Boko Haram - JULI 2015

Tusentals människor har redan dött i de sex år som Boko Haram terroriserande gör sitt jobb. Sedan 2009 har de 1,5 miljoner människor tvingats fly. Boko Haram vill skapa en islamisk stat som levde enligt strikta islamiska sharialagarna. För att uppnå detta mål blir mördad och plundrade, kidnappades och våldtagen. Kvinnor användas som gång bomber och som mänskliga sköldar mot angrepp utifrån. Boko Haram skjuts tillbaka under våren 2015.

Boko Haram i Nigeria

VD Muhammadu Buhari

President Muhammadu Buhari, som tillträdde under våren 2015, fört samtal med grannlandet Tchad, Niger, Kamerun och Benin på sammansättningen av en regional kraft. Länderna vill att gemensamt bekämpa terror. I juni 2015 flera attacker har utförts där många människor dog. Warriors Boko Haram hålla döda hus. Under våren 2015 sköt de tillbaka av den nigerianska militären och hjälptrupper i Afrikanska unionen.

Flickor Chibok

Några av flickorna har kidnappats i den nigerianska Chibok i april 2014 Boko Haram tvingas slåss. Några flickor tvingas att terrorisera andra fångar nu eller till och med döda. Både BBC och Amnesty International nämner det faktum att flickorna måste ansluta sig till terroristgrupp.
Av de dåvarande 276 kidnappade flickor är fortfarande 219 saknas. Några flickor lyckats fly från fångenskap.
Boko Haram använder hjärnan polen metod för att få flickorna så långt som att skära halsen av kristna män. Strategin är att exponera de kidnappade flickor till extremt våld och då de förlorar sin identitet och mänsklighet. Sedan pekar där de med våld acceptera ideologi kämparna.

Gravid

Dessutom är flickorna tvingas att gifta sig med kombattanter, vid äventyr att skära av deras halsar. Flickorna blir gravid med sina kidnappare. De är "krigsbyte" som nämns att män kan göra vad de vill: våldtäkt, sälja, mord.
Den globala kampanjen #bringbackourgirls som omfattar Michelle Obama bakom det, kräver återlämnande av flickorna. Hittills utan resultat.

Boerka Turban

Samtidigt Tchad har utfärdat ett burkaförbud. Burkan, religiösa, döljer plagg är förbjuden av säkerhetsskäl. Tchad går som Nigeria lider av självmordsattacker av soldater från Boko Haram. Burka kan enkelt dölja bomgordels. Förbudet gick in efter terrorattacken på en polisstation och en polishögskola i huvudstaden Tchad. Förbudet ?? säkerheten ?? innefattar turbaner.

Juli 2015

2 juli, 2015
Islamiska terror rörelse Boko Haram attentaten i olika moskéer i Kukawa i nordöstra Nigeria. Över hundra personer massakrerades. Folket var under Ramadan samlades för kvällsbönen. De beväpnade män insisterade också hem och sköt kvinnor och barn döda. I dagarna efter regnen i flera ställen av självmordsbombningar med dussintals döda och skadade som följd.
8 juli 2015
Två byar angrips på sjön Tchad. Det finns 26 personer dödade. Attacken bär kännetecken Boko Haram.
Byborna blev överraskade i natt: terroristerna skära halsen och brände ner hus att göra efteråt där igen. Regionen har under de senaste veckorna för att bli mer uthållig attacker. Det är förmodligen Boko Haram svar på en gemensam offensiv mot terrorister arméer Nigeria, Tchad, Kamerun och Niger.
10 Juli 2015
Nigeria säger hjärnan två bomaansalagen i städerna Zaria och Jos har gripit.
11 jul, 2015
Boko Haram ansvarar för självmordsattack mot Tchads huvudstad N'Djamena. På den centrala marknadsplatsen kommer minst femton personer dödades av en självmordsbombare i en burka klädd man. Han tog hans bombbälte detonerade när en polis ville visitera honom.
Juli 12, 2015
Muslimska extremister av Boko Haram har publicerat eko ÄR en halshuggning video för andra gången.
Visas i videon är en eldstrid mellan Boko Haram militanta och den nigerianska armén. I slutet av filmen, IS-stil kopia, halshuggningen av en afrikansk soldat. Boko Haram mars svor trohet till IS.
Fångar
En attack mot ett fängelse i Diffa i södra Niger misslyckades. Minst fyra människor dog i kraschen, tre Boko Haram militanta och nigerianska militären. Syftet med attacken var att befria från fängelse militanter terroristgruppen. Boko Haram göra mer insatser för att befria fängslade militanta. Ibland är det möjligt att, som i november 2014, när 144 soldater kunde fly från den nigerianska fängelset i Lokoja.
16 juli, 2015
I nordöstra Nigeria, på en marknad i staden Gombe, befinner sig i en dubbel explosion 49 personer dödades och dussintals skadades. Attacken har inte påståtts, men bär kännetecken på en Boko Haram angrepp. Våldet i detta och tidigare bombningar pressade Nigerias president Muhammadu Buhari på. Han har befälhavarna i armén, flygvapnet och flottan sparken. Buhari arbetar med grannländerna för att förstöra terroriströrelse.
17 Juli, 2015
Tre unga kvinnor har blåst sig upp i Damaturu. Tretton personer dog och minst femton personer skadades. Det är i slutet av Ramadan, så många människor var i staden att göra vissa shopping för Eid.
Boko Haram faller också på en militärbas i Tchad. Tchads armé ger motstånd och dödade 19 Boko Haram fighters. De förlorar sig en man.
I Ramadan tid begått Boko Haram flera attacker. Detta ger terroristgruppen svarade på samtalet i den andra terroriströrelse IS. Som kallas för att beså död och förstörelse på så många gånger den muslimska fastetiden.

Boko Haram i juli 2015

LegendaA Kukawa
B Lake Chad
C Zaria
D Jos
E Ndjamena
F Diffa
G Lokoja
H Gombe
Jag Damaturu
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha