Brädspel

Lall Gunnarsson Februari 27, 2016 Underhållning 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Fancy ett brädspel, men svårt att välja? Då är du inte ensam. Marknaden är översvämmad med spel. Det finns mycket lite val. Vissa är ganska lika, återigen andra inte alls. I den här artikeln, är de mest kända brädspel upp på en lista med en kort förklaring där.

Axis & Allies

Axis & Allies är ett brädspel där du spelar i andra världskriget. Detta sker genom miniatyrbilder och en världskarta. Spelare måste attackera varandra och de starkaste återstår. Egentligen utökad version av detta är en annan berömda strategispelet Risk.

Cluedo

Cluedo är ett spel för minst tre och högst sex spelare. Spelet har uthärdat sedan 1943 och släpptes i England. Under spelets gång är målet att lösa ett mord, mordet på Dr. Alla spelare är svarta detektiv och måste svara på tre frågor innan de kan lösa mordet ...

Settlers of Katan

Settlers of Katan är ett spel som särskilt på senare år har fått en hel del ryktbarhet. Det är ett spel som har kommit över från Tyskland. Det är ett brädspel för tre till sex spelare. Spelare måste bygga så många byar och anslutande vägar. Denna byggnad är återigen nödvändiga råvaror som kan vinnas eller bytas med andra spelare. I alla, att avsikten motståndare när smarta som möjligt vara klar och själv bygga så många hus och vägar.

Generationer

Generationer är ett brädspel där du leder ett visst liv. Du tar vägen i livet. Målet är därmed att vara är så rik som möjligt. Sedan genom att ha barn, välja ett yrke och utbildning, investera i statsobligationer och på andra sätt. Spelaren har en viss glad nödvändigt att komma fram till lämplig ruta. Spelet är lämpligt för två till sex spelare.

Fia du-inte

Ludo du-inte en av de äldsta brädspel i modern tid. Den har sitt ursprung i Indien, och hamnade av Storbritannien i Nederländerna, så tidigt som 1896. I början av spelet får varje spelare fyra pjäser ett varv runt bordet för att göra och sedan säkert att dyka upp på hemsidan plats komma. Om det lyckas med alla bönder har en vunnit spelet.

Risk

Risk är den berömda brädspelet där spelarna tävlar runt om i världen. Spelet spelas på en stor kontinental karta och varje spelare får ett antal regioner och arméer som tilldelats i början av spelet. Dessutom är spelaren ges ett uppdrag. Det kan vara att förstöra en annan spelare att vinna ett visst antal länder, eller att erövra ett visst antal kontinenter. Under spelets gång, spelarna kan attackera varandra och på olika sätt att utöka sin armé. Spelet är lämpligt för två till sex spelare.

Schack

Schack är förmodligen en av de äldsta brädspel i världen. Två spelare står mittemot varandra och har olika typer av bitar, som alla kan flytta på ett annat sätt. Det slutliga målet är att omvandla kungen av motsatta terminalen, så att han inte längre kan sida. Och det kan låta triumferande "schackmatt".

Stratego

Stratego är ett spel där två arméer står inför varandra. Varje spelare har 40 soldater, som skiljer sig i rang. När en rang är högre, kan han stänga en annan soldat. Men se upp, det finns bomber och spioner i spelet. Det slutliga målet är att ta flaggan från motståndaren. Även om det skulle vara bra där och tänkte hur man skall uppnå detta, men också hur man försvara den.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha