Bulor på bröstvårtan

Addi Sandin Februari 28, 2016 Hälsa 3001 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Runt kvinnan bröst bröstvårtan är vårtgården. Detta är något olika för varje kvinna. Detta vårtgården är ofta små knölar. Ibland finns några utsläpp från. Vilka är dessa gupp exakt? Och vad som händer när den stöter ont att göra eller är hårda och rött?

Bröstvårtan och vårtgården

Nipplarna är på brösten och är omgivna av en vårtgården. Nippeln är en erogen zon där man kan komma till upphetsad. Vårtgården, det färgade området runt bröstvårtan. Storleken på vårtgården kan skilja sig för alla, men det är kopplad till storleken på bröstet. Vårtgården kan skilja sig i form och färg. Av kyla eller spänning drar musklerna i vårtgården tillsammans, vilket gör vårtgården blir hårdare och mindre. Runt vårtgården sitter hårsäckarna där håret kan växa. Om du inte gillar dessa hårstrån, kan du enkelt ta bort dem med pincett.

Körtlar Montgomery

På vårtgården kan se små knölar. Dessa knölar är körtlar kallas Montgomery, barnmorska hon har beskrivit det först. Körtlar utsöndrar en oljig substans som desinficerar och gör huden smidig. Vanligtvis du märker någonting av oss här. Ibland kan en körtel som göms undan och du kan se en vit klump. När du pressa häri kommer att komma ut lite talg. Detta i sig är inte något att oroa sig för. Vanligtvis drar sig undan. Det är bäst att ha dessa gupp bara lämna den ensam och inte gå ner till rastlösa.

Finnar

Ibland uppstår en annan bula på vårtgården eller alldeles intill den. Denna klump kan vara smärtsamt och svårt. I de flesta fall då en finne. Dessa finnar kan skada på grund av behå, det är emot det. Du kan lösa detta genom att göra en bomullstuss mellan. Klämma kan, men rekommenderas inte eftersom det finns en chans att du håller ett ärr över den. Vänta bara tills det torkar ut finne är den bästa lösningen. Ursprunget av finnar kan ha att göra med din hormoonhuishuiding. Till exempel under graviditet eller användning av en annan p-piller.

Inflammation

De Montgomery körtlar kan också inflammerad eller igensatt. Detta visar sig i en hård knöl där pus och blod kan komma ut. Ofta är mycket smärtsamt. Kommer det inte lätt att kräva en kurs av antibiotika i syfte att förhindra denna inflammation, vanligtvis en fråga om det handlar om. Detta står i kontrast till en bröstinflammation. Är smärtan värre, brösten är ömma eller om du får feber, bör du alltid konsultera en läkare.

Förändringar i bröstvårtan eller vårtgården

Det bör alltid följas noga för förändringar i bröstvårtan eller vårtgården. En inverterad bröstvårtan kan orsakas av cancer. Rodnad och skalning av nippeln kan orsakas av eksem, men ibland vid cancer. Också ett sår som inte läker väl vara maligna i vissa fall.
I dessa fall är det viktigt att göra en tid hos läkaren:
  • med tecken på inflammation, såsom rodnad, varm känsla hud och svullnad av bröstet eller bröstvårtan
  • smärta eller en knöl i bröstet
  • vid en eller flera bucklor i huden på bröstet
  • med bruna eller blodig vätska från bröstvårtan själv
  • om tillbakadragande av bröstvårtan
  • eksem på eller runt bröstvårtan
  • om lymfkörtlarna i armhålan eller känna collarbones
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (4)
Gunder Hjulström
  Like 3   Dislike 1

Jag också Montgomery gupp, men de är bara en mer gå bort. Inte ens när jag uitknijp. Jag har haft dem i år. Jag får också dessa gupp, men än så länge vit kopp. Jag tror att de ser ful och jag är väldigt osäker om. Vad kan jag göra åt dessa gupp?

Bereta Stenbeck
  Like 2   Dislike 2

Trevlig artikel! Jag frågade mig själv under en lång tid undrar vad dessa gupp var kvinnliga bröst men så är körtlar i Montgomery smile En vårtgården jag hitta en sublim beskrivning.

Aliz Engberg
  Like 5   Dislike 1

GoededagIk har drabbats av smärtsamma knölar 3 Jag vet inte exakt. Gör graviditetstest gjort vilket är negativt. Och är inte p-piller. Mvg kan därför komma?

Colin Westermark
  Like 4   Dislike 1

Vad är lymfkörtlar, och jag har en fråga, finns det för mig de små vita knölar OFZ magen runt min bröstvårta, vilka är dessa? Körtlar också? Ben 13 och t ger mig väldigt förvirrad.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha