Board: 5 dagar per månad är tillräckligt för att förbättra hälsan

Board: 5 dagar per månad är tillräckligt för att förbättra hälsan

Flera experiment på möss och människor tyder på att begränsa sitt kaloriintag fem dagar per månad ger fler fördelar än en konventionell diet.

Beröva dig varje dag, vid varje måltid, kanske inte är det bästa sättet att gå ner i vikt och hålla sig friska, enligt en ny studie. Resultaten av en forskning som utförs vid University of California laget, USA, tyder på att kosten under fem dagar per månad skulle vara mer fördelaktigt att hålla fast vid det varje dag.

I själva verket har tester på möss visat att denna teknik avsevärt förbättrar den allmänna hälsan, ökar livslängden och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom, inflammatoriska sjukdomar och cancer. Hjärnorna gynnas också. Systemets, kallad "härma Fasting Diet", härmar effekterna av fasta utan att begränsa tillhandahållandet av en drastiskt sätt. Målet är att minska 40% av energiintaget genom att äta mindre protein, mindre kolhydrater och mer "bra" fett.

Vävnaderna regenerera snabbare

Genom att observera effekterna av kost på möss, Valter Longo, huvudförfattare till studien, och kollegor rapporterade också en ökning av vävnadsreparation. Exempelvis, lever- och stamceller i kroppen, har regener mycket snabbare än i kontrollgruppen. Samma typ av experiment, som ger samma typ av uppmuntrande resultat, genomfördes på nästan 80 frivilliga försökspersoner, forskarna förklara i sitt arbete, inte publicerade tidskriften Cell Metabolism.

Ytterligare forskning för att bättre förstå hur systemet fungerar måste sättas på platser, men författarna av studien är fortfarande mycket optimistiska.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha