Blodförlust efter klimakteriet

Medelåldern när en kvinna kommer i övergången är mellan fyrtiofem och femtiofem år. I det ögonblick en kvinna i minst ett år har inte mens, det är övergången. Om du efter den tiden är blödning, bör utredas vidare. Orsaken är oftast helt ofarliga, men du kan göra det bättre undersöka alla fall. Vilka är orsakerna Vaginal blödning efter klimakteriet och hur kan du ha denna undersökta?

Övergången

De flesta kvinnor får på deras åldern mellan fyrtiofem och femtiofemte i övergången. Det innebär att äggstockarna inte längre har fertila ägg. Inledningen av övergången märks eftersom oregelbundna menstruationer, som ibland förekommer mer eller mindre blodförlust. Så småningom blir det mindre och om ett år eller mer blodförlust var mer man talar om övergången, som också kallas klimakteriet. Detta skall bestämmas endast i efterhand.

Vaginal blödning efter klimakteriet

Om det finns efter ett år eller mer efter den sista menstruationen det ännu en gång från blodförlust, måste orsaken till detta spåras. Vanligtvis är det ofarligt, men ytterligare forskning är sedan önskvärt för att utesluta cancer eller någon annan allvarlig sjukdom. I omkring 10 procent av fallen finns det en malign sjukdom. Livmodercancer uppstår vanligtvis efter klimakteriet.

Orsaker

Efter övergången är fodret av insidan av slidan blir tunnare och mer ömtålig genom minskningen av mängden kvinnliga hormoner. Detta kan göra det lättare att skapa en blödning. Det kan finnas som ett resultat av en torr slida vägg tidigare smärta vid samlag uppstår som kan orsaka blodförlust. Det finns flera orsaker till blödning efter klimakteriet, såsom:
  • Minskning av tjockleken hos slemhinnan i vagina och livmoderhålan
  • Torrhet genom slemhinnan tunnare
  • Polyper i livmodern eller livmoderhalsen
  • Mediciner som blodförtunnande medel
  • En fibroid i livmodern
  • Livmoderhalscancer

Till läkaren

Även om det har varit blödning stoppas, är det ändå lämpligt att rådgöra med din läkare. Vanligtvis är blodförlust från livmodern. Läkaren kan inte undersöka insidan av livmodern och han kommer vanligtvis hänvisa dig till en gynekolog. Det kommer då att tas, varefter en smutsfläck efter laboratorietester kommer att visa om det finns celler närvarande som indikerar livmoderhalscancer eller en prekursor därav. Cellerna undersöks av en patolog. Dessutom kan beslut fattas om att ytterligare undersöka.
Ultraljudsundersökning
Ett eko gör den inre strukturen av livmodern synlig. Tillåter störningar såsom muskelknutor, onormal förtjockning eller polyper hittas. Om livmoderslemhinnan har en onormal tjocklek, vilket kan bero på kvarvarande hormonell aktivitet. Detta gör att läckage och blodförlust. Det kan också uppstå en elakartad tumör. Vanligtvis hantera detta väl. Livmodern måste sedan avlägsnas, vanligen tillsammans med äggstockarna.
Tissue Research
Om ekot är uppenbart att det finns en förtjockad endometriet kan vävnad avlägsnas från livmoderhålan. För detta kommer den gynekolog placera en spridare genom slidan och sugande bort vävnad från livmoderhålan. Studien inte känner sig bekväma och kan göra en del smärta. Vävnaden kommer att granskas av en patolog och.
Hysteroskopi
I detta test ett tunt rör till vilken en kamera är monterad på livmoderhålan är insatt för att erhålla en bild av livmoderhålan och endometriet. När en polyp är synlig där, kan den avlägsnas. En polyp är en utbuktning i livmodern och är oftast godartade. Det kan leda till blodförlust.

Behandling

Efter övergången, mängden av hormonet östrogen i blodet, vilket orsakar slemhinnan i livmodern och vagina inne krymper. Detta gör att vaginal torrhet kan bygga upp och göra samlag smärtsamma. Dessutom kan detta leda till blodförlust eller en onormal urladdning. En behandling med hormoner kan det föreskrivas.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Hej, Jag är en kvinna på 41 år. Ben opererats två år sedan, på grund av endometrios. Mina äggstockar avlägsnas. Ett år tidigare var jag artificiell i övergången med hjälp av Zoladex. Min sista menstruation var år 2011. Nu tre år senare har jag allvarlig vaginal blödning. Till 1,5 / 2 weken.Ik ska ligga plant, jag är så trött på det! Detta har pågått sedan januari förra året. Enligt läkaren och min gynekolog kan jag blöder? De tar inte mig allvar! Jag har en hel del smärta, mage, ben, rygg när jag ringer de frågar inte lugna mig. Jag ska blåsa ut, kan fortfarande weing. Är väldigt trött och svag. Kan någon hjälpa mig i detta? Hälsningar, Les

Klagomålen ljuder allvarligt. Det kan ha många orsaker. Vad gjorde gynekolog exakt fastställas? Kanske ett andra utlåtande från en annan läkare? Hälsningar, YMBakker

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha