Bill Gates och Microsoft

Asma Gyllenhaal Februari 28, 2016 Miscellanea 29 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Bill Gates slutade 2008 med Microsoft. Med tårar i ögonen slutna Bill Gates en mycket speciell ledighet i sitt liv, medan han själv på heltid med sitt företag Microsoft ockuperade. Han startade företaget Microsoft tjugotal; Microsoft växte snabbt till en biljondollarföretag. Bill Gates investerar sina pengar alltför ofta välgörenhetsorganisationer. Bill Gates arbetat på Microsoft i 32 år och gjort hans företag en stor framgång. Fredag, 27 Juni, 2008 Bill Gates sade adjö till Microsoft. Enligt ett inlägg på Bill Gates höll ta blicken torr. Miljarder av bolagets grundare, Microsoft var 52 år gammal. Anledningen till att han slutade Microsoft var att han ville syssla intensivt med Bill & Melinda Gates Foundation, en välgörenhetsorganisation som de miljarder dollar som Bill Gates tjänat av Microsoft, kommer att fortsätta att betala till välgörenhet. Bill Gates till exempel, är engagerad i sökandet efter nya vacciner och ger mikrokrediter i tredje världen.

Bill Gates, vad gör han nu?

Bill Gates distanserat sig inte helt av Microsoft. Han stannade i Microsoft fortfarande involverad i särskilda projekt. Men 80% av sin tid ägnar han till Bill & Melinda Gates Foundation. Även Bill Gates sade hans tre barn efter hans död, kommer varje ärva 10 miljoner dollar. Resten av miljarder kommer att spenderas på välgörenhetsprojekt. De totala tillgångarna i Bill Gates uppskattas till mer än 58 miljarder dollar. Hans favoritsysselsättning verkar att spendera sina pengar till välgörenhet.

Historia Microsoft och Bill Gates liv

Bill Gates far var en advokat och hans mor satt i utbildningen. När han satt på Lakeside Prep School i Seattle 1968, upptäckte han en terminal som var ansluten till en tidsdelande dator på General Electric. Han och hans vän Paul Allan bröt systemet som hackare och tilläts krascha systemet. Ett dataföretag bestämde sig då för att ta dem i bruk för att spåra buggar i program.

Bill Gates anställning

Fall 1973 Bill gick till Harvard University. När Paul Allen honom på Altair 8800, en sil dator konstruktion, drog tog Gates kontakt MITS, tillverkaren av Altair, och hävdade att han och Paul Allen hade utvecklat ett programmeringsspråk, som kallas BASIC, som skulle kunna användas på Altair . Den dataföretag var mycket intresserad och uppmanade dem att presentera BASIC. Bill Gates var nu så fort han skulle kunna utforma och utveckla programmet, och Paul Allen MITS kunde visa den faktiska tiden. MITS var glada och köpte rättigheterna för BASIC Gates och Allen 1975. Det såldes under namnet Altair BASIC. Med detta avtal företaget Micro-Soft bildades. Senare blev streck avlägsnades från företagsnamnet.

Tim Paterson utformade DOS och Microsoft köpte den för ett fynd

IBM släppte den första persondatorn på marknaden. Det var framgångsrik produkt, men systemet fungerade inte alltför väl. Microsoft DOS till förmånliga pris av en programmerare över köpte och sålde den vidare till IBM. Avtalet med IBM, var dock att Microsoft kunde sälja själva programmet, och medan Microsoft DOS haft världsberömd, IBM DOS-program inte sålt så bra.
Skriver om detta:
"Microsoft Disk Operating System" eller MS-DOS baserades på QDOS, "Snabb och Dirty Operating System" skriven av Tim Paterson i Seattle Computer Products, för deras prototyp Intel 8086-baserad dator.
QDOS baserades på Gary Kildall CP / M hade Paterson köpte en CP / M manual och använde det som grund för att skriva sitt operativsystem i sex veckor, QDOS var annorlunda nog från CP / M som skall beaktas laglig.
Microsoft köpte rättigheterna till QDOS för $ 50.000, hålla IBM hantera en hemlighet från Seattle Computer Products.
Gates Pratade sedan IBM till att låta Microsoft behåller rätten att marknadsföra MS DOS skild från IBM PC-projektet, Gates fortsatte att göra en förmögenhet från licensiering av MS-DOS.
År 1981 Tim Paterson avsluta Seattle Computer Products och fann anställning på Microsoft.
Livet börjar med en hårddisk. "- Tim Paterson

Windows

Efter sex DOS versioner Microsoft Windows tillför marknaden, vilket i slutändan är en storsäljande igen. Windows 3 Microsoft säljer i sex månader två miljoner exemplar. Micro-soft började som ett litet företag men växte till en jätte multinationellt företag med över 90.000 anställda och en omsättning på flera miljarder dollar.
  • Bill Gates gifte Melinda French 1994 och de hade tre barn. Bill Gates har spenderat miljoner på forskning och kampen mot malaria. Det mest slående är kanske finansieringen av en massiv bunker i ett berg på Svalbard i Norra ishavet där miljontals frön för grödor som vete, ris och majs lagras för att bevara för framtiden.
  • År 2005, tillsammans med Melinda French Gates fick Personer of the Year, ett initiativ av TIME Magazine.
  • Bill Gates var tack vare Microsoft och IT-branschen, en av de rikaste människorna på jorden.
  • En av de nuvarande målen för Bill Gates skulle ?? att bygga den bästa sökmotorn i världen ?? så om det kommer att lyckas Bill Gates på Microsoft för 80% bakom dem? Vi måste vänta på det.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha