Bröst Inflammation: symtom, diagnos, orsak och behandling

En bröstinfektion är som namnet antyder, en inflammation i bröstet. Detta tillstånd drabbar kvinnor som ammar. Mastit är oftast en plötslig inflammation i körtelvävnad. En bröstinfektion förekommer främst hos kvinnor i barnafödande och under perioden av amning en baby.

Symptom

  • Röda Bröst
  • Ömhet i brösten
  • Varma bröst
  • Feber
  • Smärtsamma nippel

Loppet av en bröstinfektion

Även om en bröstinfektion sker oftast hos kvinnor som ammar mastit kan hända vem som helst. Dessutom kan män, barn och även spädbarn ?? s dit med det. Vid förekomsten av mastit är famnen varm och röd. Touch kan göra ont. När inflammationen fortskrider, uppträder en svullnad av bröstet. Obehandlad mastit kan bli en böld full av pus. Denna abscess kommer så småningom brista, vilket alla varet kommer ut på en gång. Hos kvinnor som inte amma in i en bröstinfektion, särskilt i mjölkkanalen. Detta indikeras av en härdning av en plats nära bröstvårtan.

Bröst inflammation och tilltäppta mjölkkörtlar

Mastit ska inte förväxlas med en blockerad mjölkkanal. Symptomen är delvis över den, men med en dold melkkliertje finns ingen inflammation. Vid platsen för blockeringen kommer att hitta en asfalterad öm. Vilket kan vara röd, men är inte så ljust röd som ett bröst infektion. En blockerad kanal finns ingen feber. Däremot kan en dold melkkliertje gå över i moders inflammation.

Orsak

Den orsakande medlet av mastit är en bakterie. Vanligtvis är stafylokocker. Som penetrerar vävnaden i mjölkgångarna via nippeln sprickor eller genom blodet.

Diagnos och behandling

Läkaren kommer att lyssna på dina klagomål och undersöka bröstet. Om patienten är verkligen trött på bröstet inflammation eller har feber som är högre än 38 grader Celsius, kan ett antibiotikum förskrivas. Vanligtvis behövs inte förskrivning av antibiotika eftersom bröstinfektion försvinner av sig själv. Inte alla antibiotika är effektiva mot stafylokock. Bra antibiotika cefalexin, cloxalline, dicloxacalline, flukloxacillin, amoxicillin-klavulansyra, klindamycin och ciprofloxacin. Med ett antibiotikum bota mastit oftast inom några dagar. Om febern inte sjunker, är det viktigt att återigen konsultera läkare. Möjligen föreligger då bildningen av en abscess. Läkaren ger en remiss till kirurgen. Ultraljud kan se om en böld finns faktiskt. Som kan kirurgiskt skära upp, så att varet kan rinna ut. Mastit bota patienter vanligtvis ganska snabbt. Mödrar med en bröstinfektion kan ge sitt barn bara ammar. Detta gäller också när antibiotika används. Även om barnet får också antibiotika inne, men det är okej. Som mest förekommer diarré.

Vad kan du göra mot mastit?

En inflammation i bröstet kan förebyggas genom att ta hygienregler observerats. Innan amning är bra att tvätta händerna utvidgas samt att rengöra bröstvårtorna väl. En bröstinfektion som uppstår kan avvärjas av den första barnet att tömma den inflammerade bröst dricka. Smärtan kan styras med varma kompresser. Ibland gör pumpa mindre smärta än amning, men det är inte alltid så. Bo bra foder på båda brösten, inte bara med din värkande bröst. Även bröstmjölken, kan du undvika att använda bröstvårtan sköldar. Barnet sedan tvingade att dricka mindre. Det är viktigt att du tar tillräckligt med vila. Resten uppmanar restaurering av mastit. Låt tuffa jobb till någon annan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha