Bokanmälan: Lyssna-Israel - Wiesje de Lange

Lyssna i Israel är den magnifika bok Wiesje de Lange under 2004. Det handlar om en unik ställning i Israel i världen. Israel borde lyssna till Gd och de icke-judiska nationer har med Israel att lyssna. Men ofta har de inte gör detta och de slåss det judiska folket på alla tänkbara sätt. Denna kamp är inte bara mot judar utan mot Gd. Men vem som helst som vill tjäna Gd kommer att behöva lyssna till det judiska folket.

Data

  • Titel: Lyssna-Israel
  • Författare: Wiesje de Lange
  • år: 2004
  • Redaktör: Cook Kampen
  • ISBN: 90-435-0988-4

Om författaren Wiesje lång

Wiesje de Lange är författare till flera böcker om Israel, judendomen och andra världskriget. "Hör Israel" är den andra boken i en trilogi "judisk guide i det forntida Israel-landskap"

Content "Hör Israel"

"Hör Israel" är en bok med övertygande essäer om ställning Israel bland hedningarna. Israel spelar en viktig roll i världen som det utvalda folket som är mission är att sprida tron ​​på One Gd. Israel måste därför lyssna till Gd: Shema. Israel har lyckats förmedla budskapet? I en viss mening, ja, eftersom Tanakh översattes till de flesta språk. Ändå kristna och muslimer har bildat sin egen version av monoteism. Kristna och muslimer såg sig själva som valt. De var därför judar ser som fiender och förfölja och tortera dem. I stället för att lyssna, kämpade de mot det judiska folket och därmed mot den Evige. Med den här boken försöker författaren att låta läsarna att lyssna igen till Israel. I tretton kapitel finns många frågor på dagordningen, såsom Kabbalah, varningen Jeremias, Israel, den Evige, islam som har föga gemensamt med judendom, templet i Jerusalem, det unika förhållandet mellan Israel och nationerna, hur man handskas med det onda, om gudomligt helande, etc.

Etsel yttrande om "Lyssna-Israel"

Med en uppsjö av expertis Wiesje de Lange har ett antal essäer som är kompletta berättelser, men kan också läsas som en helhet. Lång bär typiska nationella religiösa ortodox judisk synpunkt ut. De nationella religiösa judar se hela Israels land som en judisk egendom i enlighet med den bibliska löftet. För dem, fredsfördrag såsom Osloavtalet inte värt mycket. Israel kan bara uppnå fred genom att fortsätta att lyssna på Hashem och inte genom att lyssna på lögner de folk som historiskt försökte skada Israel. Bibelns sanningar med Israel kan inte bekämpas.
Även om hennes bok är i huvudsak läsas av kristna som upprätthåller nära band med nationella religiösa judar, närmade de kristendomen också kritisk. Striden som Kristendomen århundraden kämpade inte lämnas ut i boken av judarna, även om tonvikten på islam. Det senare är naturligtvis inte förvånande, eftersom det judiska folket är för närvarande mer osams ligger hos araber eller muslimer än kristna.
Men jag undrar om du vill följa de kristna läsare Wiesje Lange och kan lyssna på henne. Personligen har jag ingen uppfattning om det. Wiesje kommer utan tvekan att ha många kontakter med sina kristna läsare och bedöma mycket bättre. Naturligtvis är dessa kristna ser det judiska folket som valt, men i vilken utsträckning dessa kristna acceptera som Kabbalah? Och de förstår att om de Wiesje talar om den kommande Messias detta betyder inte Jesu återkomst?
Min personliga åsikt på placeringen av Israel bland hedningarna är liknande den i Wiesje de Lange. I mina egna ord, vill jag tillägga följande till det. Precis som judarna genom historien har funnits ett test för världen, är nu Israel testet. Kärnan i antisemitism är svartsjuka mot resultaten av det judiska folket. Idag är svartsjuka gentemot Israel. Antisemiter kan inte stå att Israel typer av terräng är framgångsrik. Israel är hatad på grund av dess förtjänster och inte på grund av hennes brister. Israel är en ledare i religiösa eller mänskliga civilisationen, tekniska framsteg och vetenskapliga framsteg. Testet är om världen, kan detta acceptera. Väljer världen med Israel för Divine bibliska läran, liv och rikedom? Eller barbari, död och svartsjuka av antisemit?
Mer information Hemsida - Omdömen om böcker om Mellanöstern. Tack!
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Efter frispråkig skriver en bok är författare, som borde vara åtminstone. Skrivs till en ny bok. Levereras som författare är inte att säga "uttalas Judisk". Dialogen mellan Israel och nationerna är i huvudsak för evigt men uppnått ett stort ögonblick av ömsesidig uppfyllelse när världen kommer att acceptera att en Gd Israel är Herre världen. Denna sanning är inte varje dag under näsan gnuggade av världshändelser? De har ögon att se med och öron att kunna lyssna i Israel.

Bra recension, Etsel. Jag har själv talat med författaren och kan försäkra er om att de är precis som jag, loving Gd Abrahams, Isaks och Jakobs representerar i första hand.

En dialog är en dialog. Kan det judiska folket också lära något från andra nationer? Du skriver i din bok som Islam har få beröringspunkter med judendomen. Är det inte sant att muslimer bara kan lyssna på judarna? Hälsningar, Etsel

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också