Börja dagen med den instinktiva gym!

Börja dagen med den instinktiva gym!

Hur du optimerar din fysiska och mentala potential ... från botten av din säng? Genom att träna gymnastik instinktiv! Uppdatering uppvaknande ritual med dess grundare.

"När djuren vaknar, de förbereder sig för en dag i förväg genom att långsamt återuppliva sina kroppar och deras sinnen", konstaterar René Castagnon, professor i idrott och sport och avkoppling terapeut. Det är från denna observation, frukten av lång observation av djur tidigt på morgonen, detta idrottsledare passionerade natur och etologi utvecklat sin instinktiva gym.

"För djurliv, upphetsningen ritualer är ett krav för att överleva, sade han. Sedan låta dem vara ytterst vaksam. "På samma sätt är den instinktiva gymmet en uppmaning till fysisk och mental aktivitet som syftar till att maximera vår potential.

Hur att utöva denna ritual av uppvaknande?

Sträck dig själv: vill du vaknar - och i din säng! - Stretching övningar, flexibilitet, muskel förstärkning och andningssvårigheter.

Se delar av kroppen: "Under övningarna, är det viktigt att se varje del av kroppen stressad", säger René Castagnon. Visualisering övningar som hjälper skärpa sinnet och väcker vår kroppsuppfattning.

Njut av förnimmelser: Målet är att uppnå en bättre kroppskontroll och större gestikulerande finess. Dessutom är varje övning följt av en stunds vila för att bedöma hans kroppsliga förnimmelser.

Har du planer på den nya dagen: "I slutet av sessionen, jag föreslår också att ta en minut att göra en bedömning av den senaste dagen - vilket är en övning minne - och ytterligare en minut att projicera dag som börjar närma sig det lugnt. "

Fördelarna med instinktiva Fitness

Här är alla kroppsdelar sökt, inklusive hals, ansikte, händer, perineum ... Men toning ansikts och nackmuskler undviker atrofi och för tidigt åldrande av vävnader. Metoden lägger också stor vikt vid andning och nedre delen av buken perineal viktigt för kvinnor med bäckenbotten särskilt upplevt vid leveranstillfället.

Dessutom kan du öva instinktiv gym på olika nivåer, beroende på dina träningsmål och den tid du har. Om tio minuter dagligen stöd fysisk och psykisk upphetsning, en timme eller mer stärker muskulatur och förbereda, till exempel, en idrottstävling. Däremellan: en underhåll av din fysiska och mentala form.

Vet att öva instinktiva gym, kommer du inte att försvara dig i ett par sneakers eller ett medlemskap i en klubb! Men för att ge dig tio extra minuter i sängen ... och plocka upp boken som exakt beskriver övningarna

Läs
Min gut gym, René Castagnon, ed. Amfora Sport, april 2009.

(0)
(0)
Tidigare artikel Orsak fusk: hjärnorna
Nästa artikel Sagor. Säg småbarn

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha