Bokanmälan: Den lilla Marianne

Jetten Degermark April 24, 2016 Miscellanea 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Boken The Little Marianne handlar om en flicka på fyra, hon antog när hon var sex år gammal. Marianne är inte sjuk eller ledsen, hon är bara glad och leva med mamma och pappa George Annemiek på en gård. Nicky Clijsen, författaren till denna bok har satt sin egen historia på papper, eftersom det finns mycket skrivet om utländska adoptioner, men inte nederländska adopterade. Boken är lämplig för barn mellan fyra och tio år.

Detaljer om boken

  • Text: Nicky Clijsen
  • Illustrationer: Marthi Rentjes
  • Utgivare: White Label
  • År: 2008
  • Sida ?? s: 60
  • ISBN: 978 90 78 809 09 8
  • Genre: barn
  • Pris: ca € 12

Om disken stjärnan, Nicky Clijsen

Nicky Clijsen född 1971, strax efter hennes födelse fick hon upp för antagande av sin biologiska mor. Nicky har ett halvt år i ett barnhem, sedan slutade hon upp med sina adoptivföräldrar. När hon var tolv, träffade hon sin biologiska mor, byggde de ett bra band. Efter födelsen av sitt tredje barn börjar Nicky på utbildning i psyko diagnostiska arbetstagaren. År 2008 utexaminerades hon på ämnet dyskalkyli. Nicky har under årens lopp som ofta används för adopterade. Hon har ett par år genom sekretariat Möbius foundation, en stiftelse för adopterade födda i Nederländerna. Under den tid som introducerade dem framför Möbius, var idén till boken The Little Marianne föddes. Hon har satt sin egen historia på papper, eftersom de ansåg att det var mycket skrivet om utländska adoptioner, men inte nederländska adopterade.

Om illustratören, Marthi Rentjes

Marthi Rentjes föddes 1943. Som barn hade hon varit förtjust i teckning och läsning. Marti kom i utbildningen som hennes föräldrar. Egentligen hade hon varit föredrar illustratör men det händer inte. Först när hon är mormor, kommer hennes önskan går i uppfyllelse.

Story

Marianne fyra år antogs när hon var sex månader gammal. Hennes första mamma var bara femton år när Marianne i magen började växa. Födelse mamma Marianne var fortfarande i skolan och bodde med sina föräldrar. De hade en stor familj, så ett barn kunde verkligen inte längre. Födelsen mamma beslutade att ta barnet att ge en ny mamma och pappa. Första Marianne kom i ett mycket stort hus där alla barn ?? s levde som gillar Marianne väntade på en ny mamma och pappa.
Joris och Annemiek var mamma och pappa vara Marianne. Av människor i ett stort kontor hade undersökt huruvida de kunde ge bra nog för ett barn. Annemiek mamma och pappa George bor på en gård, Marianne har alla djur. De första veckorna som hon bor med sina nya föräldrar i sitt nya hem, kommer det att finnas massor av människor längs att lära sig om Marianne. Det ser ut som en baby shower, men ett halvår senare.
Mama Annemiek är utrustad med en flickvän myrten, Mirthe har en vacker damm med fiskar, grodor och ankor. Marianne kan plocka två ankungar, de kan simma i dammen som pappa George har gjort. Marianne ser ankor som hennes adoptivbarn.

Texten och illustrationer

På framsidan en trevlig teckning av Marianne, med sin mamma och pappa hon sitter upprätt i sängen, Frukost på filtar. Under en bild på ett sjukhus krubba innehåller Marianne, är hennes namn där. På baksidan av boken kan du läsa berättelsen om adoption och att boken är lämplig för barn mellan fyra och tio år. Häftet innehåller en hel del illustrationer, motstående sidor ?? s hör ihop. På en sida bara ett bra illustration på andra sidan text och en liten teckning. En gång, texten på rätt sida, andra gånger på vänster sida. De är mycket fina teckningar, är allt svart skisserade och färgade med akrylfärg i min mening. Överst på varje sida hittar du två barer, en ljusgul och mörkgrön, dessa verkar uppmuntra att gå framåt, bortom stängerna sidnumret. Varje gång för ungefär sju textrader, handlar det om korta meningar. Marianne säger liksom andra småbarn vissa ord felaktigt som först hämtas i stället för antagna och esprex snarare än uttryckligt. Dessutom, enligt min uppfattning, svåra ord.
Ett fragment
Papa George och Mama Annemiek kan själva
inte har barn, hade doktorn sagt.
Kanske ett mirakel skulle hända,
men dessa inte hända så ofta.
I hade en stor kontor i den stora staden
folk tittade på om Joris och Annemiek väl
mamma och pappa kan vara.
Oavsett om de skulle vara bra nog för en baby
kan ge.

Min åsikt

Jag läste den här boken till min son bara sex år, vi båda har haft det en trevlig bok. Liksom Marianne han kämpade för att uttala ordet adoption. Bra att kunna förklara på grundval av en bok som handlar om adoption. Jag ser alltid efter information om författaren och illustratören, rörande att läsa på Internet som Den lilla Marianne är berättelsen om Nicky Clijsen själv. Rekommenderas denna bok av historia, men också av de vackra illustrationer av Marthi Rentjes.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Pelle frisyr
Nästa artikel Fossila företagskulturer
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha