Bolåneräntor fixa korta låg månads

Den som vill komma nära att välja en inteckning för att säkra inteckning för en längre eller kortare period. Detta val kan vara oerhört viktigt, i synnerhet beträffande finanserna. Skillnaden mellan en kort och en lång räntebindningstid är i själva verket ett par procent, kan årligen tiotusentals euro ?? s vård det! Men naturligtvis medför också risker ?? s till.

Innehåll

  • Varför är långfristiga ränteperioder dyrt?
  • Kortfristiga ränteperioder löper större risk
  • Största fördelen: lägre månadsbetalningar
  • Vad är visdom?

Varför är långfristiga ränteperioder dyrt?

Ett långsiktigt räntebindningstiden ger dig en försäkran om att du har hela perioden betalar samma takt. Detta innebär att du vet vad du måste betala varje månad: för många en tröstande tanke. Tyvärr finns det inga självklarheter i livet; eftersom det kan vara förändring av politiska, ekonomiska, ekologiska och många andra skäl viktiga omständigheter. Dessa förändringar har också konsekvenser för bolåneinstitut. Så för att ändå få den vissheten om långvarig oförändrade bidrag måste betala extra ränta. I huvudsak, du betalar för säkerhet.

Kortfristiga ränteperioder löper större risk

Nu förklara varför långsiktig säkerhet kostar pengar, är det omedelbart klart varför bolån med korta löptider billigare: eftersom din ökad riskexponering. Eftersom du betalar mindre till bolåneinstitut kan erbjuda kortare säkerhet. När du gör så att du inteckning men promenad säkra exempelvis har tre åren ökat risken för att räntorna efter att 3 år. När du vill stänga en ny period är chansen att du kommer att ha en högre bolåneräntor och därmed motsvarande högre månadsavgifter. Följaktligen kan kostnaderna därför vara högre än de kostnader som är förknippade med en tidigare ingått långfristiga ränteperiod. Men så länge räntorna inte stiger spektakulärt betecknar så bra med en kortsiktig räntebindningstiden.

Största fördelen: lägre månadsbetalningar

Den stora fördelen med en kort sikt ränteperioden är fortfarande att den månatliga betalningar är lägre bitar. Antag intresse en kortare period är 3% ränta och en längre period av 5%, ger detta en årlig stora skillnader. Följande översikt visar hur mycket ränta du måste betala varje månad på olika räntor.
Obs: dessa är brutto karga ?? ?? avbetalning. Så det inte tar hänsyn till räntekostnader, vilken typ av amorteringar, livförsäkring, sjukförsäkring, och så vidare.

Vad är visdom?

Ingen kan se in i framtiden, annars var det inte så svårt att välja rätt ningstiden. En händelse som äger rum nästa vecka kan störa allt. Ändå nutidshistoria visar att nästan alltid kortfristiga ränteperioder visat sig fördelaktigt. Trots många upp-och nedgångar är bolåneräntor i en nedåtgående trend under de senaste decennierna. I början av 80 ?? avkastningen var även över 10%! Naturligtvis kommer den nuvarande trenden inte stanna kvar, vilket skulle innebära att intresset mot 0% handlar om flera decennier. Vad är fullt möjligt är att räntorna förblir låga under många år! Säkerhet kontra lägre räntekostnader, valet naturligtvis förblir fri för alla.
(0)
(0)
Tidigare artikel Vad är en idiot savant?
Nästa artikel Tio tips för backpackers

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha