Bänkskivor eller bänkskivor, typer och material

Valand Lindholm Februari 26, 2016 Hus & Trädgård 11 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Oavsett om du har en dyr eller billig kök i huset, vilken typ av bänkskivan bestämmer en stor del av ditt kök är enligt dina önskemål. Nedan mer om valen i kök, arbete och bänkskivor.

Syftet med bänkskivan

Ett kök ark används vanligtvis för olika ändamål: att ställa saker och ting, de rätter att göra, att äta redo att göra, för att tillfälligt gå förlorad heta kastruller och så säkra fler affärer. Detta innebär att en köksbänk måste vara möjligt och vidare bör också vara bra vattentät elastisk. Inte alla material kan lika väl mot det. Det är därför rimligt att titta på det kritiskt innan man beslutar att köpa. Dessutom hittar du vacker bana spelar också en viktig roll i sökprocessen.

Vanligt använda material

Vanligt använda material bänkskiva:
  • plast köksbänkar
  • stenblad
  • komposit bänkskivor
  • fasta bänkskivor trä
  • Bänkskivor i rostfritt stål

plast köksbänkar
Med plast bänkskivor är vanligtvis de avsedda ark framställda från 32 mm vattentät limmade mulitplex, vilken är försedd med en HPL laminat. HPL står för High Pressure Laminate och är ett hårt toppskikt som består av flera skikt av kraftpapper impregnerat med ett transparent hartslager. Tjockleken av detta toppskikt är endast 0,7 till 0,8 mm. tjock, men genom en jungfru bli extra stark högt tryck. Färgen hos arket bestäms av valet av det papper som används i toppskiktet. Du kan välja från ett brett spektrum av färger, träkonstruktioner och fantasi.
stenblad
Eftersom stenblad kommer från naturen är ingen bänkskiva densamma. Detta gäller även de färgskillnader och färger som möjligt. Bladet av önskad storlek kan begränsa ditt val av natursten. Inte alla stenar finns i önskad storlek är tillgänglig.
Det finns ett urval av granit, kvartsit, marmor eller skiffer och det finns fortfarande variationer från slät päls och ibland gå igenom med vackra ådror. Färgerna är möjligt från vitt till mycket djupa svarta och ytorna genom polering matt till blankt varierar. För varje smak.
komposit bänkskivor
Komposit bänkskivor består av 95% kvartsit och 5% polyesterharts. Detta kommer att behandlas tillsammans under högt tryck till plattor, och sedan kalibreras. Tidningen har en vacker kristall-liknande utseende och sätt att redigera det översta lagret bestämmer accent. Tidningen är grunden och smutsavstötande, slitstark och hygienisk, och utmärkt underhåll och värmebeständigt. Totalt ett bra val om du faller för den här looken.
fasta bänkskivor trä
Dessutom hör en solid träplatta till möjligheterna. Ger en livlig och varm atmosfär av den naturliga karaktären av trä. Många typer av trä är lämpliga, såsom ek, mahogny, körsbär, bok eller lönn. Träet kan oljas eller lackeras. För bevarandet av materialet kommer att behöva underhållas regelbundet. Cirklar eller fläckar är annars nästan oundvikliga.
Bänkskivor i rostfritt stål
Dessa blad starta, kanske lite orättvist, för att få lite omodernt. Nästan oförstörbar och säkert med en våffla struktur knappt repor. Rostfritt stål är en legering, och erhålles genom smältning av olika typer av metaller och blandning. De viktigaste inslagen i legering av krom och nickel. Även om det inte reptålig, har detta ingen inverkan på kvaliteten på dessa blad. Användningen av en skärbräda är naturligtvis tillrådligt. Men detta är mer på köksbänkarna.

mer information

Utanför ovanstående ytor, det finns flera typer som du kanske tror är inte rätt på. T.ex. skivor av keramik, glas, kakel eller Corian.
Vill du ha mer information eller har några speciella önskemål om ditt köksbord, sedan prata med en köksspecialist i ditt område. De kan erbjuda dig allt material och kan lägga ett bud på tidningen som du väljer.
Ha kul med ditt nya inköp i köket.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Lekfullt flytta
Kommentarer (1)
Anneca Rosenqvist
  Like 4   Dislike 0

Brett utbud av bänkskivan material för att hitta den vackraste, det finns många typer.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha