Bokanmälan: Israeliskt stridsflyg ?? Bill Gunston

"En illustrerad guide till det israeliska flygvapnet är en guide till alla flygplan som har tjänstgjort i eller är fortfarande en del av det israeliska flygvapnet. Även om boken är redan nästan 30 år gammal fortfarande ger en god överblick och är en värdefull tillgång för fans av stridsflygplan. Efter en introduktion om historien om flygvapnet beskriver 78 flygplan, med fotografier, tekniska ritningar och rapportera deltagande krig.

Data

 • Titel: En illustrerad guide till det israeliska flygvapnet
 • Författare: Bill Gunston
 • år: 1982
 • Redaktör: Salamander Books Ltd
 • ISBN: 0-668-05506-5

Innehållet i boken "En illustratede guide till den israeliska flygvapnet"

I boken 78 flygplan, varav de flesta är naturligtvis inte längre flyga, diskuteras. Ett antal stridsflygplan som McDonnell Douglas F-15 Eagle och General Dynamics F-16, men är fortfarande den viktigaste kraft det israeliska flygvapnet.
Självklart kan jag inte diskutera alla flygplan. Jag vill därför begränsas till de plan som Israel själv skapat och som diskuteras i denna bok:
 • IAI Kfir
 • IAI Arava
 • IAI Westwind
 • IAI Lavi
 • IAI Scout
 • Tadiran Mastift

IAI Kfir
Eftersom Frankrike gjorde inte hägringar mer till Israel landet var tvungen att skapa plan. 1969, Israel började studera projektet Black Gardin att undersöka J79 motorn används i F4 E, monterad i ett Mirage. Så föddes Salvo. Senare, Israel lyckades stjäla ritningar av Mirage från Frankrike. På basis av ritningarna, den Nesher produceras. Vi har för närvarande 40 av dessa flygplan deltog i Yom Kippur-kriget. Den Nesher använde en förbättrad version av Cyrano radar. Andra Nesher plan flög utan radar. I slutändan var Israel kunna utveckla sin egen plan: den Kfir. Den Kfir-C1 kom i produktion under 1974. Den Kfir C2, fanns det ytterligare förbättringar. I 1982 följde Kfir-TC2. Totalt finns 220 Kfirs produceras som lämnat ett antal Columbia. Teknisk information i boken.
IAI Arava
Arava var det första flygplanet som gjordes helt i Israel. Det är ett transportflygplan med en maximal hastighet på 326 km / t, den första flygningen ägde rum i november 1969 mars 1972. Den 102 såldes också utomlands. Under Yom Kippur-kriget under förutsättning att frontlinjen bestånd. Idag Arava inte flyga längre. Teknisk information i boken.
IAI Westwind
Detta är en marin patrullflygplan. Den första flygningen skedde 1970. Flygplanet kommer från den amerikanska Jet Commander. Flygplanet deltog i Yom Kippur-kriget. Det används också för övervakning av kusten mot infiltration av terrorister från havet. Teknisk information i boken.
IAI Lavi
Detta var flaggskeppet i det israeliska flygvapnet att vara. Men Amerika slutade det. Den Lavi var att arbeta i 1992 som en ersättning för A-4, F-4, och Kfir. Teknisk information i boken.
IAI Scout / Tadiran Mastiff
Dessa är både obemannade flygplan. Samtidigt är Israel ett av de viktigaste utvecklarna blir obemannade flygplan. De är bland annat används av USA i Afghanistan. Teknisk information i boken.

Se Etsel

Denna bok ger en god överblick över alla flygplan till Israel 1982 hölls. Vissa flygplan är fortfarande aktiva. Boken är trevligt att läsa med en introduktion på historien om den israeliska flygvapnet. Men det finns många tekniska detaljer som huvudsakligen för flygentusiaster eller människor som förstår flygplan avsedda. Förutom Bilderna visas ritningar av flygplanet. En trevlig referens för alla som älskar flygplan och särskilt det israeliska flygvapnet.
Mer information: Home - IDF / israeliska krig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha