Blandford Fly en blodsugande fluga

Karle Rosenqvist Februari 27, 2016 Natur 525 24
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vanligtvis myggor som orsakar en olägenhet men en liten giftig fluga kallas Simulium Posticatum i Engles The Blandford flyga, är mycket värre. Bettet är mycket smärtsamt och kan orsaka mycket elände. Ibland, för vissa människor ett sjukhus, är nödvändig noggrannhet. Den varma fuktiga vädret, finner han sig mer i sitt esse och expanderar, han har också setts i Nederländerna.

Simulium Posticatum

En liten svart fluga med en storlek på 2 till 3 millimeter med det vetenskapliga namnet Simulium Posticatum börjar ge mycket turbulens eftersom folk är ganska trött på. I England de kallar det flyga: The Blandford Fly, i Nederländerna, är han helt enkelt kallas "kriebelmugje". I och för sig är detta förvirrande eftersom det finns många fler insekter som kallas kriebelmugjes.

Utseende

Små svarta flugan med en storlek på 2 till 3 millimeter. I förhållande till kroppen har han breda vingar. Slående blodkropp är att det är lätt böjda. Skrapan är kort men bred. Benen är svarta med grå fläckar.

Smärtsamt bett

Flugan kan vara liten, men han biter som en stor en. Han älskar humanblod och bita främst i fötter och underben. Men också på andra ställen på kroppen, slår han vill erkänna. Eftersom det är så liten kan den lätt tränga genom kläder, vilket gör det svårt att skydda mot bites. En bit av flugan är mycket smärtsamt eftersom han har en bred mun sting, till skillnad från de flesta myggor, som har en skarp sting mun. Den holländska namnet "kriebelmugje" är faktiskt väljs mycket olycklig på grund av klåda, finns det egentligen ingen fråga alls.

Våldsamma reaktioner

För att suga blod, flugan spraya giftiga saliv i bettet för att förhindra koagulering av blodet på detta sätt, kan flugan lugnt fortsätta att suga blod utan hålet stänger. Saliven kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner i kroppen. Det kan vara en smärtsam kliande bula, men det kan också förekomma en betydande infektion med feber, ibland så allvarlig att sjukhusvård är nödvändig.
En svärm av flugor kan vara ganska farligt, det finns fall där kalvar och andra djur har dött förtöjda biter i farten.
av strömmar Blandford fly känner sig hemma

Habitat

Flugan finns främst i England i floder och vattendrag, men också i Tyskland och Spanien, har han redan orsakat mycket besvär. I Nederländerna har flugan redan observerats, men det finns inga allvarliga problem kända.
Blandford Fly söka i Nederländerna den mjuka strömmande vatten. Detta bör vara klart men kan även vara något förorenat. Eftersom dammar blir allt populärare i trädgårdar, känns mer och mer luft hemma i städer och kan överleva bara bra där. Av den varma och fuktiga vädret det ännu enklare att skingra.

Larver

En hona behöver blod för att återge, är proteiner som används i blodet för produktion av ägg. Honorna är därför den enda som sticker, kommer en manlig aldrig punktering. Äggen placeras sedan på växter som växer längs floder och vattendrag och det kommer att utvecklas till larver. En larv klamrar sig fast med hjälp av ett slags silke och filter ur vattnet små matrester.
Skydd
För att skydda dig mot Blandford flyga, du kan bära de bästa kläderna utan hål, så inga virkade västar eller liknande. Även användningen av DEET kan hålla flugorna på avstånd.

Titta på din kropp

Om du stack det? Var uppmärksam på din kropp. Får du en inflammation i bitit plats eller om du blir sjuk och du får feber? Kontrollera med din läkare.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Angel Maker
Nästa artikel Hudvård under värme
Kommentarer (24)
Annelen Hägg
  Like 4   Dislike 1

För några år sedan högg jag under en grillfest på en bakgård. Den första dagen kliade särskilt efter en dag var det en hård röd skala hot bula, vilket var mycket smärtsamt, men ändå kliade! Ett år senare var vi på semester i Tyskland. På campingen finns de satt i gräset. Särskilt i skymningen som flyger blir aktiva. Jag stack ett antal gånger, men mina barn hade inga problem. Mitt ben gav upp och jag kunde inte få upp där. Mycket irriterande om du för någon sanitär besök hela vägen till toaletten blocket ska snubbla mellan man och barn. Även i år knivhögg jag igen. De gillar mig lycklig. I södra Tyskland, men också bara i min egen hemstad. Kylning med en icepack hjälper smärtan. Hädanefter sommaren räknas inte i skymningen i gräset står med bara ben!

Chrissie Åkerlund
  Like 4   Dislike 1

Jag är nu för tredje gången på två år för att sätta mitt ben på tennisbanan genom verkligen en mycket liten svart flygande varelse. Bettet orsakar en röd hot spot som kliar enormt och slutligen blir en riktig svullnad. Endast genom några piller från läkaren och en salva drar bort. Mycket irriterande att en sådan bugg som orsakar detta. Det kan ta bara fyra veckor innan den avtar.

Gunnlis Lundin
  Like 2   Dislike 2

Förra onsdagen med en egen segel på kanalen i Tilburg. Ben knivhuggen flera gånger på båda benen. Det är nu fredag ​​kväll och det kliar liknande sjukdom och känner bränna till. Idag kände jag mig också lite febrig. Har det vinäger opgesmeerd. Detta har även hjälpt. Men har god erfarenhet där.

Ingvor Lindqvist
  Like 3   Dislike 2

Il blev biten två år sedan och fick ett rött märke en dag senare började mycket jeuken.midden på plats fanns en mörk fläck. tänkte på en toxisk dpinnenbeet eller gadfly. Efter några veckor senare var det röda borta, det fanns en brun lidteken.voorbije år biten igen på kvällen. återigen ingen ide vad det var. samma klagomål. och igen strax före vakantie.gisteren kvällen var fortfarande i trädgården, kortbyxor och väder pris. Nu bettet strax under knäet var och jag har känt bettet. fast jaben. evven kunde se vad det var. en liten svart sak. men trodde att detta kan inte zijn.vandaag svår klåda och en bra röd fläck på två ställen: under knäet och ankeln där en droppe blod zat.ik'm så börja surfa och är säker på att jag nu har hittat den skyldige . Istället Belgien vilvoorde. behöver bara ett par år som bor i vår region.

Berni Bergh
  Like 1   Dislike 0

I tre dagar 6x biten. Svullnad i underbenen att fördubblas. Den senare efter behandling av ett insektsbett penna inte lida. Men en 10 minuters show på bettet tills blodet kommer ut. Allergi tabletter hjälper mycket.

Åsgöt Asplund
  Like 0   Dislike 0

Hej, har jag nyligen blivit biten flera gånger av en okänd för mig svart fluga. På mitt hus bakom huset på kvällarna. Jag har en hel del problem men jag är inte sjuk Vanin omedelbar närhet är inte mycket vatten, på några km från skalet är en stor moerasgebied.Groeten Peter

Annvi Hedlund
  Like 4   Dislike 0

Jag har varit så dum att gå klippa gräset på skymningen tills det blev mörkt. Jag kände att det kittlar, men inte för att jag fick sparken. Jag har mer än trettio knölar som blir allt hårdare och större. morgon GP men ett samtal!

Bergljot Lindelöf
  Like 2   Dislike 2

I Italien min make i benen nålas, fruktansvärda klåda och du kommer verkligen se prick fläckar, var jag bara 2 x gepriktNa två veckor hemma, jag var spetsade på armar och ben, tjocka skivor, även en av cirka 10 cmen fruktansvärd klåda, azaron inte hjälpt varv apotek de sade att de var lika sinnes flugor, irts överstiger fruitvliegjes.het konstig sak är att vi inte ser överallt i huset och råkade oftast på natten, när vi går på toaletten gaan.wij att bedswanzen första tanke, men det är helt ren, även i matrassen.Nu jag läste detta, det måste vara zijn.heb underrättats på apoteket resqucreme kärr bach, ger lättnad och jag hoppas att det kommer snart wegtrektwij hade aldrig hört talas om, det kommer i Italien varje år, hörde vi nästan alla människor gick med fläckar på benen.

Anthina Hagerstrom
  Like 1   Dislike 1

Jag kan inte sova på grund av branden i slutet av smärta i benen, där jag sitter vid datorn ännu men bara ser gick igenom vad har för varelse jag gå till worden.Vorig år jag blev knivhuggen på tre ställen under trädgårdsarbete, en som jag hade En droppe blod som hade stelnat och nästa dag hade jag tre platser rodnad senare blev lila. Detta år var jag också knivhuggen flera gånger och tillbaka benet var bara riktigt lila. Idag satt jag med en vän och grannar till mig bor i en mysig gård min trädgård dricker kaffe runt benet flög alltid små flugor och jag kände att stucken några gånger. Vi berättade varandra dessa små buggar kan inte ha varit alltför, i den andra de nästan inte flyga. Jag gjorde två våt kökshanddukar och svepte mitt ben till mina tre kvartal byxor. Nu kommer jag igenom här för att läsa weldegelijk bakom det som kunde ha varit lite ruttna flugor. Jag var så nära att barrträd planterade tillbaka min granne tre år. Det kan också komma dit? Är de där? Eller fir'm redan ganska hög? Två år gammal. Jag kommer från Veendam

Annline Malmgren
  Like 3   Dislike 0

Och varelsen måste också visa en förkärlek för traning området vv Nieuwerkerk. Har blivit knivhuggen flera gånger på lördag morgon; allergiska reaktioner som beskrivs av andra. Underben enormt tjocka, röda, spänd, känsla av allmän sjukdomskänsla. Efter en dag eller två är den enorma klåda som varar ungefär 1,5 dagar. Sedan ett par dagar, lite svullnad och fredagar är de värsta klagomål. Och lördagar kan åter nålas. Suck. Jag längtar efter vintern.

Edi Eklund
  Like 1   Dislike 1

Jag har också sökt mig ruttna namnet på denna lilla rotzakje! Förra året var jag först biten i båda fotleder. En giftig stick med en droppe blod. Svullnad och klåda var ute så jag trodde det skulle vara OK. På kvällen började mina ben att svälla och dök upp fukt spränga den plats där det blev biten. Mina ben var tjock, röd, och jag fick feber. Jag har tagit direkt antihistamin, men det gav ingen lättnad. Nästa morgon jag kunde genom smärta och svullnad från promenader och kände alla lederna i min kropp väldigt varm. Den läkare har ordinerat mig antibiotika när nästa Tavegyl. Svullnaden sedan tog fart ganska snabbt och jag kunde stå på båda fötterna igen efter en vecka. Läkningen av såren varade anmärkningsvärt lång. Också från andra jag har hört att detta andra än intäkterna på en normal tugga. Jag har hållit på fula ärr. I torsdags återigen biten två gånger i underarmen och armhåla, verkade reaktionen mer intensiv än förra gången, nu med svett och ångest där. Dock endast efter ett antal timmar. Tavegyl hjälpte också den här gången. Kan den våldsamma reaktionen ligger på platsen för bettet? eller så kan du vara mer mottagliga för gift Blandford Fly?

Ingamaria Hermansson
  Like 5   Dislike 0

Jag har blivit biten av flugan förra onsdagen i Amsterdam skogen. Djuret satt på min shin och jag m misshandlades till döds. ja det fanns ett blödande sår bakom. Det fanns en kliande, skivformad puckel bakom där ibland lite vätska kom ut. Jag ser fram emot att sprida information om denna insekt.

Dika Holgersson
  Like 0   Dislike 1

Jag vet äntligen vad irriterande bugg mig betar allt för femtielfte gången neemt.De konsekvenser faktiskt som beskrivs mest. I år två gånger redan högg på mina vrister. Första gången var i Sittard på terrassen. Du känner sting och hålla tå liten droppe av blod bakom. Vid en första anblick tyder det ingenting annat än en dag börjar senare gesodemieter. Vätskeansamling nästan upp till mitt knä. Huden blir röd och varm. Vesikel på den plats där stucken är sant då limliknande vätska kommer ut. Det kliar som en galning och säkerligen har tre dagar kostnader påverkas nämnvärt. Med stativ gör fortfarande ganska öm. Har inte varit till läkaren. För mig den bästa kylningen och hjälper låg ben hög. Så småningom inte ta svullnaden ner och lämnar ett blåmärke bakom det efter cirka tre veckor är helt borta.

Jerker Henriksson
  Like 3   Dislike 1

Sooo glad att jag har hittat den här artikeln. Jag är i 2008 för första stucken av denna fluga, tillbaka i trädgården på kvällen mot skymningen. Men jag känner sting faktiskt, oavsett om du stickande med en nål. Jag sedan nestocil smort i tron ​​att det skulle gå bort tyvärr så var inte fallet. Efter en vecka gick till doktorn med slutsatsen "erysipelas" Jag verkar vara mycket allergisk mot giftet eller svampar, som bär med sig vilddjuret. Sedan dess har jag alltid har antihistamintabletter till hands. Jag får det varje sommar ungefär tre gånger knivhuggen och det hjälper mig väl efter 2-3 dagar rodnad, klåda och tjocklek liksom bort.

Vendla Strandberg
  Like 2   Dislike 2

Jag är glad över att ha hittat den här artikeln eftersom det hittills förvisso vid upprepade tillfällen stack med obehagliga konsekvenser! Detta område är faktiskt berätta min klocka alla alltid konstigt. Effekterna av varje tugga är precis som i kommentarerna nedan, röd bump, hårddisk med vochtblaasje och tjocka svullnad. Det kliar oerhört och älskar dagar. Jag bor i Zeeland Flandern och kvällar ofta upptagen i trädgården. Jag har den uppfattningen att de egentligen bara hotande, förblir de mycket lömsk och hänga runt dig när du står still och orörlig träffar dem. Vad ett sting av en sådan liten varelse, är Nederländerna redan full av dem. Jag känner att människor tillskriver effekter på ett sting av en gadfly inte inse att det är en helt annan stackare. Större uppmärksamhet bör ägnas åt ett myggbett tyder ingenting jämfört med detta.

Gussi Henriksson
  Like 0   Dislike 0

Jag har under de senaste veckorna 2 x spetsade; Under de senaste 10 åren säkert 6x. Jag hörde i dag för första gången namnet på den skyldige, vilket är anledningen till reagerar jag. Bettet i sig kan inte uppfatta, inom cirka en timme börjar klåda, har puckeln en omkrets på några cm. och hårt. Kan pågå till och med veckor. Min fru blev biten förra året på två fläckar på hennes ben och hade samma symptom. Hon använde som ett hem botemedel "tea tree-olja", en eterisk olja, lotion burk. Toko Tholin kunde också. Med mig en gång husläkare besökte jag fick fr en salva, som inte häl ". därav huset betyder!

Clare Svensson
  Like 1   Dislike 2

Jag tror att jag har i min trädgård i Ede är något bo. När kväll jag kommer ut jag blir biten. Det är verkligen en mycket liten varelse, men du får stora stora pucklar och det kvarstår som fast blöda! Någon har en aning om hur att utrota dessa Critters?

Bard Paulsson
  Like 2   Dislike 2

Så jag också stack tisdag kväll både mina vrister ?? endast höger fotled är inte så illa. Endast en liten röd. men mot vänster in dem. Är mycket tjock. Mycket smärtsamma, röd och glödande oerhört flytta foten är smärtsamt. Och det av en sådan liten fluga! Detta var också i Apeldoorn!

Eine Nystrom
  Like 5   Dislike 0

Jag vet inte om samma flugor som worden.maar beskrivs är Pingst att Giethoorn det har varit två dagar på en lantbrukare campingplats gestaanaan vatten s, på natten var det mörkt svart av de svarta små buggar bara Miete de hade mig varnade för flugorna biter dem sade att de gjorde det för att belägga och piratbyxor med nakna fötter i schoenen.nou jag var känd efter pingst i huset och det klåda började fötter svullna fötter och överallt du ser stora och små röda knölar som gick på tills hela kroppen och ansiktet och var galna från klåda och sömnlösa nätter som en gång var skadad lik vi nu har 14 dagar varit ytterligare två dagar hos läkaren rygg fick piller och salva och tog s , det första pillret på morgonen några timmar senare arbetade hela klåda var mindre lyckligt lottade och var slutligen kunna sova bra. Jag är nu mer än 14 dagar från bites, men har svullna fötter och lämnade kroppen som röda bulor, men tror att det är en lite mindre på kroppen, bara för fötterna, de är fortfarande tjock och eldig. så se upp om du går i vattnet för att segla eller Giethoorn till vattnet eftersom flugorna är överallt där.

Jolina Blomqvist
  Like 3   Dislike 0

Denna varelse jag har i min mening i min trädgård i Apeldoorn. Det känns som att stucken av en nagel, blod lika våldsam, nästa dag svår röda kliande, mycket varm känsla svullnad. Brukar jag stack mitt ben, min fotled. Det tar ungefär en vecka innan det är över. Första gången är cirka 3 till 4 år sedan. Nu arbetar jag bara med långbyxor och knästrumpor i trädgården.

Lucien Skarsgård
  Like 1   Dislike 1

Jag undrar om det här barnet är vad vi kallar här, Languedoc, South Frankrjk, i farten biter. Bettet själv inte känner, ser du ett runt hål på 1 mm med ett spår av blod och kort därefter starta klåda, vilket är mycket intensiv och en dag eller tre, fyra Kan duren.Als direcxt en våt paracetamol o [den bita förklarar reaktionen är mindre hevig.Wel här är lite vatten i området, där larverna kan växa upp och även i kontakten försiktigt ensamvargar, inga "moln" av insekter.

Bernadine Nordin
  Like 1   Dislike 2

På 26-07-2010 vi camping vid Walibi och på kvällen var vi attackerades av små flugor på fötter och underben. Jag har blivit biten två gånger men jag blev förvånad över att det var en '' flyga ''. Jag har haft några skadliga effekter från bettet, men jag hade två prydliga hål i min fot och smalbenet som fortfarande är synliga. Två dagar senare läste jag i Telegrafen på internet om denna fluga. De är också i Nederländerna, vi varnas. Trevlig helg.

Tiburtius Tornquist
  Like 4   Dislike 1

 kan bygga en allergisk reaktion, vilket kan resultera i en våldsam reaktion på en ny exponering. För mer information, kontakta din läkare.

Haraldh Jernberg
  Like 3   Dislike 2

Din beskrivning av "tilltugg flyga" inte riktigt stämmer den i Blandford flyga. En särskild funktion i Blandford Fly är dess smärtsamt bett till skillnad från den hapjesvlieg.De paracetamoltip är definitivt värt att komma ut till proberen.Bedankt! Hälsningar, El-Ja

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha