Bättre i din egen hud: hälsa, kropp, sport, mat och stress

Mattie Schauman Februari 26, 2016 Hälsa 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många människor har en dubbel och motsägelsefull relation med sina kroppar. Kvinnor i synnerhet ofta svårt att acceptera sin kropp som det i huvudsak är: ömtåliga, sköra och ofullkomliga, men ändå värdefulla, genial och oumbärlig. Det gap som finns mellan sin egen spegelbild och idealbilden av den perfekta kroppen, är ofta en källa till frustration. Vi ignorera signalerna vår kropp ger oss och försöker alltid trevligare, vackrare och friskare, prestera bättre eller stanna för alltid ung. Tyvärr bara lyckas till en viss nivå och sedan en del människor ger den utmattade, de förlorar intresset i kroppen och de låter sin vård över till läkarna. Må bra borde vara självklart och du kan lära dig att njuta av den bästa möjliga sätt och att dra nytta av din kropp. Det är ett underbart verktyg som tillhör dig och som du avgöra om det är perfekt i dina ögon.

Övervaka din hälsa

För din kropp och din hälsa går uttrycket hela ditt liv: "Vad du sår, skörda dig." Alla vet att en balanserad kost och ett gott liv hygien är viktiga, men livet ska inte vara tråkigt, regelbunden och köra snyggt. Splurges på hans tid är inte så illa, är den punkt att hitta en balans mellan friska och ohälsosamma vanor. Folk alltid vill göra allt rätt, mycket hälsosamt liv och aldrig vill hoppa ut ur bandet, är inte nödvändigtvis hälsosamma aktiviteter. När dessa så kallade "hälso freaks" en besatthet att leva superfoods till exempel, vatten och makrobiotiska livsmedel, gör de tillåter sina sinnen och därmed sin kropp underskott.
Ibland bestEen kan njuta av trevlig kväll med vänner, kan en skål med marker på bordet och ett glas alkohol ge mer till andan än att stanna hemma och gå till sängs tidigt. Ibland kan njuta friskare, alltid sitter endast i bolaget på vatten- och selleri stjälkar, utan erfarenhet med det roliga. Det viktiga i livet är den gyllene medelvägen, som är grunden för en god relation med dig själv. Ett överskott av överdrifter som rökning, alkoholkonsumtion, sola, ohälsosam mat, stress har en stillasittande livsstil eller för lite sömn så småningom kommer att sätta sin prägel och när du går till femtio passerar dig på din hälsa varsel hur du levde har. Förebyggande är bättre än att bota, därför gäller för din hälsa: njuta av livet, men med måtta.

Respektera din kropp snarare än att konkurrera med ditt utseende

Det finns en hel del människor som har en slags hatkärlek med sina kroppar. Men har en dålig relation med din kropp, faktiskt har en dålig relation med dig själv. Folk ser missnöje med sina kroppar för mycket som en kamp med något utöver själva: kroppen är något som alltid kan lura dem eller förstöra deras kul. En svullen buk, skinkor fett, slapp hud, rynkor och celluliter är inte fiender som söker du förskjuta lycka. Acceptera din kropp eftersom det innebär att du förstår att även de mest vackra utseende men ett paket är: alla kommer så småningom blir äldre och dö. Din kropp inte acceptera att du inte behöver vara intresserade av ditt utseende. Du respekterar dig själv genom att gå tillsammans med mode och vacker och väl omhändertagna för att titta. En trevlig frisyr, en slät hud eller en solbränd färg som du mår bra, men det bör inte vara besatthet att vara perfekt för omvärlden. Om du inte kan leva utan smink människor vågar visa, har du ingen respekt för dig själv och andra kommer inte att ha. Inte slåss mot saker du inte kan göra något, såsom åldrande
Tacksam över att vara äldre eller mindre fylliga läppar, men du tar ansvar för saker som du har inflytande, såsom fetma eller håravfall på grund av dålig kost. Framträdanden ger du också visar respekt naturen och rynkor som du är vid liv och det är fortfarande positivt att vi blir äldre? Rädslan har du att du kommer att vara mindre vacker, kan inte lösas genom botox eller ohälsosamma åtgärder, bara du kan övervinna dem.

Sport gör du som en tjänst till din kropp och inte slåss mot din kropp

Säkerställa tillräcklig motion är en av de bästa sakerna du kan göra för din kropp. Du optimera din kropp och stimulerar dina organ, ditt hjärta och dina lungor till din ämnesomsättning, mag-tarmkanalen och blodcirkulationen. För era ansträngningar, behöver du en stark vilja, uthållighet och disciplin, men om träning orsakar stress förlorade sedan de hälsosamma effekter på kroppen. Nu tillhandahåller någon form av sport en begränsad grad av stress på kroppen, är det nödvändigt för förbättringen av uthållighet, styrka eller flexibilitet och gör kroppen starkare. Men när du behöver för att uppnå övertaget tar och du ensam fortfarande utmanas av konkurrensen med andra, du är i själva verket en kamp mot dig själv slåss. Skador kan trötthet och sjukdom leda och när du ser den bittra och vred inför vissa idrottare, kan du dra slutsatsen att de tvingar sina kroppar för att lyssna i stället för vice versa. Några tips för att få din kropp att tillhandahålla en tjänst med sport är:
 • lyssna på din kropp. Muskelkramper, hjärtklappning, muskelstelhet och extrem trötthet efter ansträngning är tecken på att du kräver alltför mycket från din kropp. När balanserad sport, känner dig avslappnad efteråt och energisk nog att vara aktiv under hela dagen.
 • Sport med måtta. Du behöver inte träna varje dag för att hålla sig frisk eller vikt. Det är ännu bättre att sätta in mellan vila. Varje dag en halvtimme är tillräckligt, även dagen efter en intensiv insats. Om du ändå vill utöva mer intensivt varje dag kan du göra det bästa exemplet en dag styrketräning och konditionsträning häromdagen. Eller en
  Njut utomhus uthållighetsträning dag och häromdagen intervallträning. Kroppen har 48 timmar att återhämta sig och att komma in i resultatet av utbildningen genom att celler och vävnader. Två dagar efter den andra har därför gör knappast meningsfullt att göra samma sak, det snarare försämrar din prestation.
 • Sport som möjligt utomhus. Vid rörelse gör i naturen gör kroppen starkare, ger ökad motståndskraft, tar dig närmare naturen och ger också en annan mer D-vitamin från dagsljus och en högre grad av serotonin för din lycka.
 • Vandra. Nästan ingenting är så friska som promenader, etc. Det påverkar hela kroppen, gör dig energisk och skingrar stress. När du går medvetet och dina rörelser försöker må bra, kan fredlig meditativ tempo arbeta och göra dig mer mottaglig för din omgivning.

Var uppmärksam på din kost

Kroppsvikten är för många människor ett mycket viktigt ämne. Medan utseende ideal västerländska samhället blir smalare, folk verkligen blir feta. I stort sett finns för att nämna tre orsaker, nämligen:
 • den ökande mängden kalorier som förbrukas i genomsnitt per person
 • många professionella arbete klar sittande
 • former av fritidsaktiviteter som kräver lite eller ingen motion, såsom att titta på tv, Internet, videospel, etc.

Den viktökning som är ett resultat av detta är, att vi skulle vilja sedan gå tillbaka igen genom avsaknaden av rörelser, eller för att kompensera för de mycket kalorier. Mycket pengar spenderas på gym, bantning medel, anti-celluliter eller bantning krämer, dietprodukter och kosmetiska ingrepp såsom fettsugning. När du äter för mycket och ohälsosamt, du är inte tillräckligt uppmärksam om vikten av att äta: mat tjänar till att uppdatera dina celler, kroppen frisk och ge energi. Följande tips kan hjälpa dig att lära sig att äta med uppmärksamhet:
 • För matinköp föreslår att du noggrant ihop en måltid som du baserar din inköpslista
 • när du går och handlar butik klokt
 • medan man äter försöka fokusera din fulla uppmärksamhet på maten, så att inte göra något annat samtidigt som du tittar på tv, läsa, med hjälp av datorn eller utföra en intensiv konversation
  Att leva med uppmärksamhet
 • Njut av varje tugga, ta dig tid att tugga väl och fokusera på konsistens och smak på maten, så att du kan känna igen alla ingredienser. En del av matsmältningen börjar i munnen, där enzymer gör den lämplig för bearbetning mat i magen. Att absorbera vitaminer och rätt näringsämnen, är det därför särskilt bra att äta långsammare.
 • du ihåg var ingredienserna kommer från, vilka länder eller något annat djur, som träd eller vad krydda och fundera på hur alla dessa ingredienser har hamnat tillsammans i en måltid
 • ta tid för din måltid, då risken är mindre att du äter för mycket. När magen är full, skickar ett meddelande till din hjärna, men det kan ta flera minuter att registrera signalen. När du är med genom att äta under dessa minuter, behöver du inte ens vet att du har fått nog och faktiskt betecknar sedan packade

Befria dig från stress och eliminera trötthet

Stress är en stor faktor i våra liv som ger oss inte bekväma i vår hud. Allt behöver snabbare och bättre och det är svårt att hitta någonstans verklig vila. Vi är där så inriktad, vi är nästan hyperaktiva. När du går på semester, är det en svår uppgift att göra ingenting alls gång. Du kommer att vara rastlös hela tiden eller om du känner att du måste göra något. När du kan sluta fungera, sport, shopping, internet, telefon eller läsa, är det fortfarande mycket svårt att sluta tänka. Vi tycker alltid att vi måste göra något och helst vill vi så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. De två viktigaste konsekvenserna är stress och trötthet, som båda ligger till grund för många vanliga sjukdomar i vår tid tillbaka eller nacksmärtor, huvudvärk, sömnlöshet, hjärtsjukdomar, högt blodtryck,
Avkoppling är en konst depression, ångest och gastrointestinala problem.
För att koppla av helt, yoga, mindfulness och meditation hjälp eftersom din kropp och själ med detta helt varva ner. Detta är en lugn annorlunda än till exempel under sömnen, när du inte känner fortfarande aktiv som din kropp alla typer av innovationsprocesser och utför din hjärna med drömmar kan vara upptagen. Under meditation du har kontroll över vad du gör med inkommande tankar, nämligen ingenting utom observera.
Trötthet är inte bara alltför mycket aktivitet, vi också förbereda oss mentalt för trötthet, innan vi gör något för att uppfinna allt som vi kommer att göra oss trötta. Det sätter en försvarsmekanism, vilket gör varje uppgift är en kamp. Om du inte tänka på det och bara ta itu med en uppgift och ha roligt utför sedan levererar så mycket mindre stressande. När du utföra uppgifter inte lika arbetsuppgifter ser att du genomgår passivt, utan som en aktivitet som du kan använda för att komma framåt, priori du träffar alla mindre trött och främja din kreativitet och flexibilitet. Detta leder till ett tillfredsställande resultat och så du går mindre ovilliga att utföra nästa uppgift.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha