Billiga hem försäljning till barn under WOZ värde

Göran Mörner Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 5 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du vill sälja din bostad eller andra hem billigt till ditt barn, till exempel, mycket lägre än den verkliga fastighetsvärdet. Är det och vilka konsekvenser skatte, eftersom IRS kunde se detta som en gåva och det innebär att betala gåvoskatt eller inte? Du kan gynna ditt barn år 2015 genom att sälja ditt hus under det verkliga värdet? Kan denna skatt? Sälj din fastighet till en som studerar barn så det inte behöver vara en student, och i varje fall, bra skydd, kan jag?

Billiga hus att sälja eget barn

Skatten håller transaktionerna på bostadsmarknaden noga och om ett hus uppenbarligen för ett lägre pris av handen görs, det väcker frågor. Anta att du vill sälja ditt hus för ett lågt pris till en son eller dotter, hur fungerar det ut ekonomiskt? Ett barn som studerar i ett billigt hus kanske?

Vad är billigt?

Detta väcker omedelbart frågan om vad som är billigt. För att avgöra detta, kan du förvänta dig ett antal pris och värdet av ett hem:
  • Taxeringsvärdet;
  • Det erbjudna priset.
  • Värdet på bostäder i det område;
  • Den verkliga fastighetsvärdet.

I många fall kommer den verkliga fastighetsvärde vara en rimlig representation av värdet på fastigheten, eftersom kommunen etablera sitt utseende liknande hus i grannskapet. Dessutom kan du annars skulle ha invänt mot det beräknade värdet. Skatten kommer inte snart invändningar mot en försäljning i vilken betalas WOZ värdet. Undantaget till denna situation kan vara att huset renoverades förra året och har förbättrats avsevärt vilket gör att realfastighetsvärdet har blivit mindre realistiskt värde. I realfastighetsvärdet är verkligen alltid ingår ett års försening. Beslutet av februari 2015, trots allt, representerar värdet per 1 januari, 2014 igen.

Under den verkliga värde hemförsäljning en donation

Men du vill att ditt barn så lite som möjligt ska betala för huset, vad är alternativen? I allmänhet, vilket är ett försäljningspris mindre än WOZ värdet av skatte myndigheterna överväger vilka skatt ska betalas som ett bidrag. Det finns en donation vissa undantag, men över överskottet kan utbetalningen av 10% till 20% för ett barn. Med större mängder än det är stora pengar.

2014 är året för skattebetalande

Men 2014 är ett undantag i hela detta år. I själva verket, har regeringen bestämt att du vem som helst kan donera skatt frigöra EUR 100.000 om den personen använder pengarna för att köpa ett hem eller betala av en inteckning. Märk väl, detta är en tillfällig åtgärd. Det innebär också att du kan sälja ditt hus utan problem för 100 000 € mindre än den verkliga fastighetsvärdet till din son eller dotter. Det låga priset är därefter ses som en gåva, men så länge du håller dig inom undantaget, finns det ingen extra skatt på donation på grund. Observera villkor:
  • Du skapar ett dokument där donationen som en villkorad donation görs. Kravet är att pengarna sätts in i huset. Vid ett billigare hus är självklart, men det har helt enkelt så.
  • Ditt barn tilltalar den ökade medge befrielse 2014.

Att betala skatt 2015

År 2015 vissa betalar skatt är fortfarande möjligt och om din son eller dotter är yngre än 40 år vi talar om skatt mer än € 50.000 donation i 2015, undantag och present skattesatser.

Slutligen, billiga hem försäljning till barn 2015

Du kan också ha gåvobrev av en notarie förbereda, eftersom du behöver nere ändå att sälja huset. Notarien kan utan tvekan hjälpa till att ordna din ekonomi och dina barn så billigt som möjligt. I själva verket finns det fortfarande flera tänkbara sätt att ekonomiskt hjälpa barn och förälder: barn hjälp att köpa sina egna hem. Utnyttja dessa möjligheter som helst.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Christell Blomgren
  Like 2   Dislike 2

Vi har en son som har emigrerat till Kanada, och förra året var det 18 år sedan. Vår son var då att bygga ett hem i Kanada. Vi ville ge honom mängden och användningen av undantaget som gällde vid tidpunkten. Dessutom, när vår son var 38 när det var bara 39 år gammal. Ändå fick vi inte att använda med denna avsikt detta system, eftersom vår son bor i Kanada. Är inte detta löjligt ??? Varför är detta system faktiskt skapas, för vem? Vi är mycket förvånad över denna märkliga twist där regeling.Als skulle vi välja nu för ovanstående arrangemang och sälja huset billigare än WOZ värde och efter att vi hade betalat av inteckningen och resterande belopp skulle vilja donera en del av vår son redan då Vi är glada för det låga belopp som erhållits. Var är dessa typer av åtgärder som vidtagits för? Du bör fortfarande dolda mål bakom det inte riktigt sitta i skattebetalarnas intressen ??

Bodela Almqvist
  Like 1   Dislike 2

Bästa Brauckmann, som är lätt att visa och kontrollerbara är att pengarna verkligen används för privata hem, jag utesluter inte att den ökade undantaget är tillåtet. Donationen är villkorad och därför måste man dra slutsatsen att villkoren voldaan.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha