Blomma-salt: A "pump" av järn, zink och andra näringsämnen

"Fleur de sel" är namnet på den första saltkristaller som bildas och stanna kvar på ytan av salt, som tagits ut före deponeringen i bakgrunden och utbildning av havssalt. Processen att samla salt blomman är gjord av fin, handgjorda så att kristaller inte sjunka, torka i solen och resultera i mer krispigt kristaller. Denna typ av salt är mycket mer känsliga än vanligt salt, därav uttrycket "blomma", och inte genomgår någon bearbetning eller förädling, anses vara den renaste saltet hittades.

Legenden säger att i början av havssalt extraktion ägde rum i den kristna eran av kelterna. För närvarande är den mest traditionella produkten franska, samlats vid kusten i Bretagne. I Brasilien är fleur de sel ökar i popularitet på grund av de fördelar det ger, är mer känslig än vanligt salt.

Fördelarna med havssalt

Även kallad "rent salt," denna gastronomiska delikatess är naturlig källa av järn, zink, magnesium, borta, fluorid, natrium, kalcium, kalium och koppar, och andra element som gör mycket bra för vår kropp. Varför inte genomgår någon bearbetning eller förädling kristallerna hålla den rikedom av mineraler som är viktiga för hälsan, vilket ger den största fördelen med fleur de sel på raffinerat salt.

Även känd som "marin kaviar," blomman av salt anses vara en krydda gourmetmat och används vid framställningen och slutförandet av sofistikerade recept.

Använda fleur de sel?

Till skillnad från raffinerad salt eller grovt salt, fleur de sel bör inte användas för intäkter och inte tagit till branden, inte förlora sin krispigt konsistens. Läge produktanvändning är som en sista krydda, ger mer smak till mat. Förutom att lämna goda maten, läckerhet gör dem mycket elegant rätter.

Kom ihåg att havssalt är ändå en typ av salt, så det bör användas sparsamt. Rekommendationen är inte mer än en tesked per dag.

För att belysa smak av rätter, som anges är att ta några kristaller med händerna och spraya dem på maten.

Fleur de sel kan användas på bakad potatis, ägg, sallader, olivolja och bröd, kött, fisk, grönsaker och fullständigheten intäkter. Finns till försäljning i hälsokostbutiker och i vissa snabbköp.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha