Bokrecension: Varje dag årsdagen ?? Simon Wiesenthal

Inka Söderberg December 27, 2015 Miscellanea 6 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
"Varje dag årsdagen" är en krönika av judisk lidande. Nazi jägare Simon Wiesenthal har för varje dag på året, olika fruktansvärda händelser listade judar som levt under historiens gång. Tyngdpunkten ligger på Förintelsen. Men tidigare antisemitiska incidenter som har inträffat diskuteras. Det är ett dokument för att bevisa vad folk mot sina medmänniskor är kapabla till.

Data

  • Varje dag årsdag ?? Krönika av judiskt lidande
  • Författare: Simon Wiesenthal
  • år: 1987
  • Utgivare: Elsevier
  • ISBN: 90-10-05852-2

Innehållet i boken "Varje dag årsdagen"

Judisk historia börjar med Abraham. Judarna är herdar som vandrar och styras av Gud. Vid något tillfälle kommer judarna i Egypten. Initialt de behandlas väl, men det dröjer inte länge förrän judarna var slavar. Moses lyckas äntligen befria judarna från slaveriet. Moses är ingen känd grav. Mer än de gravar av berömda judar som dog under Förintelsen. De är begravda i judisk minne.
Toràn ges till människan att leva ett mänskligt liv. Sedan kommer den tid som domare, som krig mot grannländer. Gud folket härskar. Senare kom kungarna inklusive kung David. Davidsstjärnan, som väljs senare av judar förföljare för deras offer är nu symbolen på sjunka av den judiska staten Israel. Under ledning av kung Salomo undervisa judarna självkritik och självrannsakan. Efter hans död riket delas in i Israel och Juda. Israels stammar kom till Mesopotamien. Juda senare förs bort till Babel. Här vill judar tillbaka till Israel ?? Psaltaren 137: 5 Om jag glömmer dig Jerusalem, må min högra hand glömma sig själv. Judarna återvänder men leva under persiskt styre. Senare grekerna är ansvarig i Israel följt av romarna. Under år 73 f.Kr., den Massada fästningen erövrades av romarna. Judarna begå självmord. En handling som senare exempel skulle vara för kollektiva självmord under korstågen och senare de tyska städerna. Judarna aldrig glömma detta. Inga större synd än att glömma.
Samtidigt har det dykt upp en ny religion: Kristendom. Judarna skulle åtalas senare av kyrkan. Kristna i medeltiden att tro på häxor och trollkarlar. Munkar skriva om det. Det leder till stora massakrer, särskilt bland judar. Judar tvingas också till kristendomen. De som vägrar dödas. Enligt uppgifter skulle ha legat under tiden 341 021 människor på likbålen av inkvisitionen. Påvar förbjuda kristna med judar att gå, trots att de själva ofta judar och kropps läkare. Under århundradena inkvisitionen tar på ett liv av sin egen, bortsett från kungar och påvar. Samma vi ser när Himmler instruerar att ställa in gasningar sluta att förhandla med de allierade, samtidigt som deras underordnade fortsätter.
Den antijudiska undervisningen att judar är "orent blod" som roten till allt ont. Ingenting kan ändra på det. När en kristen hatar någon han behöver bara undersöka om den personen är jude. Om så är fallet så är det ytterligare ett bevis på skuld överflödig. Det är en slags "ariska deklaration" som är att fastställa huruvida du har "rent blod". Kristna hittar "ariska Kristus" från den icke-judiska Kristus. Detta är föregångaren till den "tyska Kristus, ideal den kristna Deutsch, ett visst flöde inom Evangeliska kyrkan i Nazi tid.
I 1547 ärkebiskopen av Toledo skriver om renheten hos spanska blod. Många spanska präster och aristokrater är i själva verket av judiskt ursprung folk tror. Besatthet av blodet kommer en underjordisk inbördeskrig. Rasdiskriminering införlivas i lagstiftningen i Spanien. Även judar och muslimer som konverterat är inga fullständiga kristna. De spanska lagar tillåter blod senare modell för den ariska deklaration under nazisterna. Även om de kristna tror att alla människor har ett gemensamt ursprung är spanska och tyskar upptagen med rent blod.
År 1879 kommer termen antisemitism på modet. Detta är en ond frodas i samhällen i både höger och vänster. Bland både Hitler och Stalin, har judar lidit. När förföljelsen av judar, både katolska och protestantiska kyrkor har spelat en roll. Den katolska kyrkan ser sig själv som den "sanna Israel." Även inom protestantiska kyrkor, det finns fortfarande grupper som anser sig när de väljer fel innebörd till ordet valt, nämligen överlägsen andra.
Förintelsen visar att en del av mördarna har haft en kristen undervisning och den nazistiska propagandan som används för att skylla på kyrkan har använt mot judarna. Ändå, kanske tusentals katolska präster kom i läger och död där. Auschwitz är en början på försoning mellan katoliker och judar.

Vision Etsel

Varje dag årsdagen är en krönika av judisk lidande. Det visar vad som hände varje dag på året för att judiskt lidande under 20-talet. Tyngdpunkten ligger på Förintelsen, men också den föregående perioden diskuteras. Inte alla lidande avbildas. Det är omöjligt i en bok. Men det är redan så mycket att du fortfarande kommer att vara väldigt tyst under sin behandling. Hur gjorde allt detta halkade så snart ännu, kan helt enkelt placera? Ofta tusentals människor gasade på en dag! När någon nu dödas av meningslöst våld har redan chockat Nederländerna och vi klagar över otrygghet. För inte så länge sedan hittades sådana mord på en mycket större skala, och världen såg under tystnad. Även allierade bombade inga tåg, järnväg eller gaskammare för utrotningen av judarna som att stanna.
Nyligen jag använda innehållet i denna bok att bo en stund varje dag när nyheten om Israel till de judar som mördades under Förintelsen. De har aldrig kunnat uppleva staten Israel. Hade det varit där när Förintelsen inte hade ägt rum. Förresten, hat mot judar efter förintelsen och efter grundandet av staten Israel verkligen inte minskat. Israel har blivit Judisk i världen. Många fiender kampen mot den judiska staten. Varje dag armén är aktiv för att förhindra attacker. Israel skulle inte försvara sig miljontals judar skulle dödas igen. Och det är tveksamt om många människor skulle vara där ledsen. Redan många motståndare kallar att Israel är för stark och att det är så tråkigt för de dåligt beväpnade palestinier. Många vill inte riktigt att Israel försvarar sig. De föredrar att se impotenta judarna som de gjorde 2000 år användes. Israel kan inte och kommer aldrig att glömma Förintelsen. Aldrig mer skulle en katastrof inträffar. Det är därför det är bra att ha övervägt varje dag, hur irriterande det är. I det avseendet har Simon Wiesenthal skrivit en värdefull bok.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (8)
Danina Lundquist
  Like 3   Dislike 1

Bästa Etsel, jag är inte i konflikt med judarna. Bara med dig, har haft våldsamma konflikter. Förresten, jag vet fortfarande inte om du är en man eller en kvinna. Men du vet redan att jag det judiska folket och Israel, ett varmt hjärta stå ut med att? Jag försvarar Israel när och där det behövs. Jag kan inte stå ut med att se Herren Jesus nådde ner och så är hädat. Han har gett mitt liv mening och innehåll. Du kan förstå motivationen för det? Jag kommer att sluta svara på dina artiklar, men jag hoppas verkligen att du kommer att känna Herren Jesus som han är verkligen: full av kärlek, nåd och sanning. Shalom och Guds välsignelse. Franet

Wolff Egnell
  Like 4   Dislike 0

Jesus är inte en varelse. Jesus är synonymt med Gud. Jesus är Gud. Jesus säger: "Den som har sett mig har sett Fadern" och "Ingen kommer till Fadern utom genom mig" och "Den som har Sonen har livet, han som inte har Sonen, han har inte livet." Nu kan du naturligtvis alla dessa saker bara låg bredvid dig, men när det är dags, kommer vi att se vem som kommer att vara rätt, du eller jag. Jag väntar tålmodigt och sorglös bort. Guds välsignelse.

Vilmer Anderberg
  Like 4   Dislike 2

För mig, den enda auktoritativa "bok" Bibeln, som består av Gamla Testamentet och Nya Testamentet. Termerna "Noahide bud", "judiska glasögon," "kristet perspektiv" är meningslöst för mig. För mig är det bara viktigt att suveränitet och Guds auktoritet, styr Skaparen av hela universum, som är i Tanach genom den mosaiska lagen i världen, och i Nya Testamentet genom nåd Yeshua varje person med en möjlighet att ångra till den levande Guden, Abrahams, Isaks och Jakobs Gud, Israels Gud, Fadern i Jesu Kristi, som snart kommer att sitta på sin tron ​​i Jerusalem, varifrån han kommer att härska över världen under dispens för Kingdom.

Käthi Brahe
  Like 0   Dislike 1

Simon Wiesenthal var en av de få överlevande från koncentrationslägren i Nazityskland, det finns livsuppgift att spåra upp krigsförbrytare så mycket efter kriget och ställas inför rätta. Han har praktiskt för ihållande till sin död, och det är utmärkt lyckats. Jag bär den här mannen ett varmt hjärta toe.Wat gäller de kristna, skulle jag säga: En sann kristen är någon som tillhör Church of Jesus. Yeshua var en Judisk, åtminstone i hans inkarnation, som predikade ren kärlek och gick så långt i att visa sin kärlek, att han var villig att dö på korset för våra synder. Någon som har begår sådana brott som beskrivs i din artikel, är per definition inte en kristen, även om han kallar sig så. Gud vet att skilja de goda från de dåliga. Bibeln talar om agnarna och vetet ogräset bland vetet, de goda och de dåliga frukt och så vidare. Så var försiktig med uttrycket Christian: För mig har det att göra med Guds helighet.

Ingerbeth Rehnquist
  Like 0   Dislike 2

Vi skriver bara den judiska synen på vilken du upplever som kränkande eftersom du inte kan acceptera att judar inte acceptera Jesus som Messias och Gud. Eftersom ni judar alltid konfronteras med Jesus som Gud hädar just Joden.Etsel

Bennet Fagerudd
  Like 4   Dislike 2

Det är precis vad jag menar, man tittar på Israels Gud vid en kristen glasögon. Du likställer Jesus med Gud är inte vad judarna gör. Av den anledningen kommer du aldrig kommer att förstå judendomen eller Toran. Det är därför du är ständigt i konflikt med judarna. Du accepterar den judiska synen och inte försöker göra det allt tydligare i dina svar bland mina artiklar. På mina artiklar, har du svarat oftast mycket plats. Det visar hur besatt du är med dina kristna gelijk.Tevens judar konkurrerar inte att se vem som har rätt. Endast Gud är den absoluta sanningen och Torah är sanningen, nämligen att bara Gud existerar och ytterligare niets.Jezus ingen varelse? Hur kunde han dö på korset? Israels Gud dör aldrig, eftersom han is.Groet ingen varelse, Etsel

Brynjulf Bolander
  Like 2   Dislike 0

Du ser tydligt genom kristna glasögon. Allt kretsar kring dig Jesus. Vill du titta igenom en judisk Noahide Glasögon allt skulle kretsa kring Gud och inse att bara Gud existerar och ingenting annat. Skapelsen "existerar" är det inte. Så Jesus inte existerar. Bara Gud existerar.

Vimund Åkerlund
  Like 4   Dislike 0

Känn dig fri att försöka att se till det judiska folket av en judisk eller Noahide glasögon och inte av en kristen glasögon. Personer som du nämner inte sanna kristna såg sig själva som sanna kristna. Många judar dödades i Jesu namn av människor som såg sig som sanna kristna.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha