Brädspel: Scrabble

Scrabble är ett av de mest populära ordet spel i världen. Det är ett pedagogiskt spel som kan hålla dig sysselsatt i timmar.

Allmän information

  • Titel: Scrabble
  • Utgivare: J. W. Spear & Sons / Hasbro
  • Typ av spel: språkspel
  • Antal spelare: 2 till 4 spelare
  • Speltid: 45 minuter till 2 timmar
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • År: 1954

Klicka här för att köpa Scrabble

Ursprung i spelet

Scrabble har utvecklats av en arbetslös arkitekt Alfred Mosher Butts heter. Han var ett stort spel fläkt och trodde det första spelet Lexiko som spelades utan en styrelse. Efter siktning genom New York Times, konstaterade han hur ofta en viss bokstav dök genomsnittet i engelska. Sedan baserat han fördelningen av antalet olika karaktärer i spelet. Spelet misslyckades och dog en lugn död på grund av bristande intresse. År 1938 konstruerade han ett nytt spel inspirerat av korsord. Spelet hade olika namn men framgången försenades. Det skulle dröja till 1948 innan James Brunot trodde i spelet och efter vissa justeringar har gjorts gav namnet Scrabble. Från 1954 blev det snabbt mycket populär och det är i dag fortfarande har idag. Över hela världen människor spelar Scrabble i hundratals olika språk.

Syfte och regler

Scrabble spelas på en styrelse bestående av 15 rutor till 15, varav vissa har ett visst värde som kan orsaka extra poäng om du bildar ett ord eller en bokstav i ett ord som kommer till stånd detta fält. De ljusblå rutorna representerar en dubbel brev värde, mörkblå trippel. De rosa rutorna anger dubbel ordet värde och den röda är den mest eftertraktade trippel ordet värdering. I den nederländska versionen finns 102 kuber med att distribuera brev och med 2 tomma, vilket innebär att spelaren kan välja ett tecken. De tomma brev plattor har emellertid ingen idé värde. I början av spelet, varje spelare väljer sju bokstavsbrickorna utan att titta på bokstaven dynan. Därefter varje spelare försöker ut bokstäverna för att bilda ett ord av minst två bokstäver och att sådant utsläppande på styrelsen att ett maximalt antal poäng uppnås. Sedan fyller spelarens antal brev igen förrän han har återigen sju i sin ägo. De allmänna reglerna kan skilja sig från språk till språk. Ibland finns av spelarna själva vissa överens om reglerna. Även om reglerna är i sig ganska svår är domaren som i tvivel om riktigheten av en skapad ord vanligtvis har sista ordet i ordlistan. I Nederländerna och Belgien "Van Dale" ordlista som vanligen används i det här spelet, även om den officiella Scrabble Ordlista ökar i popularitet. Spelet avslutas när inga bokstavsbrickorna är mer och ingen spelare har tillräckligt med bokstäver för att bilda ett ord som länkar till ett befintligt ord, enligt korsord systemet. Värdet på de återstående brev plattor sedan subtraheras från den totala poängen och så vi vet att spelaren med mest poäng är också vinnare.

Online version

Det finns flera online-versioner finns tillgängliga, men de är oftast på engelska. Vi hittade en engelsk online-version på Internet Scrabble Club där du behöver ladda ner några program och sedan kan du spela via en chatt system som IRC. Den nederländska versionen inte fungerar korrekt. Halvan av skärmen syns inte så att du kan vara ganska svårt att logga in. Synd eftersom gränssnittet såg mycket snyggt. Den engelska versionen vi inte kunde testa, eftersom har registrerats och med stor ansträngning fortfarande fick tecknades, vi kunde inte byta språk. Det fanns inga andra spelare att spela mot att se. Vi har sedan en bit sökt ytterligare och att visat sig vara svårare än väntat. Vissa webbplatser lovar att erbjuda Scrabble online och sedan visar att inte vara sant. När en länk som vi hittade vi var även överfördes till ett kön webbplats. I slutändan, vi fortfarande mer eller mindre spelbara kan hitta på nätet version av Scrabble. Enligt vår uppfattning, att det bästa valet spela online Scrabble platsen för "Scrabulous". Vackert gjort, kräver engångs gratis registrering, men du kan bara spela online på engelska om du inte är tillsammans i samma rum online starta ett spel, naturligtvis. Scrabulous är verkligen beroendeframkallande jag själv har spelat timmar efter att ha skrivit den här artikeln, och att spela i engelska är inte så illa. Det tar lite tid att vänja mer i början. Om ett ord inte finns i online-lexikon visas kan du inte placera den så spelet löser sig själv. Du kan även ange om du förlorar din tur att få ett ord fel eller inte och om du kommer eller inte kommer att straffas. Allt som du bestämmer själv, och så du gör spelet så hårt som du vill. Dessutom, medan du spelar eller medan du väntar på att någon accepterar din utmaning att spela mot dig i en chatt chatt med Scrabble spelare från hela världen. Jag upprepar: Det är en beroendeframkallande plats !!!
Klicka här för att spela Scrabble på nätet

CD / DVD-ROM-version

Det finns många versioner som finns på CD-ROM. De flesta, dock endast på engelska, men det finns också en version som stöder holländska. Men detta inte fungerar under Windows XP. Vi fortsätter leta tills vi hittar någonstans en butik som kan erbjuda en engelsk CD-ROM och den här artikeln kommer att uppdateras naturligtvis. För tillfället kan vi bara erbjuda en länk till en engelsk version på CD-ROM, men det är osäkert om den kan spelas på nederländska. Vi kunde hitta någonstans om, men vi är rädda för det.
Klicka här för att köpa CD-ROM-version
(0)
(0)

Kommentarer - 4

Hej, jag kan inte hitta information på Internet om stavning ord i Scrabble, är vad som är och inte är tillåtet att konjugationer av verb och adjektiv naamwoordik kan därför regekls den traditionella stavningen inte vindenvr.gr. Ans

Jag letar efter en CD-ROM med Scrabble som kan installeras på Vista.

Jag letar efter en ny Scrabble spel, vilket är ett par månader sedan uppfanns av en belgisk. Jag läste om det i tidningen, men jag förlorade namnet på spelet. Jag vet inte reglerna, men det är samma princip som standard Scrabble. Men det fungerar med kuber, med ytor 6 så. Någon som vet det här spelet? Hälsningar, Rudi.

Sök efter 90-åriga mor spela Scrabble sedan 1955, cirka 1975. Det är resor Scrabble spelet från 15x15 cm, har små bokstäver med prickar som du trycker i styrelsen. Ny turné spelet inte bekvämt för sina gamla fingrar, med magneter vill niet.Het skulle vara trevligt om du kan placera sådan information på din vacker plats. Hälsning Rebecca

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också