Bird of Paradise blomma, papegojblomma

Gunlies Svensson Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 90 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den Stelitzia eller fågeln av paradisblomman är en fascinerande tropisk växt. De vackert färgade blommor med blå och orange och exotiska utseende, är denna växt en tillgång till din trädgård eller hem.

Bird of Paradise Flower

Officiellt kallas Bird of Paradise "papegojblomma." Det är en växt hemma i Sydafrika, men du kommer idag i nästan alla tropiska och sub-aktuella områden mot. Blommorna kan du köpa snittblommor.
Den Strelitzia tillhör familjen av banan på bladen, och det kan ses dock. Men det finns skillnader. Bananblad är ganska tunn och inte har så lång stjäla. Den bananblad brukar slits av vinden. Visa Strelitzia bladen är fast, pekade, har en lång stam och är mörkare i färgen. Alla bladen verkar börja från marken. Vinden kommer inte att riva denna kraftiga blad.

Krukväxt

Den Strelitzia är att behålla dem som krukväxter. De mörka kraftiga blad gör det en vacker, stakke växt i din inredning.
Dessutom om anläggningen kommer att blomma, blommorna av tropiska överraskningar. Anläggningen kommer att blomma först efter fem år. Men blommorna är värt att vänta. De ljusa färgerna, blå, orange rött så att det ser ut som vad ett paradis och denna fågel anläggningen tar också sitt namn. Om anläggningen kommer att blomma är vanligtvis på vintern. Du sätter anläggningen i ett soligt, ljust och luftigt rum i rummet. Ge en hög kruka, som i palmträd, så att vattnet som eventuellt återstår på botten av krukan inte vidrör rötterna.

Cockpit Växt

Bird of paradise blomma kan vara bra i ett badkar i din trädgård. Hålla mängden vatten i hålet, inte anläggningen inte torka ut. På terrassen eller i din trädgård blommorna kommer att dyka upp snabbare av många ljus. De kan inte tolerera frost. Du kommer att behöva för att hålla dem inne under vintern i ett växthus. Det är en stark växt som inte lätt drabbas av sjukdomar och kanske du kan sätta anläggningen i ett svalt rum på vintern. Hålla anläggningen torrare på vintern. Som för alla krukväxter är ofta uppfödare där du kan låta övervintra dina växter. I likhet med andra krukväxter har Strelitzias faktiskt en viloperiod som behövs för att växa och blomma i överflöd efteråt.

Omplanteringen

Anläggningen kan växa ganska snabbt, kan du plantera den i en större kruka, men försök att störa rötterna så lite som möjligt eftersom det är på bekostnad av blommor. Du kan använda vanliga krukväxtjord, eller mark speciellt för palmer. April är en bra tid för omplanteringen. Var sparsam med gödsel.

Blommor

Ibland väntar du fem år, men blommorna är vackra. De är som båtar med flera blommor som från början mot slutet, kommer att komma upp ur båten. Färgerna är huvudsakligen blå i kombination med apelsin. Du vet förmodligen dem väl, de säljs ofta som snittblommor och långvarig.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Ebbe Sundström
  Like 5   Dislike 2

Råkar du komma ihåg var du har köpt på La Palma? Är nu i La Palma, men vet inte var jag kan köpa för att ta honom till Nederländerna.

Gunnvor Walgren
  Like 3   Dislike 0

Jag har tagit semester på La Palma från denna vackra blommor. De paketeras som snittblommor. Jag har dem hemma sätta i en vas med ljummet vatten, men de gör ingenting, blommorna torka ut och ändå vara tre veckor och fullt efflorescence. Vad gör jag för fel?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha