Bröstcancer: vad händer under operationen?

Bröstcancer: vad händer under operationen?

Ta bort tumören är en viktig gest bröstcancerbehandling. Vad händer under operationen?

Kirurgen ofta onkolog eller bröst specialist, utför avlägsnande av tumören och en stor del av frisk vävnad runt cancer området för att undvika risken för återfall. Det strävar också efter att ge tillbaka i sin välformade och harmoni.

Om det trots detta, bankerna histologi av tumören avslöjade närvaron av maligna celler, föreslås en andra ingrepp som kan leda, i förekommande fall, en mastektomi.

I praktiken utför kirurgen snitt i sin funktion av plats och storlek av tumören, formen och storleken av bröstet för de bästa terapeutiska och kosmetiska effekter. Snittet görs mot bakgrund av eller på distans tumören.

En markör för små tumörer

Mikroförkalkningar och icke-palpabla tumörer måste identifieras innan de tas bort. Således ställer radiologen innan interventionen enligt ultraljud eller digital bildbehandling, en liten tråd i skador eller att vägleda kirurgen.

Tumören är beläget i centrum

Om det inte är alltför viktig, är det nu möjligt att utföra en lumpectomy också ta bort vårtgården och bröstvårtan. Nippeln-vårtgården regionen byggs i en andra gång.

Om bröstet tas bort helt

Ibland nödvändigt, är denna operation anges i fall av stor tumör, flera tumörer i samma bröst, eller på grund av återfall när estetiska bröst volymen är för liten i förhållande till storleken på tumören.

(0)
(0)
Tidigare artikel Soup & Buljong
Nästa artikel Innehåll i satsen

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha