Blåbär som läkemedel

Tillsammans med jordgubbar hör blåbärs de mest hälsosamma fruktarter. Liksom de flesta andra frukter, ingår även blåbär om helande krafter. Således är detta bär bra för, bland annat, urinvägarna, ögon, lägre kolesterol och anti-inflammatorisk. Det kan också hjälpa, bland annat mot vaginal infektion, gikt, och förekomsten av vissa cancerformer.
  • Blåbär
  • Blåbär eller blåbär?
  • Den läkande effekt
  • Tips

Blåbär

Ursprungligen, blåbär i Nordamerika. Först av allt, har detta bär använts för sin starka färg. Detta var mycket lämplig för färgning av olika produkter. Tidigt på helande krafter av blåbär upptäcktes. Som indianerna använde detta bär bland andra förkylningar. De torkade bären, vilket gör dem att konsumera hela året. När indianerna kom i kontakt med kolonisterna, de lärde dem dessa kunskaper.
Runt 1900 var blåbär odlas till blåbär, som kom 1923 för första gången i Nederländerna. Idag är de allmänt används för att lindra matsmältningsbesvär.

Blåbär eller blåbär?

Det finns en tydlig skillnad mellan blåbär och blåbär. Blåbär är en odlade arter. Så är dessa blåbär större och växer i klasar medan blåbär är små och ligger individuellt i bushen.
Ett annat kännetecken skillnad är massan. Den blåbär innehåller röda köttet och blåbär vita. Så köttet av de odlade bär inte kommer att smitta av sig och de är lättare att hantera. Båda bessoorten ha blå hud med en dis över det. Detta skal innehåller en mycket stark färgämne som emitterar och är svåra att avlägsna.

Den läkande effekt

Både blad och frukt av blåbär är bra att använda mot olika åkommor och sjukdomar. Och även barken av roten kan användas för medicinska ändamål, eftersom det är rikt på tanniner. Tanniner gör proteiner fälls ut och fungerar som sammandragande, antiseptisk och sammandragande. Det används ofta för att lindra smärta, för att minska svullnad och blödning, och därmed driver så sårläkning främja. Tanniner emellertid blir inaktiva i kombination med mjölk.
Bladen innehåller blåbär: tanniner, flavonoler, glucokinine, arbutin, vitamin A och vitamin C. Glucokinine och Arbutin arbete hypoglykemiska, vilket ger en jämn operation för diabetiker.
Arbutin fungerar i urinvägarna, och endast i en alkalisk miljö. I en alkalisk miljö arbutine faktum omvandlas till hydrokinon som desinficerar och dödar bakterier. En bra grund för blåskatarr. Dessutom tidningen fungerar också i njur- och urinblåsan stenar, njurinfektion, prostataförstoring, prostata inflammation, ödem, gikt och diarré.
För att dra nytta av den helande kraften i detta lämnar en kan göra te. Vänligen konsumera te utan socker, eftersom det berövar sin läkande effekt.
Använd bladet till dess tanniner, är det lämpligt att torka bladen först. Gör looistofgehalte. En infusion av bladen kan också hjälpa något mot en vaginal infektion. Detta kommer att administreras av en irrigator, utan kolla med din läkare först!
Bären själva innehåller: citronsyra, antocyanin, oorganiska salter, invertera myrtillin, pektin, vitamin B och C. Antocyaninfärgning är en lila / rött pigment som finns i rött, violett och blå färgning av frukter. Eftersom bären innehåller höga halter av antioxidanter, hjälper de bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, förhindra vissa cancerformer och både psykiska och fysiska åldrandet. Blåbär ytterligare främja produktionen av kollagen och de fungerar bra mot nattblindhet.
Blått färgämne anthocyaanhoudende Berry, har också en mycket god effekt på blod, hjärta och blodkärl. En amerikansk studie har visat att denna färg, kalk ackumulering i blodkärlen i 10 ?? 12 veckor kan minska till 0. Den blå färgen Berry hjärta blir bättre cirkulation och överlevnad kommer att bli större. Dessutom gör färgämnet också uppdatera hjärnor reagerar snabbare och mer exakt arbete.

Tips

Välj din egen:
Odla dina egna blåbär, då du uppmanas att pukken bladen i juni och juli, innan frukterna mognar. Bär du väljer när den är mogen.
Fläckar:
Med tanke på den starka färgen på bär kan komma otäcka fläckar på kläderna. Detta kan du försöka ta bort det genom att gnida insidan av en citron över fläcken eller citronsaft att droppa på. Skölj sedan av med varmt / hett vatten. Citronsaft kan också vara en lösning för färgrester på händerna och liknande.
En plats i vita bra, kan du försöka ta bort den med filmjölk. Detta också skölj sedan med varmt / hett vatten. Var kan jag köpa den blå bär?
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Om du köper bär i snabbköpet, bör du tvätta dem först?

Jag gillar de blå bären mycket smakrik. Jag får detta varje vecka i snabbköpet. Det är dyrt, men du får en hel del för några hälsoproblem. Jag kommer alltid att fortsätta att använda den, istället för att svälja tabletter!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha