Bindvävs fysiologi; proliferationen fasen

Efter omkring två dagar efter uppträdandet av en skada, finns det proliferationsfasen. Den inflammatoriska fasen gradvis förändringar i spridningen fasen. Den inflammatoriska fasen är inte att fullständigt separera den proliferationsfasen. Under proliferationsfasen, produktion av fibroblaster, angioblasts och tillväxt av sårkontraktion i förgrunden. Under spridningen fasen, förutsättningarna för organisationen att öste fas. Motion hjälper till spridning fasen.

Öka fibroblaster i sårområdet

Proliferationen Fasen kan pågå i cirka tre veckor. Under proliferationsfasen, beräknas antalet fibroblaster i sårområdet växer snabbt. Fibroblaster lockas av ämnen som släpps ut under den inflammatoriska fasen av sårområdet. Dessa ämnen kallas inflammatoriska mediatorer. Fibroblaster kommer från vissa delar av blodkärlen. En gång i sårområdet, börjar fibroblaster dela snabbt. Fibroblaster producerar för mycket kollagen typ III. Kollagen typ III är fortfarande mycket bräcklig, men stabiliserar sårområdet något. När tillräckligt syre är närvarande, kan fibroblasterna producera typ 1 kollagen som är mycket starkare än kollagen typ III. Genom inväxt av blodkärl, är den som krävs syrgas. Genom att flytta inom smärtgränsen är också blod, syre och askorbinsyra tillföres till det drabbade området. Flytta inom smärttröskeln under denna fas, vilket optimerar återhämtningen.

Angioblasts tillväxt i sårområdet

Fibroblaster behöver massor av syre för att producera kollagenfibrer typ 1. Syre tillförs genom blodet. Några dagar efter skadan växa blodkärl i det drabbade området och skapar nya blodkärl från angioblasts. Angioblasts är blodkärl bildande celler. Det drabbade området är klarrött och har en kornig utseende. Denna vävnad är känd som granulationsvävnad. Förutom syre, för att utföra blodkärlen samt askorbinsyra. Askorbinsyra stimulerar produktionen av kollagen typ 1. Flytta smärttröskeln, stimulerar cirkulationen och därmed optimerar återhämtning.

Sårkontraktion

Särskilda fibroblaster innehåller aktin och myosin. Aktin och myosin är ansvariga för sammandragning av musklerna. En liknande funktion har aktin och myosin även i denna speciella fibroblaster. Dessa fibroblaster kallas myofibroblaster. På grund av sammandragning av dessa myoblaster kommit sårkanterna mot varandra och växer ett sår stängd. Flytta inom smärtgränsen tillåter myofibroblaster drar stänga såret i rätt riktning. De myofibroblaster i granulationsvävnad genes av fibroblaster under fas där ärr bildas.

Behandling under den proliferativa fasen

Det är viktigt att börja röra sig så fort som möjligt inom smärttröskeln. När smärttröskeln överskrids, kan den känsliga kollagenfibrer bristning och starta tändningsfasen igen. Som rör sig inom smärtgränsen innebär faktiskt att fibrerna formas i rätt riktning. Dessutom tillåter flyttar inom smärttröskeln att det inte finns några tvärbindningar mellan kollagenfibrer uppstår som begränsar rörelsen. Under belastning rörelse av laddnings skillnader uppstår i sårområdet. Dessa laddnings skillnader är information för fibroblast att bygga kollagenfibrer i rörelseriktningarna. Moving under proliferationsfasen är avgörande för att optimera återvinning och begränsad rörlighet räknare. Användning av glass rekommenderas inte spridningen fasen, eftersom is dämpar smärtan stimulans och patienten inte känner smärta när gränsen är nådd. Dessutom är blodflödet minskas genom användning av is. Fibroblasten behöver mycket syre för att dela med sig och bygga kollagenfibrer. Kylningen tar blodflödet och därmed syre av.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha