Brädspel ?? Risk

Adel Hallström Februari 27, 2016 Underhållning 32 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Risk är ett strategiskt brädspel, som handlar om krig och erövra länder. Världskartan är spelplanen och spelpjäserna är arméer som man kan gå över. Det angrips och försvaras och det finns länder och kontinenter vunnit eller förlorat. Vem uruppfördes hans jobb är vinnaren. Risk ger många timmars underhållning.

Risk

Risk är ett strategispel publicerad av Parker Brothers, voorheeen Clipper och nu en del av spelen jätten Hasbro. Den franska filmregissören Albert Lamorisse uppfann spelet och släppte den första versionen 1957 under namnet La Conquête du Monde, erövringen av världen. Det är ett brädspel för två till sex personer. Det finns olika versioner av spelet, bland annat en on-line spel variant. Utseendet på kortet har förändrats under åren och spelet har många specialutgåvor.
Standardversionen har en skylt med en världskarta. Världen är i riskzonen indelad i 42 områden som ligger på sex kontinenter. Varje spelare får i början av spelet med ett uppdrag. Delas kontraktet uppfylls först är vinnaren. Kommandot kan läsa ?? Förstör alla gröna arméer ?? eller ?? erövra kontinenterna Nordamerika och Australien. ?? Spelarna försvarar deras territorium eller arméer för att angripa rätt motståndare. Detta område kan besegras och motståndare elimineras. Tärningarna avgöra hur många arméer du satsar. Strategisk insikt och lycka går hand i hand.
Spelet är också en CD-ROM-version och du kan spela online med spelare över hela världen. Brädspelet är mest spännande när det spelas med fyra spelare. Med två spelare kan, men spelet tar över oftast mycket lång.
Kartan är indelad i följande världsdelar:
 • North America;
 • Sydamerika;
 • Europa;
 • Afrika;
 • Asien;
 • Australien.

Modifieringar

Spelet har utvecklats under åren. Från den franska upplagan är utgåvor uppstått för många länder och reglerna har ändrats flera gånger. Inledningsvis kan du varje land, men lägger en armé, men i den nuvarande versionen, spelarna kan sätta in fler trupper för att börja sitt uppdrag. Som pionjär version av namnet antyder, var målet att erövra världen. Utgivare Hasbro introducerade spelkort, vilket förändrat Syftet med spelet. Inte erövra världen, men uppfyllandet av kontraktet är målet. Hasbro gjorde också några ändringar på sjökortet.
Mellanöstern hade en koppling till Östafrika och Egypten och mängden tillgängliga krafter i början av matchen ändrades.
Med varje ny utgåva är det något ändrade reglerna. Det håller spelet intressant.
Spelet är med alla dess varianter blivit ett samlarobjekt.

Spelet

Spelet har en världskarta på tavlan och sex lådor med bitar som representerar arméer. Varje låda har sin egen färg och spelarna välja färg: rött, gult, grönt, blått, rosa eller svart.

Biljetter

Spelet innehåller två jokrar, tre röda och tre blå tärningar.
Det finns 14 spelkort och 42 kort som nämns i de territorier och en symbol för ett arméförband:
 • = Kanon artilleri;
 • = Kavalleri soldat på hästryggen,
 • = Infanteri soldat stå.

Arméer

I början av spelet bestämmer antalet på tärningen som går först. De territorier korten delas ut och spelarna måste sätta trupper på deras territorium.
Antalet arméer som kan påbörjas beror på antalet spelare:
 • med 3 deltagare startar var 35 soldater;
 • med 4 deltagare startar var 30 arméer;
 • med fem deltagare startar var 25 arméer;
 • vid 6 deltagare startar var 20 arméer.

Fler trupper

Vid varje tur, kan spelaren välja att förstärka arméer. På varje tur, får spelaren ytterligare ett antal soldater, beroende på hur många områden som det har ockuperat. Av tre länder, kan spelaren placera en ny armé. Ytterligare krafter också erhållits i ockupationen av en hel kontinent eller genom att skicka symbolkort. En symbol kort du får minst ett territorium efter att erövra en motståndare. Uppsättningar av tre kort har rätt till fler arméer, med en joker för varje kort kan användas. Spelaren kan aldrig ha mer än fem kort i sin ägo.
 • Tre artilleri kartor berättigar till fyra extra arméer;
 • 3 infanteri kort berättigar till ytterligare sex bäddar;
 • Tre kavalleri kort berättigar åtta extra sängar!
 • 3 kort av varje symbol en ger rätt till 10 extra arméer.

Ännu fler arméer

Spelaren har en hel kontinent erövrat och som han håller besittning fram till sin nästa vändning i då han kan distribuera ytterligare krafter:
 • Australien ?? 2 extra sängar!
 • Sydamerika ?? 2 extra sängar!
 • Afrika ?? Tre extrasängar;
 • Europa ?? 5 extrasängar!
 • North America ?? 5 extrasängar!
 • Asien ?? Ytterligare 7 arméer.

Attacker

Spelaren vars tur det är kan avgöra om och var han anfaller. Han bestämmer också antalet tärningar som spelas. Attacken kan äga rum i ett angränsande område och angriparen måste ha minst två arméer i hans område. Angriparen kan attackera med högst tre tärningar, kan försvararen väljer att försvara en tärning eller mer. Stenarna bör kastas på samma gång och de högsta ögon är placerade bredvid varandra. Från jämförelsen av förlorare bestäms. Det måste för varje tärning han förlorar bort trupper från brädet. Skillnaden bestämmer Eye få innehålla antalet arméer är besegrad. Till exempel, kastar en angripare med tre tärningar och är hans högsta en sex och kastar försvarare med en En kub är hans nummer tre ögon, ta bort den första försvararen av armén anföll territorium. En motståndarförsvarare vinner angriparen när han kastar över eller lika med angriparen. Kan ske mer attacker efter den andra och angriparen går först till en och sedan attackera mot den andra spelaren. Han bestämmer slutet av hans attack.
Om en spelare har vunnit den sista på försvarsområdet, måste förloraren ge alla sina kort till angriparen. Han är sedan och är ute ur spelet.

Variationer


Online Risk praktiska Många hobby har ägnat sig åt crafting sina egna spelplaner, ibland så stor som tabellen. Brädspelet Risk har publicerats i flera versioner. Som i Monopol, det finns specialutgåvor, jubileumsutgåvor och versioner baserade på filmer och berättelser.
Risk omfattar:
Denna version Castle Risk Risk spelar i Europa under medeltiden;
Risk 2210 AD Denna version ligger i en avlägsen framtid,
Risk 2042 Risk Denna version utför modernt krig, med M1 stridsvagnar och helikoptrar;
Risk Edition Napoleons krig utkämpas här i tiden av Napolen;
Riskerar Sagan om Ringen Risk i Midgård Sagan om ringen;
Risk Godstorm riskbaserat på de gamla gudarna och den gamla jorden;
Risk Star Wars: The Clone Edition Risk i Star Wars universum.
Den 40th Anniversary Special Edition

Job Ticket
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha