Biografi: Anton Tjechov

Öjer Sandin April 24, 2016 Miscellanea 31 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tjechov ses som fadern av den moderna novellen och drama. Han är en av de största författarna att Ryssland har känt, ingen liten bedrift i ett land med många stora författare.

Ungdom

Tjechov föddes som den tredje i en familj med sex barn 1860 i Taranrog, en kuststad vid Svarta havet. Hans far var en specerihandlare och hans farfar hade när livegen lösen vet. På grund av hans härkomst var Tjechov bekant med livet i medelklassen och bönderna, något han senare skulle använda i sitt arbete. Hans far var en ivrig troende och tyrannis hans familj, särskilt de tre äldsta barnen var offer för denna. Men hans mor var den som ingjutit kärleken till Chekhov berättelser, hon var född berättare och hennes son lärde sig att läsa och skriva. Tjechov utmärkte i skolan spelar ingen roll, men blev en medlem i den lokala teatergruppen och började själv skriva humoristiska stycken. År 1875 sin fars butik gick i konkurs och lämnade för Moskva att fly från fängelset och hitta arbete. Tjechov lämnades med sin mor och yngre bröder, men 1876 förlorade sitt hus och lämnade resten av familjen till Moskva, medan Anton stannade kvar för att avsluta skolan. Tjechov gjorde senare temat förlusten av deras konsumtion i sin werk.In 1879 Tjechov passerade hans examen och gick till Moskva för att studera medicin.

Skriva

Inledningsvis Tjechov skrev inte så mycket ur ett konstnärligt perspektiv, men framför allt för att ge en levande för hans familj. Inledningsvis skrev han därför främst satiriska-humoristiskt blad, som var mycket populär i Ryssland vid den tidpunkten. Något började förändras när han började skriva för "Oskolki, där han blev vän med redaktören, som var strikt och underhålls goda kontakter med censuren, så att han kunde ge mer än andra tidningar. Det faktum att han var bara två och en halv sida per artikel skulle kunna skriva, en smak för noveller var sant Tjechovs berömmelse skulle komma överens. Under åren 1883 till 1885 Tjechov skrev mycket, särskilt på grund av pengarna, men det mesta var inte av hög kvalitet. Men de teman började dyka upp som senare skulle spela en viktig roll i verk av Tjechov, den småaktighet av tjänstemän; lidande de fattiga, men också deras vulgaritet; vagheten och oförutsägbarheten känslor; den ironiska missförstånd, besvikelse med människans tillvaro. Långsamt fick hans berättelser mer djup och yta större teman som ånger, exil. Från berättelserna om Tjechov talade aldrig en dom förblev han objektiv och detta gav honom regelbundet kritiseras, men denna objektivitet var Tjechov viktigt.
Den ekonomiska situationen i familjen förbättrade Tjechov, men skulderna fortsatte att stapla upp. Tjechov själv var sjuk, de första symptomen på tuberkulos, sjukdomen som hans senare i livet skulle kosta. För att undkomma de påfrestningar som han gick på semester till Taranrog och miljö. Denna semester återupplivade gamla barndomsminnen och Tjechov började skriva för en seriös tidskrift. Hans berättelse "The stäppen" var början på hans allvarliga karriär som en stor rysk författare. Senare samma år fick han också Pushkin Prize för opublicerade noveller, men han var inte imponerad.

Teater

1887, hans första pjäs gick in i premiären. Snart hans pjäser var framgångsrika, där Tjechov, som var mycket kritisk, men det var svårt att gå. Dessutom var hans berömmelse skriver i vägen, gjorde han inte gillar att vara upptagen med annat än att skriva saker. Efter 1888 Tjechov började skriva mindre, men kvaliteten på hans verk var högre. Meningslöshet i livet kommer att spela en allt viktigare roll i hans arbete.

Resa

År 1890 var ett svårt år för Tjechov, hans bror Nicolaj dog och en pjäs avslogs. Även ett annat arbete där han hade investerat mycket tid, inte gå som förväntat. Pressen gjort stora Tjechov kritiserats för dess "objektivitet", en kvalitet som inte uppskattades i den ryska litteraturen av tiden. Dessutom var han uttråkad, något som han flydde genom att gå till fängelset ön Sakhalin. Där han intervjuat många människor och reste tillbaka till Moskva via Hong Kong, Singapore och Ceylon. Han använde sina resor för att skriva nya berättelser. År 1892 flyttade familjen till en herrgård i närheten av Moskva och Tjechov hade en bra relation med de etablerade jordbrukare. Detta återspeglas i hans senare verk. Han blev också vänner med andra ryska författare som Maxim Gorkij och Leo Tolstoj.

Berömda verk

Pjäsen "Måsen" skapade stor uppståndelse i den ryska teatervärlden. Arbetet var mycket innovativa och resulterat i många människor förvirrade. Inledningsvis verkade arbetet att misslyckas och Tjechov var mycket besviken. Senare kom han i kontakt med människor Konstnärliga teatern, som främjar modern scen och sedan den tiden pjäser av Tjechov och teatern oskiljaktiga. Inte alltid ömsesidig belåtenhet, så ofta blek. Verk av Tjechov var ofta tragikomiska, men regissören insisterade på den tragiska aspekten, som i två av de mest berömda verk av Tjechovs: Körsbärsträdgården och tre systrar.

Död

Vid slutet av sitt liv, Tjechov ofta sjuk och hans äktenskap med skådespelerskan Olga, inte bidrog till hans hälsa. År 1904 reste Tjechov till Badenweiler på inrådan av sin läkare. Han dog den 2 juli.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Skuldlättnad Medling
Nästa artikel Vad gör en pool?
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha