Brasilia, Brasiliens huvudstad

Huvudstaden i Brasilien är Brasilia. Inte Rio de Janeiro eller någon annan större eller bättre kända staden är huvudstad. Men många människor fortfarande ignorera realkapital är Brasilia. Sedan 1960 är huvudstad, men officiellt är det inte en riktig stad. På bara några år, staden kastas upp. Idag finns det miljontals människor. Brasilia har flera moderna landmärken.

Innehållsförteckning

  • Historia
  • Sport - Fotboll
  • Brasilia-katedralen
  • National Congress
  • Ta reda på mer om Brasilia

Historia

Runt 1955 Brasilia hissades från marken. På den plats där nu står Brasilia, där indianer en gång bodde, var 1950 nästan ingenting. Från 1955 till 1960, var Brasilia byggdes på rekordtid. Varje dag fanns det tusentals arbetare upptagen till Brasília.
Brasilia skulle bli den nya huvudstaden, så att käbbel mellan Rio de Janeiro och andra större städer skulle vara över. Brasilia är därför särskilt funktionell eftersom det är en modern stad. Juscelino Kubitschek, den brasilianska president som såg till att uppstod Brasilia, Brasilia ville också framför allt en praktisk stad. Regeringen var tvungen att träffas här och det bör vara klart administrativa huvudstaden.
Anmärkningsvärt är Brasilia inte en riktig stad. Kapital Faktum är modern och har nyligen konstruerat så att det kan bli någon charter. Som ett resultat Brasilia är den största byn i hela Brasilien. Dessutom är det den enda huvudstad i världen som inte är ett officiellt staden.

Sport - Fotboll

Brasilien är en riktig fotboll land. Fotboll är den nationella sporten folket och nästan varje människa kan göra ganska fotboll. Ännu Brasilia inte har några riktigt bra fotboll. Eftersom Brasilia har en mycket kort historia, finns det bara två stora fotbollsklubbar: FC Brasiliense och SE Gama. Av dessa två pjäser ensam fortfarande Brasiliense professionell fotboll.
Andra sporter som ska spelas i staden, men fotboll är fortfarande en favorit. De bästa fotbollsspelare är snart tas bort av större klubbar i klubbarna i Brasilia. Detta begränsar tillväxten av fotboll.
Brasilia-katedralen

Brasilia-katedralen

Brasilia har en ganska modern katedral. Katedralen i Brasilia 1970 var öppet för allmänheten. Innebörden av domkyrkan kan tolkas på olika sätt. Så det kan vara så att detta bör representera törnekrona Kristi. Men det är inte känt vad arkitekten av katedralen - Oscar Niemeyer - ville bara skildra.
Nationalkongressen

National Congress

Denna byggnad består av senaten i Brasilien och representanthuset i Brasilien. Denna Byggnaden ritades av arkitekten Oscar Niemeyer. Byggnaden är inte att missa bråttom, eftersom det är den mest trafikerade och största vägen från Brasilia, någonstans i mitten.

Ta reda på mer om Brasilia

  • På söndag bilen i Brasilia är förbjudet och alla tilldelas på sin cykel eller benen
  • Staden består egentligen av två halvor. Varje hälften består av samma företag och viktiga byggnader.
  • Den stjärnspelare Ricardo Izecson dos Santos Leite, eller Kaka, föddes i Brasilia.
  • Brasilia har ingen sommar, höst, vinter och vår, men en regnperioden och torra säsongen
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha