Blodförlust under första hälften av graviditeten

Vaginal blödning under första hälften av graviditeten kommer vid femton till tjugo procent av alla graviditeter. I vaginal blodförlust i början av graviditeten, finns det en ökad risk för problem senare i graviditeten, såsom till exempel, för tidig födsel, perinatal sjuklighet och dödlighet, och havandeskapsförgiftning. Nedan är de möjliga orsakerna till vaginal blödning i första hälften av graviditeten och politik diskuteras här.

Implantation blödning

En implantation blödning, även kallad nidatiebloeding, är ljus vaginal blödning i början av graviditeten, som fungerar som det befruktade ägget implanteras i livmoderslemhinnan. Det förekommer mycket tidigt i graviditeten. Detta är dock helt ofarligt och inte kräver behandling.

Missfall

Det talas om ett missfall eller spontan abort om graviditeten slutar av sig själv innan den sextonde veckan. Det första symtomet är vaginal blödning som ibland åtföljs av mild mag- och ryggsmärtor. En barnmorska kan döma genom en vaginal undersökning huruvida abort är klar, genom att känna om livmoderhalsen är öppen eller stängd. Också de kan möjligen känna igen symtomen på ett utomkvedshavandeskap, såsom en smärtsam motstånd vid sidan av livmodern. Eftersom de flesta gravida kvinnor som redan har haft en ultraljudsundersökning i början av graviditeten, en sådan ektopisk graviditet ofta uteslutna. Om livmoderhalsen med vaginal blödning är fortfarande stängd, kallas det en abort imminens, en pågående missfall.
En spontan abort kan fastställas med hjälp av ultraljud, det finns ingen hjärtaktivitet synlig. Om det finns hjärtverksamhet är synlig, är sannolikheten att graviditeten omsättning på mer än 97 procent. Detta är också viktigt för tryggheten av kunden, de sedan veta var de står. När en abort spontaneus eller imminens det inte är nödvändigt att hänvisa patienten till sekundärvård, inklusive sängläge inte vettigt. Ofta en intervju om naturhistoria för missfall. Den blodförlust genom missfall varar ofta sju till tio dagar, om det tar längre tid, gör detta ge en indikation att omdirigera klienten. Om en abort imminens fastställts, men en spontan abort inte sätta kunden kan konsultera gynekolog som ska skickas till avbryta graviditeten. Andra indikationer att vidarebefordra kundens antagande på en ofullständig abort, misstänkt utomkvedshavandeskap, svår blodförlust och feber.
När missfall inträffar efter den tionde graviditetsveckan och klienten är rhesus negativ, är det nödvändigt att de ges anti-D. Detta är också nödvändigt om den tionde veckan nacurretage inträffat.

Ektopisk graviditet

Ett utomkvedshavandeskap är ett utomkvedshavandeskap och kan leda till mycket allvarliga komplikationer såsom inre blödningar från brott i äggstockarna. Ofta också tala om ljus vaginal blödning. Det kan också ha skuldra eller tryckfritt ?? ??. Barnmorskan kan göra extern och intern granskning med misstänkt utomkvedshavandeskap. För extern undersökning överväger kompression och rebound ömhet i buken, peritoneal irritation, som ett symptom på en intraabdominell blödning. Vid intern granskning kräver att säkerställa pendeln på smärta i livmoderhalsen och smärta eller en smärtsam motstånd vid sidan av livmodern. Om symtom på ett utomkvedshavandeskap är närvarande, måste kunden omgående remitteras till en gynekolog. Detta kan med ultraljud eller laparoschopie fastställa eller utesluta ett utomkvedshavandeskap. Gynekologen kommer att fortsätta till en kirurgisk behandling medelst laparoskopi eller laparotomi, som också avlägsnas äggstocken i vissa fall.

Hydatidiform mullvad

Hydatidiform mullvad är en ovanlig orsak till missfall. Det är inte fråga om en frukt och trofoblasten bildar många vätskefyllda blåsor. Symtom på en hydatidiform mullvad som livmodern är oftast högre än väntat i dräktigheten och ofta blödning. Utsöndringen av hCG i urin är mycket hög och ekot vesiklar synliga. Om diagnos ställs, är det nödvändigt att hydatidiform mullvad bort av en gynekolog, genom ett ultraljud guidade zuigcurretage. På detta sätt kan upprätthållas fertiliteten hos klienten.

Cervikal eller vaginala abnormiteter

Under graviditeten är det blöder ske utan obstetrisk orsak. Dessa är ofta vaginala eller avvikelser i livmoderhalsen, såsom, till exempel, en polyp eller livmoderhalsen livmoderhals tumör. Dessa avvikelser är ofta upptäcktes av en slump av gynekolog, om klienten vidarebefordras för vidare utredning till blodförlust. Detta kommer sedan policy här.

Kontakta Blödning

Efter att ha sex under graviditeten kan ha ljus blödning. Detta beror på att under graviditeten livmodern och livmoderhalsen är starkare genom blod och blodkärlen är närmare ytan, som kan riva under sex. Detta är helt ofarligt och inte kräver behandling.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha