Billiga flighter till Valencia

Boka billiga flyg till Valencia med Ryanair, Vueling, Transavia, TUIfly och Air Berlin. En översikt.

Valencia

För tre år, Valencia var huvudstad i den spanska republikanska regeringen. Det var 1936 efter utbrottet av det spanska inbördeskriget. Det kommer inte vara förvånande att kapitalet Valencia allvarligt har drabbats av kriget. Med efterföljande diktatur general Francos bröt en ännu dystrare tid för staden. Under strikt censur av allt var förbjudet att tala det egna folkmun. Den sista stora olyckan ägde rum 1957, när floden Turia anslöt så långt bortom dess stränder att vattnet var två meter högt på gatorna. Så mycket för olyckor. Människorna i Valencia kan tala länge tillbaka sitt eget språk och kanalise river styrs runt staden. Gatorna som nu förblir torra används nu för Formel 1-tävlingar. Och vad gör förarna att äta? Paella, eftersom det uppfanns i Valencia.

Valencia flygplats

Valencia flygplats, den enda flygplatsen i Valencia, är trycket som används av lågprisflygbolag. På grund av den ökande populariteten för Costa Blanca och ankomsten av Ryanair och hans medarbetare, antalet passagerare på flygplatsen ökat dramatiskt under det senaste årtiondet. För att tillgodose all denna trafik togs i drift en ny terminal år 2007.

Flyg till Valencia

Från
 • Amsterdam med: Vueling - Transavia - Air Berlin / DBA / NIKI / LTU
 • Bremen: Air Berlin / DBA / NIKI / LTU
 • Bryssel Charleroi med Ryanair
 • Bryssel Intl. med: Vueling
 • Dortmund: Air Berlin / DBA / NIKI / LTU
 • Düsseldorf: Air Berlin / DBA / NIKI / LTU
 • Eindhoven: Ryanair
 • Köln / Bonn med: Air Berlin / DBA / NIKI / LTU - TUIfly
 • Maastricht: Ryanair
 • Münster / Osnabrück med: Air Berlin / DBA / NIKI / LTU
 • Niederrheid / Weeze med Ryanair

Valencia med RyanAir

Airport Niederrhein / Weeze, en av utgångspunkterna för Valencia, citerad av Ryanair Dusseldorf / Weeze. Faktum är att detta inte är staden Düsseldorfs flygplats eftersom det är Düsseldorf. De två flygplatserna är så lätt att blanda ihop. Var uppmärksam på IATA-kod flygplatser. En flygplats som heter Niederrhein / Weeze, den andra Düsseldorf. Den Dusseldorf / Weeze från Ryanair är Niederrhein / Weeze och inte Düsseldorf. Minns du inte? Du kommer inte vara den första att logga in på fel flygplatsen, behäftad med Ryanair.

Transport till centrum från Valencia flygplats

Valencias flygplats ligger åtta kilometer utanför staden. Det snabbaste sättet för inte alltför mycket pengar som kommer in till centrum med tunnelbana. Förväxla inte dessa med Metrobus, vilket är en stadsbuss som gör 45 minuter. Aerobus transfer tar en tur in till stan 20 minuter.
Många resor kul!
(0)
(0)
Tidigare artikel Tiden band i korthet

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha