterna till staten går in via konsumenten. Resten tjänat på export.
Lär dig snart med börda? Regeringen försöker att sprida bördan rättvist, vanligen avvara de låga inkomster och måste ge mer höga inkomster. Men det är farligt, eftersom när höga inkomster bör gå hand i överskott blir det mer attraktivt att gå tjänar mindre. Den nuvarande skåp Rutte 2 planerar att träffa mitt fulla. CDA inte oense: i mitten är själva ryggraden i Nederländerna. Genom att behandla dessa skattehöjningar Nederländerna kommer att sjunka djupare. Förmåner bör inte ökas utan förblir densamma att göra arbetet mer attraktivt.
Under 2013 och 2014 är en familj i genomsnitt 750 euro per år betala mer. Detta kan vara upp till 1000 euro per år. Detta belopp beror på en minskning av räntekostnader, hyreshöjningar och färre bostadsbidrag, minskade sjukvårdsförmåner, åtstramning av barnet, nedskärningar i pensioner, momshöjning, ökningar av punktskatten på bland annat bränsle, alkohol, läsk och tobak och under 2013 öka under första skatteklass.
Under 2012 kom regeringen med koalitionsavtalet. Den fokuserade på planer för nästa skåpet period. På Budget Dag 2013 planerna utarbetades och förklaras. Men även dessa planer kan komma att ändras. När ett lagförslag har godkänts av den andra kammaren flyttar till den första kammaren. I första rummet tittar på om lagförslaget är sant med andra befintliga lagar och om det är möjligt. Den första kammaren kan sedan avslå eller godkänna lagförslaget. Förändringar är då inte längre möjlig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha