Brain: hur ny teknik hjälper oss att hålla sig ung

Brain: hur ny teknik hjälper oss att hålla sig ung

Regelbundet använda sin dator, är inte dåligt för våra hjärnor tabletten eller smartphone, tvärtom. Det viktiga är koppla ur och ta hand om alla vår kropp.

Vi känner ibland att flödet av meddelanden, anmälningar, tweets, e-post och samtal från vår smartphone och vi avbryter ständigt dödar våra nervceller. Ännu en ny studie antyder något annat. Forskare från Institutet för tillämpad system analysisat österrikiska granskade data om hjärnan hastighet, fitness och psykiska hälsan hos en grupp frivilliga under 2006 och 2012.

De fann att personer i åldern 50 år eller äldre var mycket bättre psykisk form än yngre deltagare. Enligt forskarna innebär detta att äldre människor gradvis blir mer intelligent som och ny teknik utvecklas. Faktum är att när det gäller användningen av datorer, tabletter eller smartphones i dagsläget, två konkurrerande teorier: en att vår koncentrationsnivån sjunker på grund av tekniska kaos och andra som våra sinnen har aldrig varit så eftertrak och används.

Upprätthålla en hälsosam livsstil

Vårt dagliga ombedd att lämna mer intellektuell ansträngning jämfört med genereringen av våra farföräldrar, och detta ökad kommunikation skulle vara en utmärkt övning, säger studieförfattarna. Enklare tillgång till en hälsosam livsstil med en balanserad försörjningsbas, bättre tillgång till hälsovård och bättre utbildningsnivå har säkert bidragit till denna ökning av kognitiva välbefinnande.

Forskarna säger att ytterligare insatser krävs för att definiera hur nya teknologier påverkar vår hjärna, men de vill försäkra allmänheten: deras användning är inte skadligt. De tillägger att de anslutna enheterna gör oss om, parallellt, kan vi utöva våra hjärnor på olika sätt som att läsa en lång bok i tid och, naturligtvis, att ta hand om vår kropp genom att hålla en hälsosam liv.

(1)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha