Brist på serotonin ökar själv

Serotonin är en signalsubstans i hjärnan och ser till att vissa processer fungerar smidigt. En brist av serotonin skall inte förväxlas med serotoninsyndrom: ett överskott av serotonin. Produktionen av serotonin kan ökas genom specifik livsstil och näring.

Vad är serotonin?

I hjärnorna kommunikationen sker. Detta meddelande är med hjälp av signalsubstanser. Välkända är neurotransmittorer adrenalin och dopamin. Serotonin är en signalsubstans. Serotonin produceras på följande sätt i kroppen:
 • Proteiner avlägsnas från kosten
 • Proteinerna är nedbrutna till aminosyror
 • Tryptofan är en aminosyra från vilken 5 HTP görs
 • 5 HTP är i hjärnan och levern omvandlas till serotonin

 • 5-Hydroxytryptophan

  5 HTP, det fullständiga namnet 5-Hydroxytryptophan är en metabolisk intermediär och nödvändigt för produktion av serotonin. För framställning av 5 HTP, behöver kroppen aminosyran tryptofan. I levern tryptofan omvandlas också till kynurenin. Detta är egentligen inte ens nödvändigt: kroppen behöver en viss mängd kynurenin att driva musklerna ordentligt. Ett överskott av kynurenin kan orsaka Parkinsons sjukdom.

  Orsaker och konsekvenser serotonin brist

  I vissa fall är för lite serotonin skapas, och överskott av kynurenin. De vanligaste orsakerna är:
  • Stress
  • Brist på vitamin B3 och B6
  • Insulin intolerans
  • Magnesiumbrist
  • Ätstörningar såsom bulimi
  • Genetiska anlag

  Brist på serotonin påverkar en väl fungerande kroppen.
  • Sömnbrist: från serotonin, är melatonin görs. Melatonin är ansvarig för sömn. Det är också en antioxidant. Personer med brist på melatonin har en orolig sömn och sova i. Dessutom är sovfasen kortare än normalt.
  • Rastlös och nervös känsla: Serotonin är motsvarigheten till adrenalin och dopamin, neurotransmittorer med en uppfriskande effekt. När det finns en brist på serotonin, den signalsubstans spännande företräde. Detta orsakar en jagad och nervositet.
  • Depression: av en brist av serotonin kan resultera i en fördjupning.
  • Migrän: kronisk paroxysmal huvudvärk och spänningshuvudvärk orsakas ofta av en brist.
  • Kroniska symptom: flera kroppsfunktioner störs av en brist på serotonin. På grund av denna kroniska problem kan uppstå såsom kronisk trötthet, colon irritabile, fibromyalgi eller muskelkramper.
  • Tröskelvärde låg smärta, är smärttröskeln minskade med en brist på denna neurotransmittor.
  • Tvångsmässigt beteende

  Serotonin Brist komplettera automatiskt

  Brist på serotonin sig att komplettera genom diet och annan livsstil. Majoriteten av serotonin sker två timmar efter soluppgång. Det är därför viktigt för att alltid ha frukost. Utan näringsämnen kroppen inte kan skapa serotonin. Producera upp till dubbelt så många män som kvinnor serotonin. Dessutom har många kvinnor hoppar över frukosten. Detta förklarar varför kvinnor är mer benägna att ta konsekvenserna en serotoninbrist.
  Adekvat intag av vitaminer och mineraler ökar produktionen av serotonin. Detta gäller främst vitamin B3, B6, magnesium. Kolhydrater är viktiga. Tryptofan behöver kolhydrater för att absorberas av hjärnan. Kolhydrater livsmedel är bröd, potatis eller frukt. Lämplig diet med mycket vitamin B och magnesium är rött kött, solrosfrön, fisk, mjölk, bananer, jordnötter, ägg.
  Solljus stimulerar produktionen av serotonin. Daily vårda solen är därför lämpligt. Även de dagar då det finns en hel del moln, solen strålar når huden. Som inte mycket utanför, kan använda en speciell lampa som efterliknar solens strålar.
  Vatten är en viktig del av vårt dagliga intag av näringsämnen. Utan vatten, inte kroppen inte fungerar och stör produktionen av signalsubstanser. 1,5 till 2 liter vatten om dagen för att dricka en rekommendation.
  Om det trots dessa åtgärder kvarstår en brist, kan mediciner hjälper behandla. Antidepressiva läkemedel krävs ofta, vilket ökar serotonin i kroppen. Ibland använder av 5-HTP. Detta är en drog som är gjord av fröna från Griffonia simplicifolia busken. Dessa innehåller mycket 5 HTP. Detta gör byggmaterial för serotonin är klar direkt utan att först skapa en hel process tar. Den naturliga version av 5 HTP är lagligt, är den kemiska version förbjuden. Det betyder inte bara användas i kombination med antidepressiva läkemedel. Tala med läkaren. 5HTP kan jag lösa in på apoteket?
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 8

  Anti depressiva fungerar! Nathalie Tyvärr, men vad du säger är nonsens! 6 av 10 personer fungerar, kan det vara så att det inte fungerade tyvärr med dig. Personligen har jag använt ett år och arbetade faktiskt. Sov gott och märkte en ökad serotonin nivå.

  Folk använder inte anti-depressiva som kemisk skräp och inte fungerar! och om du tror att det fungerar är att du tror att det fungerar det vill säga placeboeffekten! och alla biverkningar som du får den. där du kommer att vara deprimerad! hjälper Allt du det läkemedelsindustri industrie.Ga sport, ta magnesium, kan du söka efter fel med hjälp av till exempel bio-resonans, varje dag utanför, äta hälsosamt måttlig med socker och redo skräp från snabbköpet men välsmakande matlagning med färska ingredienser! Maten är verkligen mycket viktigt och näringsbrist kan säkert ta hand om depression.

  För mig finns det en serotoninbrist. Jag har haft det här sedan jag var 23. Jag har medicin för det. (Sertralin 150 mg / 15 mg mertrazepine. Min fråga är om det är genetiskt. Jag känner igen saker själv i min dotter på 23 år. Spastisk kolon, mycket stess. Jag har också hört att hjälpa vitamin B3, B6 och magnesium. Det är nu möjligt att se att genom blod?

  Kan jag triptophaan använda i kombination med Anripsychotika? Jag använder två läkemedel; Haldol (en injektion per månad) och jag använder Closapine / Leponex 700 mg per dag!

  Hallo.Misschien du kan använda citolapram, jag använder det redan fyra år och känner mig väldigt bra bij.Ik har också använt litium men du är så nära det som du bent.Het av världen är en re serotoinine i synnerhet medicijn.Echt försök hjälper bra mot depressie.gr Gerda

  Tips: Jag har läst att en glödlampa rekommenderas inte att använda Lithium!

  Bra tips! Jag vill inte tillgripa kemisk skit att göra mig att må bättre. Detta 5-HTP kommer också att försöka speciell lampa. Jag hoppas att jag är inte så ner, irriterad och känner jagade. Tack för den här artikeln!

  Dessa tips Jag går bara att följa. Sedan min barndom jag har lidit av kronisk depression och jag var sååå! och så trött etc etc

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha

  Se Också