Brick, du kan bygga vidare på!

Tegelstenar har använts i århundraden i alla typer av byggnader. Du ser så mycket runt omkring dig att du ofta inte ens ägna mer uppmärksamhet åt. Och det är en skam. Eftersom en tegelsten, är inte det andra. Det finns skillnader i form, färg och material. Om tegel, vilket gör dem, applikationer. Eftersom: tegel, där du kan bygga!

Något nytt?

Vem tror att byggnader av tegel, historiskt, är ganska ny, är nere. Tegel har använts i tusentals år. De äldsta, såvitt vi vet nu, användes 7000 år sedan i Mesopotamien. Det betyder inte att därefter tegel var överallt i byggnader återspeglas. Det skulle ta ett par tusen år innan de gjorde.

Sten carving

För tegel infördes i byggprojekt bearbetades med sten. Denna sten skars ut ur berget och måste noggrant utformad för att göra den lämplig för byggprojekt. Det är tydligt att detta var ett mycket intensiv process. Dessutom är inte varje byggprojekt stenar i närheten som var lämpliga för stenbrytning sten. För lera tegelstenar hade du behövde och kunde hittas längs floder över. Vem kunde inte arbeta med huggen sten, och tegel visste inte, byggde sitt hus av trä.

Romans

På många områden, romarna kulturen förde de erövrade folken, även om det var ibland vice versa. Utvecklingen av den romerska kulturen, det fanns ett stort behov av byggnader, hus, villor, försvar, etc. Tack vare tegel kan fortfarande byggas snabbt och bestämt. Romarna förde eftersom det var tegel längs de erövrade områdena, däribland Nederländerna.

Medeltid

Efter romartiden föll snabbt i vår region tillbaka på traditionella bygga med trä. Tegel föll i glömska. Det var inte förrän under medeltiden då munkarna klosterbyggnad med tegel plockas upp igen. Kloster och kyrkor byggdes med tegel, var kraftigare och kunde vara större än tidigare. Städer i tidig medeltid var i allmänhet full av trähus. Eftersom branden är ofta en stor del av staden var i fara, bygga trähus förbjöds, och nu byggt med tegel.
Vägg av tegel

I dag

I vår tid tegel är mycket populär. Många byggnader i dag är konstruerade med tegel. Det har att göra med styrka, mångsidighet och det val du har i alla former, storlekar, färger, etc. för att hålla Nederländerna dussintals företag som sysslar med tillverkning av tegel. Varje år görs mer än en miljard tegelstenar.

Med handen eller med en form-

Vem kom i det förflutna, kan du göra av lera byggmaterial, inte är känd. Hela vägen i början av tegel kommer att bilda handgjorda. Det var naturligtvis en mycket oreda och även formade stenar var ofta avvikande form eller storlek. Sten av samma storlek är naturligtvis mycket lättare att hantera och bygga bättre och starkare resultat. Snart gick de vidare till användning av trä formbehållare. Vid användning av denna form behållare är väsentligen samma storlek alla stenar.

Material

De malda material för tegelstenar finns överallt längs floder eller hav. Lera inlåning som orsakas av årliga översvämningar ge tillräckligt lera. I Nederländerna arbetar främst med floden lera. Rinnande vatten, som behövs för att göra leran formbara och därmed bearbetbara, tillhandahålls av floden.

Förfarande i korthet

Leran renas från föroreningar och väl knådades. Det är sedan stadigt pressas in träformar. I nästa fas, måste leran torka ordentligt. Trä formningsfacken avlägsnas försiktigt så att leran på alla sidor för att torka ordentligt. Det kan ta några veckor. Inte du väntar tillräckligt länge, finns det fortfarande för mycket fukt i sten, vilket gör stenen när du bakar kommer att spricka eller gå sönder. I nästa fas, bakade lera. I de flesta länder, tegel gjort i tegel fabriker. Logiskt, att du stöter på denna sten fabriker längs floder, eftersom allt är till hands: Clay, vatten, och förmågan att transportera den färdiga produkten enkelt med fartyg. I vissa kulturer, som är mindre lätt industrialiserade fortfarande tegelstenar som skall produceras manuellt, vilket med lösa form behållare för att trycka leran.

Färg

Lera vitögd, kommer att resultera i en röd tegel. Genom leror att välja noga och / eller göra vissa tillägg till tegel till exempel, kan få en något rödare eller gulare färg.
Paving med tegel

Användning

Tegel används främst inom bostadsbyggandet eller stenläggning. Gatsten, är vokalerna hårdare stekt. Som ett resultat de tar mindre fukt och de är kraftigare. Det är trevligt om du har bilar eller lastbilar till vill köra. För bostäder kan du använda tegelstenar som är något mindre hårt bakat. En ganska mjuk sten som tidigare använts för innerväggar, men du kommer att hitta nuförtiden mestadels andra material.

Norm

Tegel måste uppfylla kvalitetsnormer, så att det kan förklaras arbetat med. Det ser på viktiga funktioner i stenen, såsom frostbeständighet, graden av wateropzuiging och tryckhållfasthet.

Välja rätt sten

Vem behöver tegelstenar måste först be där projektet kommer att använda stenarna. En sten i din bana föreställa olika krav än på ett internt sten eller tegel. Om samma kvalitet som du gör, kan du göra andra val. Till exempel titta på färgen på stenen, struktur och storlek.

Mått på tegel

I varje fabrik, och det finns en hel del i Nederländerna och Belgien, kan framställas i princip sten ett eget format. Sten storlekar därför hänvisas till som referens av leran, eller den plats där stenen är gjord. I Nederländerna, jobbat mycket med Waal format, en sten på 210 cm lång, 10 cm bred och 5 cm tjocka. Varianter av dessa har en annan tjocklek. Men, som sagt, det finns i Nederländerna och Belgien många olika stenstorlekar. Om du har en viss stenstorlek i åtanke för ditt byggprojekt, lönar det sig att fråga om de problem du väl.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha