Bulimi och anorexi: när ätbeteende går snett

Bulimi och anorexi: när ätbeteende går snett

Det finns de som inte längre vill äta och de som är full av mat, och ofta dessa är samma personer. Ätstörningar, anorexi och bulimi, är särskilt svårt att förstå och behandla.

Anorexia är en allvarlig sjukdom som främst drabbar unga flickor och unga kvinnor. De uttrycker förkastande av mat och vill rensa sina kroppar djup oro, ångest, trauma ...

Anorexi, dö inte vill äta

Ångest, depression, låg självkänsla eller ens, vissa författare, ärftliga och biologiska faktorer i sin tur lagt fram för att förklara detta ätstörning.

Att misslyckas med att fastställa orsakerna till anorexi, är det möjligt att se dess effekter. Flickor har en sådan snedvriden uppfattning om sin kropp som de vill radera Virtualisera, bokstavligen om okroppsliga, för inte mer än en "andlig fråga."

De lyckas i allmänhet att mystifiera de runt omkring dem för att dölja sin sjukdom och nå sina mål tunnhet allt mer krävande. Denna process av självdestruktion ger dem verklig tillfredsställelse och eufori, medan tanken på att äta ångest.

Bulimi, äta aldrig vilja

Bulimi kännetecknas av en okontrollerbar lust att fylla med mat, alla, följt av reaktion av skam mot hans beteende och en rädsla för att gå upp i vikt. Efter bulimi tillgång försöker person normalt att framkalla kräkning eller hon tar diuretika, fasta eller anorexi ansluter på en cykel. Bulimi rullstol kan upprepas flera gånger om dagen i en del fall.

Till skillnad från anorexi, bulimi är en sjukdom som levde i skam och gömmer sig. De flesta patienter är ovilliga att konsultera och hoppas att få med enbart. Personer med bulimi kan vara en låg vikt, normal eller överdriven.

Till skillnad från anorektiker, deras äta impulser okontrollerade tillfälligt avtar, men att de inte föra dem någon glädje eller tillfredsställelse. I båda fallen finns det en risk av vippan vid depression - när den inte redan finns där - och självmord.

En kontroll

- Grundades av en ung kvinna som tidigare anorektisk-bulimic, platsen BouliAna ger många tips och information om TCA och depression. En webbplats rådgivare till flickor och deras familjer, tillåter forum för att anförtro och stödjas.

- Webbplatsen för Enfine Föreningen erbjuder information utan även grupper av ord för patienter eller familjer, workshops i hela Frankrike, telejourer som drivs av psykologer eller före detta patienter beroende på dagen.

Läs

- I morse, bestämde jag mig för att sluta äta, och Marie-Justine therere Cuny på Oh! upplagor.
 - Mysteriet med anorexi, Dr. Xavier Pommereau och Jean-Philippe de Tonnac, ed. Albin Michel.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha