Boxaren, en pigg ras

Boxaren kommer, liksom många sorter, från en antik grekisk kamphundsras, molossian Hound. Detta var en molossian hund som användes för att bekämpa tjurar. De användes också i jakt björnar och vildsvin. Boxaren är känd som en muskulös, atletisk hund. Boxaren är lekfull, mycket rörliga och snäll mot barn.

Historien om boxaren

Boxaren var ursprungligen en antik grekisk kamphundsras, molossian Hound. Från dessa hundar är olika raser molossian uppstår. Molossian Hound användes som en kämpande hund i tjurfäktning och under jakt björnar och vildsvin. I började 19-talet, efter att ha korsat dessa kamphundar bulldoggar med den första boxare. År 1896 grundade den tyska Boxer Club i Tyskland. Den officiella rasklubben i Nederländerna, var holländska Boxer Club grundades 1904.

Utseende boxare

Utseendet av en boxare kännetecknas av sin atletisk, muskulös kropp, hans sammetslen, kort päls och hans roliga nos. Hanarna har en höjd av 57 till 63 cm, honorna en höjd av 53 till 59 cm. Hanarna väger ca 35 kg och honor ca 30 kg. Färgerna på boxare varierar från gulaktigt ockra att värma brun med svarta ränder och vita tecken. Vita boxare förekommer också, men inte inom rasstandarden. Den karakteristiska underbett ger Boxer sin speciella utseende.

Karaktärs boxare

Boxaren är ett vänligt, tillgiven hund som är mycket tillförlitlig för dess ägare, familjen och bekanta. Mot främlingar han kan vara något misstänkt. De är intelligenta, glada, men vaksamma hundar. Förutom en vänlig familjehund, är boxaren också lämplig som vakthund eller brukshund. Men behöver boxaren en konsekvent utbildning.

Inköp av en boxare


BOXER VALPAR Är du intresserad av att köpa en boxare, kan du kompetent rådgivning. Information som du kan få det bästa för den holländska rasklubben, den holländska Boxer Club. De vet de korrekta adresser godkända uppfödare som är medlemmar av rasen. Erkända uppfödare se till att snabba valpar får sina vaccinationer och avmaskningstabletter, och hon lät valparna flisning. För valparna för att ge en bra start på uppfödaren redan börja umgås hundarna. En bra uppfödare kommer att säkerställa att valparna växer upp i en familjär atmosfär, och att faderlig och mödra hund är närvarande.
(0)
(0)
Tidigare artikel Val av en aktie

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha