Biverkningar behandling och cellgifter: cancer kemoterapi

Vid behandling av cancer med kemoterapi, ges patienten läkemedel för att döda snabbt multiplicera cancerceller. Det kan även normala, friska celler påverkas som kan förekomma biverkningar som illamående, kräkningar och håravfall. Biverkningar kan förvärras när kemoterapi och strålbehandling används tillsammans vid behandling av cancer. Efter kemoterapi de drabbade friska celler kan återhämta igen. En översikt av behandlingen och eventuella biverkningar av kemoterapi.

Behandling av cancer med kemoterapi

Principen för kemoterapi är att läkemedel administreras i syfte att döda cancercellerna. Denna behandling är inriktad på celler som förökar sig mycket snabbt. Detta är fallet för de flesta av cancercellerna, men även för vissa friska celler. Eftersom normala celler också tas upp, finns risken för biverkningar. Målet för den medicinska vetenskapen är att minimera effekten av sådana biverkningar på friska celler så mycket som möjligt.

Kemoterapi biverkningar

Blod problem
Inte bara är de snabbt spridningscancerceller således behandlas, men också normala celler. Exempel på dessa normala celler är hårsäcksceller, slemhinnor celler i matsmältningssystemet och benmärgsceller. Benmärgsceller är celler som producerar blodkroppar, och när dessa påverkas av kemoterapi kan uppleva biverkningar såsom blödning, anemi och en brist på vita blodkroppar.
Matsmältningsproblem
Om slemhinneceller i matsmältningssystemet som skall behandlas av kemoterapi, kan det finnas biverkningar uppstår i området i matsmältningssystemet, såsom kräkningar och illamående. Av kemoterapi tacklas hårsäcksceller ta sedan tillbaka med honom om att cancern kan ha att göra med håravfall. Helt skallig kan uppstå.

Biverkningar kan variera

Eller för att skapa en cancerpatient blir ur de biverkningar av kemoterapi, kommer att bero på flera faktorer. Beroende på patienten, kan biverkningarna vara olika. Sålunda bl.a. doseringen av läkemedlet påverkar reaktioner, det fysiska tillståndet hos patienten, och antalet behandlingar med kemoterapi. Svårighetsgraden av biverkningar skulle bero på stress eller avslappning av personen själv.

Livskvalitet cancerpatient

Inom onkologi, det är ständigt arbetar för att motverka biverkningar av kemoterapi för att förbättra livskvaliteten för patienten. Således en forskar till färre biverkningar som inducerar droger. Dessutom, receptbelagda läkemedel som kan motverka biverkningar. Som ett komplement till behandling med kemoterapi, kan en ge patienten vissa tips för att förbättra tillståndet hos patienten. Dessa tips kan ligga i planet för hygien och i strömförsörjningen, såsom till exempel anpassat en diet för att lindra den ljusa den provning som föreskrivs matsmältningssystemet.

Chemo och strålning

I princip är det endast överföras till en annan behandling om den tidigare behandling har avslutats. Emellertid, kemoterapi och strålningsterapi används ibland i kombination. Kombinationen av kemoterapi och strålningsterapi används för att öka effektiviteten av behandlingen. Den cellgifter och strålning än sina egna specifika effekt på cancer och kompletterar. Möjligheten finns då att även förvärra biverkningarna av båda behandlingarna.

Återhämtning efter kemoterapi

I allmänhet är de biverkningar försvinner efter behandling med kemoterapi. De flesta av skador på kroppen som tillfogade kemoterapin kommer att återhämta. Tyget av de normala friska celler som har skadats kan sedan regenerera igen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha