Bröstförminskning är Fit To You?


En extremt stora bröst har associerats med ett antal fysiska krämpor, såsom ryggsmärta, nacksmärta och domningar i fingrarna. Också en stor bröst också eftersom förhindrar också migrän och ägna sig helt åt aerob träning.

Experter uppskattar att nästan en miljon kvinnor i landet har alltför stora bröst.

Bethannie Snodgrass, plastikkirurg och författare till boken När mindre är mer: Den kompletta guiden för kvinnor överväger bröstförminskning, säger att ibland en kvinna med stora bröst instinktivt vet att den extra vikten på bröstet är orsakar problem, men ofta Det känner inte igen anslutningen och detta kan leda till år av onödigt lidande.

Snodgrass tillägger att detta kan vara särskilt sant för kvinnor som aldrig har använt en professionell behå och som tror att deras bröst är mindre än de egentligen är. "Många kvinnor bokstavligen pressa sina bröst i bras mindre. Detta är den första indikationen på att åtminstone en del av sina hälsoproblem kan kopplas till storleken på sina bröst ", säger plastikkirurgen.

Bröst och symptom

Även om läkarna inte är säker på alla länkar mellan bröst och hälsoproblem, de vet att många av dessa problem härrör från förändringar i den normala anatomiska struktur som orsakas av övervikt på bröstet.

Snodgrass säger att när kvinnor blir mer mogen och tung, ryggen vika fram naturligt. Detta komprimerar bröstet. Sådan framåtrotation komprimerar nervfibrerna, orsakar smärta. Ju större brösten, desto mer personen lutar sig framåt, desto större kompression. Med tiden medföra väsentlig olägenhet.

Dessutom, läkare säger att många kvinnor med stora bröst lider av andnöd, samt huvudvärk, smärta bakom. Alla dessa symptom uppstår från övervikt av bröstet.

Mark Jewell, ordförande för American Society for Aesthetic Plastic Surgery säger att några flickor känner domningar i armar och parestesier och att i slutet av dagen även trycket av bh-band kan vara en viktig källa till smärta.

Reduktiv kirurgi för bröst: ett botemedel som fungerar

Visserligen är fysisk terapi, smärtstillande medel och ergonomiska förändringar är ofta den första försvarslinjen för en kvinna, läkare är överens om att det enda säkra sättet att lindra smärta är operation för bröstförminskning.

Dr Jewell säger att hennes bröst är för stora problem för hälsan och ingenting fungerar bättre än kirurgi.

Kvinnor verkar vara överens. I studier som publicerats i tidskriften Plastic och rekonstruktiv kirurgi en grupp av svenska läkare skrev att kvinnor som genomgick operation rapporterade signifikanta förbättringar inom alla områden där kände obehag och smärta.

Enligt ASAPS, 2004 bara i USA det utfördes mer än 144.000 operationer för bröstförminskning - en ökning med över 200% sedan 1997.

Som en operation utförs reduktiv?

Operationen i sig kan utföras på flera olika sätt, men alla tekniker har samma mål: avlägsnande av ungefär halv ett pund eller mer av vävnads- och fettceller från varje bröst och sedan avlägsnandet av den överskjutande hud. Men i vissa fall bröstvårtan bör endast tas bort och ersättas, läkarna säger att detta förfarande har blivit allt ovanligare.

Även om insatsen kan pågå i upp till tre timmar och alltid kräver narkos, läkarna säger att det är en säker procedur med en snabb återhämtning.

Michael Zenn, docent i plastikkirurgi vid Duke University Medical Center, säger: "Eftersom allt vi gör är att ta bort huden och vävnadsytan, utan att flytta muskler eller organ, det finns liten risk och väldigt lite postoperativ smärta."

I själva verket visar Zenn att de flesta kvinnor upplever endast lindriga besvär för 1 - 2 dagar efter operationen och att de flesta av dem att återvända till arbetet inom en vecka. Professorn har tillagt att om två veckor kan du återgå till normal fysisk aktivitet, inklusive utbildning i gymmet.

"Kvinnor är alltid förvånad över hur lite smärta är förknippad med denna typ av intervention. De tycker att det är mycket mer intensiv än den faktiskt är ", säger Zenn.

Ärr

Även operation för att minska bröstet är utformad för att lindra fysiska krämpor, läkarna säger att estetiken spelar sin roll.

Nästan alltid, form och kontur erhålls är bra, men läkarna säger att det enda problem som inte kan undvikas representeras av ärren.

Plastikkirurgen Snodgrass konstaterar att vissa ärr kvar för evigt och det kommer att bli permanent och alltid synliga.

Som sagt, det är viktigt att notera att graden av ärrbildning är mycket personlig och olika för varje kvinna.

"I allmänhet, kvinnor har en annan potential för ärr. Även på samma person kroppen kan läka på olika sätt, beroende på område, vissa kvinnor kan ha mindre ärrbildning än andra ", säger Zenn.

Till exempel är kvinnor med keloider i sin sjukdomshistoria ofta avskräckta av läkarna, eftersom operationen kunde lämna alltför ärr på sin kropp. Det är en komplikation som bär ett överskott ärrvävnad finns främst i svarta och asiater.

Trots allt, säger Snodgrass att de flesta kvinnor inte besväras av eventuell ärrbildning.

"Statistiken visar att mer än 90% av kvinnorna inte bara glad över att utsättas för kirurgi, men skulle göra det igen och rekommenderar det till andra människor", tillägger Snodgrass.

Mer pro och con

Förutom de externa ärr, det finns också de inuti bröstet. För många år läkare har försökt ta reda på om det kan störa noggrannheten hos ett mammogram och därmed öka risken för bröstcancer.

Men för närvarande, de förbättringar i teknik förverkligas genom bilder har gjort det lättare att skilja ärrvävnad från sjukdomen. Dessutom, ny forskning visar att kvinnor som har opererats har en lägre risk för reduktiv bröstcancer.

I en artikel i tidskriften Plastic och rekonstruktiv kirurgi, författaren Leroy Young skriver att, enligt resultaten av sex observationsstudier som genomförts i USA, Kanada, Danmark och Sverige, kvinnor som har genomgått denna typ av ingripande De är mindre benägna att få cancer.

Snodgrass tillägger: "Vi rekommenderar inte tillgripa kirurgi reducerande för att minska risken för cancer, men det är rätt att veta att interventionen har detta ytterligare fördel."

Även om det är mycket mindre allvarlig, är en annan sjukdomstillstånd allvarligt problem i vissa människor så kallade "nippel domningar", en brist på känslighet och en minskning av sexuell respons som ibland kan uppstå som en följd av kirurgi .

Zenn säger att själva operationen är utformat för att bevara nerver och känslor, men att det finns variationer i anatomin personal som inte kan förutsägas och förklara.

Snodgrass minns också att en kvinna kan ha hennes bröstvårtor domnade helt enkelt på grund av storleken på hennes bröst och efter operation kan ha ett bröst mer känslig.

"De flesta kvinnor är så glada att fördelarna med operationen domningar i bröstvårtan är oftast inte ett stort problem", tillägger den plastikkirurg.

Slutligen, om du planerar att amma efter operationen reducerande, läkarna säger att du kan göra det så länge som bröstvårtan har tagits bort och ersatts.

Läkare varnar också att det kan finnas en signifikant minskning av mjölkproduktionen efter bröstkirurgi och att vissa kvinnor kan inte amma nionde.

Snodgrass föreslår kvinnor som vill amma sina barn för att upphäva den åtgärden åtminstone tills graviditeten inte avslutas.

Konsekvenser: Vad du bör veta?

Enligt ASAPS, är den genomsnittliga kostnaden för kirurgi för bröstförminskning i USA ungefär $ 6000, men kostnaden kan variera kraftigt beroende på var du bor.

Jewell säger att en av anledningarna till denna typ av verksamhet inte är vanligt förekommande är att väldigt ofta försäkringsbolagen utgöra ett hinder som hindrar kvinnor att genomgå den. " Det har tillagt att några av de företag som täcker detta ingripande måste tas bort så mycket vävnad att verksamheten är mer som en mastektomi.

"Under de senaste åren har vissa försäkringsbolag ökade den önskade mängden vävnad tas bort än 150%; Detta skulle lämna vissa kvinnor nästan ingen bröstvävnad. Andra företag emellertid inte täcka alla reduktiva bröstkirurgi ", säger Jewell.

Läkaren säger också att det är en viktig fråga för kvinnors hälsa som måste lösas, men som kolliderar med ett antal olika taktiker som syftar till att ladda patienten.

Snodgrass föreslår kvinnor som vill genomgå denna operation för att kontrollera deras försäkring och täckning. Då kan du diskutera verksamheten med en plastikkirurg och bestämma mängden vävnad tas bort för att lindra symtomen. Han tillägger att ingen tycker om att ta hand om överraskning kostnader och därför är det bättre att veta innan vad blir kostnaderna.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha